Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Accepterat pris: 95 000 kr
Anmäl bud
Tomtarea: 1986 kvm
Upplåtelseform: Äganderätt
Fastigh.bet: Kalls-Berge 2:46

/

Stor tomt med utsikt över Åreskutan och Kallsjön. Belägen i Berge ca 6 km efter Kall. Väg finns till tomten. Ca 25 km till Järpen och 50 km till Åre (vintertid närmare via isväg). Till Norska gränsen är det ca 80 km.

Tomten ligger nere i det vänstra hörnet på bilden. Fotat från Kallvägen.
Tomten ligger nere i det vänstra hörnet på bilden. Fotat från Kallvägen.
Fotat från Kallvägen
Fotat från Kallvägen
Kalls kyrka med Åreskutan i fond
Kalls kyrka med Åreskutan i fond
Fakta om tomtmarken
Beskrivning
Mark
 • Tomt
  Tomtarea 1 986 m² (friköpt). Tomten: hörntomt och naturtomt med sjöutsikt.
Byggnadssätt
 • Vatten
  Vatten saknas
 • Avlopp
  Avlopp saknas
 • Byggrätt
  Byggrätt
 • Beskrivning
  Kalls-Berge 2:46 ligger inte inom detaljplanelagt område och den enda byggnadsrestriktion som finns är riksintresse kultur. Detta innebär att man får bygga typ vanlig villa eller fritidshus som då passar in i kulturlandskapet. I varje ärende inom riksintresse kultur görs en bedömning om det behöver remissas till kulturmiljö på länsstyrelsen, typ funkishus är väl inte att rekommendera. Grannhörande tillkommer alltid på ärenden utanför detaljplan och det är byggavdelningen som avgör vilka grannar som ska höras. Detta görs först när komplett ärende inkommit till kommunen. För anordnande av eget vatten och avlopp hänvisar vi till miljöavdelningen.
 • Övrigt
  Byggkontoret i Åre kommun har ett interaktivt program "BYGGLOVSGUDIEN" där man kan registrera sig och fylla i bygglovsansökan. Vi har ingen insyn i vad som registreras eller skrivs i Bygglovsguiden utan det är först när kunderna skriver ut blanketterna, undertecknar och skickar in dem med post som vi får veta om att lov söks.
Servitut
 • Rättigheter förmån
  Officialservitut Vattentäkt
Övriga upplysningar
 • GEMENSAMMA AKTIVITETER Kallbygdsveckan - arrangeras i regel under vecka 29 varje år - och består av ett antal aktiviteter genomförda av byalagen. Där händer bl.a. följande: Gruv - och byvandringar - Gårdsmarknad - Norstjärnsstafetten - Danskvällar Grillaftnar - Bestig miniatyrfjäll och gå ner i gruvor - Trivselkväll med glámusik - Ridning på haflinger och islandshästar - Fisketävling - Auktioner Högmässa - Konserter M/S Drottning Sophia - bygdens egen passagerarbåt, som finns i Bonäshamn. Båten tar ca 50 passagerare, serverar bl.a. jämtländska specialiteter och har fullständiga rättigheter. Under vissa dagar fungerar den som pub vid bygdens olika bryggor. Fisket - en viktig del av bygdens utbud. Information om fiskekort m.m. finns i texten för varje byalag. Under påskhelgen anordnas pimpeltävlingar av de flesta byalagen. Intresseföreningen ger ut en tidning - KALLBYGDEN - två gånger per år, samt dessutom ett KALLENDARIUM - för varje månad.
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  65 000 kr (fastställt avseende år 2015)
 • Markvärde
  65 000 kr
 • Typkod
  210, Småhusenhet, tomtmark
 • Upplåtelseform
  Äganderätt
Området
 • Kalls-Berge
  Kallbygden består av ett antal byar väster om Åre kommuns centralort Järpen och fram till Norska gränsen. Området är en underbar blandning av fjäll, sjöar, odlad jord och orörd vildmark. Eftersom Kallbygden inte på något sätt är överexploaterat är den idealet för den s.k. ekoturismen. Här kan man verkligen finna ro och avkoppling. Kall är en vacker by belägen norr om Åreskutan och Kallsjön. Det är ca 23 km till centralorten Järpen, och därifrån ytterligare ca 25 km till Åre. I Kall finns ICA, förskola, skola, längdspår, skidlift mm. Utsikten från Kall är vida omtalad! Till norska gränsen är det ca 4-5 mil.
Vägbeskrivning
 • Vägbeskrivning
  Från Järpen följ väg mot Kall/Kallstedet. (Väg 336) Kör 28,5 km. Vid skylt Södra Berge sväng ner vänster och följ denna till vägens slut. Tomten ligger på vänster sida Strax innan den röda fastigheten som syns rakt fram.
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
3 frågor & Svar
 • Fråga ställd av tom den 12 augusti
  Kan jag få mer information om Vatten ,Avlopp, El och Bygglov?
  Svar från Ulrika Andersson
  Hej! Vatten, avlopp och el saknas. Kalls-Berge 2:46 ligger inte inom detaljplanelagt område och den enda byggnadsrestriktion som finns är riksintresse kultur. Detta innebär att man får bygga typ vanlig villa eller fritidshus som passar in. Vidare frågor om bygglov tas smidigast via Åre kommun. Du når dem på 0647-16100. Mvh Louise, mäklarassistent
 • Fråga ställd av Eckhardt den 28 maj
  Hej, jag har samma frågor. Vatten ,Avlopp, El och Bygglov, utsikt mot sjön?
  Svar från Susanna Björkstrand
  Hej Eckhardt, Jag svarar dig på vanlig epost. Då det inte ryms så mycket text här. Mvh Susanna
 • Fråga ställd av Henrik den 20 maj
  Hur ser det ut med va och el vid denna tomt. Vad medger bygglov? Vilka av de fyra miljöbilderna är tagna från tomten = hur är fria utsikten över sjön och åreskutan?
  Svar från Susanna Björkstrand
  Jag har svarat dig via vanlig epost då svaret inte rymdes här.
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn