Södergatan 6A

Södergatan 6A

Slutpris

6 075 000 kr


Centrum— Varberg

Södergatan 6A


Slutpris
6 075 000 kr

Centrum— Varberg

Den diskreta fasaden mot gatan avslöjar inget, men där bakom finns en av Varbergs mysigaste bostäder

150 greppbara och smakfullt inredda kvadratmeter plus två uteplatser gör att Södergatan 6A erbjuder en livskvalitet utöver det vanliga.

Kvarteret Kronofogden uppfördes på 1950-talet för att serva det då närbelägna lasarettets personal med boende. Södergatan 6A är en av fyra pampiga läkarbostäder. Tre våningar och inredd källare - tankarna går till New Yorks eftertraktade townhouses. Bostaden är vackert och stilsäkert renoverad, där bevarade ursprungliga detaljer lyfts fram i harmoni med moderna, påkostade material.

Trots läget bara ett stenkast från torget är Södergatan lugn med endast lite genomfartstrafik och goda parkeringsmöjligheter. 6A har en grönskande inramning av höga träd, som ger lä och insynsskydd. På baksidan, i söderläge, finns en stenlagd täppa på ca 25 kvm, med klimat som gör att kryddväxter och fikon frodas. Dessutom finns tillgång till en större, gemensam gård med gräsmatta och en liten lekplats. Bortom den ligger Varbergs parkliknande gamla kyrkogård och Pilhagen.

Invändigt har bostaden smakfullt renoverats under de senaste åren. På plan ett och två har ett enhetligt ekgolv med enstavsparkett lagts in. Infällda spottar i taken, stora fönster och en ljus färgskala lyfter fram rymden i rummen. Tjocka väggar och högt i tak ger också ett behagligt inomhusklimat.

I markplan har planlösningen ändrats och öppnats upp. Här finns bland annat vardagsrum med eldstad och platsbyggda bokhyllor, öppet, modernt kök med stor matplats, samt gästtoalett.

En trappa upp finns tre sovrum. Dessutom finns här badrum med duschhörna samt en möblerbar hall med platsbyggda bokhyllor.

Allrummet på våning 3 kan till exempel användas som ateljé, sovrum eller sällskapsrum. Här har golvet slipats och vitlaserats. Det är öppet i nock med synliga bjälkar, höga fönster åt söder och en stor, indragen, skyddad balkong – ett rum som förlänger sommaren med månader.

I källaren finns ett stort rum med gott om plats för förvaring, en mat- och vinkällare samt en kombinerad tvättstuga / familjebadrum med bubbelbadkar och duschhörna. Källaren har också en ingång från gården, där man enkelt kan ta in cyklar med mera. Det finns också möjlighet till uteförvaring, av till exempel ved, leksaker, krukor och så vidare.

De olika våningsplanen har sina egna funktioner, vilket underlättar för umgänge, vila eller bara mys med de närmaste. Då kan man alltid längta hem, oavsett hur dagen har varit och vad förväntningarna på fortsättningen är.
Välkommen hem!


Boarea/biarea
150/40 kvm
Driftkostnad
23 927 kr/år
Tomtarea
114 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2016-11-07

Mäklarhuset Varberg

Denna radhus på Södergatan såldes av oss 2016-11-07. Se alla våra försäljningar i Varberg samt även på Södergatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.