Sök Meny
Snart till salu

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Östersund / Marielund
Krondikesvägen 80a
Boarea: 59 kvm
Avgift: 2 653 kr/mån
Rum: 2 rum, varav 1 sovrum
Våning: 2 av 2 (Hiss finns ej)

Östersund - Marielund / Krondikesvägen 80a

Mycket tilltalande 2:a i Marielund

I lugna Marielund bor du med närhet till det mesta och har promenadavstånd till stadskärnan. Lägenheten är stilrent renoverad med ljusa färgsättning och snygga golv. Öppen planlösning och ljusinsläpp från två håll.


Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Ingång till en bra hall med plats för hatthylla och gott om förvaring i flera inbyggda garderober med överskåp. Laminatgolv och vita väggar. Rakt fram i hallen ligger badrummet som har våtrumsmatta på golvet och väggar klädda i vitt kakel. Här finns badkar, tvättmaskin, handfat, spegel samt wc. Lägenhetens sovrum är rymligt och har plats för dubbelsäng och t.ex byrå. Snygg fondtapet på ena väggen i grått, i övrig är väggarna vita. Laminatgolv. Mellan kök och vardagsrum är det öppen planlösning och fönster i två riktningar. Arbetskök och separat matplats vid ena fönstret. Köket har vita, släta köksluckor och rött kakel ovan diskbänken. Maskinellt är köket utrustat med kyl/frys, ugn, spishäll samt fläkt. Samtliga maskiner är i rostfritt. Från köksdelen nås balkongen som har morgon/fm-sol. Vita väggar och laminatgolv. Vardagsrummet har ekparkett på golvet, väggarna har en ljus beige färg och en snygg fondtapet på ena väggen.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  59 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1964
TV- och Internetanslutning
 • I månadsavgiften ingår bredband hos Com Hem med 100/10 Mbit/s samt fast telefoni. Väljer man att ansluta sig till telefoni debiteras en samtalspott på 29 kr /mån oavsett om man ringer för det eller inte. Modem/kablage ingår kostnadsfritt. Fiber via Tele2 finns i alla lägenheter.
Bilplats/Övriga byggnader
 • 129 garageplatser. Går att hyra för 230 kr/månaden alt med el-port för 280 kr/månaden. Till garageplatsen är det separat kö. 148 parkeringsplatser. Enbart p-plats går att hyra för 50 kr/månad, p-plats med motorvärmare kostar 150 kr/månad. Till parkeringsplatsen är det separat kö, finns p-platser lediga.
Övrigt
 • Låssystemet är säkerhetsnivå 5 spärrat vilket innebär att ägaren av lägenheten kan köpa hur många nycklar man vill men när lägenheten säljs skall samtliga nycklar tillbaka. Saknas någon nyckel så är det säljaren som betalar omstiftning av låsen. Pris idag på lägenhetsdörren 3000 kr, enkel låsning balkongdörr 900 kr och dubbel låsning 1700 kr.
Ekonomi
 • Avgift
  2 653 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, internet och kabel-TV
 • Försäkring
  100 kr/mån
 • Hushållsström
  200 kr/mån
 • Bostadsrättstillägg
  25 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  325 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  1
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  600 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  250kr/lån kr
 • Andel i förening
  0,3405
 • Planerade avgiftsändringar
  Föreningen planerar att höja månadsavgifter och hyror. Den senaste som gjordes var 2011 med 3% innan dess hade föreningen inte höjt avgiften på ca 10 år.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Marielund. I föreningen finns 249 lägenheter.
 • Allmänt
  Mycket trivsam förening som har som mål att bli den mest trivsamma och familjära bostadsrättsföreningen i Sverige. Området uppfördes 1963-64 där föreningen äger kvarteret Valhall 3 som består av 12 flerbostadshus med 249 lägenheter, 3 studentrum, 28 lokaler samt förvaltningskontor/samlingslokal. Föreningen har adresserna Krondikesvägen 72, 74, 76 och 80, Odensalagatan 51, 53, 55, 57, 59, 61 och 65. För att hålla kostnaderna samt månadsavgifter nere sköter medlemmarna själva städning i trapp och källarutrymmen enligt schema. Även gräsklippningen framför eget hus samt snöskottning framför entrédörren ca 5 m. De som inte kan eller inte vill delta i städningen kan leja städpoolen för 150 kr/gång. I föreningen finns en förvaltningsbyggnad med mycket fräscha och renoverade lokaler såsom kontor, samlingslokal, bakstuga, bordtennisrum, grovtvättstuga, relax och bastu samt solarium. Föreningen har även släpvagn som finns att hyra för 100 kr/dag. Inom föreningen finns dessutom en övernattningslägenhet som går att hyra för 200 kr/dygn. Föreningen anordnar dessutom trivselaktiviteter för medlemmarna såsom Musikcaféer, Luciakaffe, Julbord, Surströmmingsfest, Krogshow, Vår- och Höststäddagar med trivsel på kvällen mm. För ytterligare medlemsförmåner och bilder på gemensamma lokaler se föreningens hemsida: http://www.brfmarielund.nu
 • Kommande renoveringar
  Planerar att inom några år bygga om fjärrvärmenätet. Föreningen håller på att bygga nya garagelängor, flera garageplatser bredare, djupare, högre med fjärrstyrda motorportar. De beräknar vara klara med det hösten 2016.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Föreningen planerar att höja månadsavgifter och hyror. Den senaste som gjordes var 2011 med 3% innan dess hade föreningen inte höjt avgiften på ca 10 år.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen har under senare år tilläggsisolerat med ekofiber 1993, bytt fönster till 3-glas med lågenergiglas 1994-96 renoverat badrummen och bytt avloppsstammar i kök samt stående avloppsrör mellan 1997-2000, byggt relax med bastu och solarium 2001-2002, helt nytt fläktsystem 2008-2009, ny utebelysning 2009, ny belysning i trapphus och källare 2010. TELE2 har installerat fiberoptik i samtliga lägenheter, COM HEM ingår i avgiften. Föreningen har dessutom renoverat lekplatser och byggt nytt lekhus på stora lekplatsen mitt i området 2011. Föreningen har åtgärdat samtliga tak-avlopp (2013), kostnad ca 1,4 miljoner. Översyn samt åtgärder av samtliga luftstammar har gjorts under 2012/2013.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör förråd och matkällare. Det finns stora cykelförråd i varje hus liksom tvättstuga med bra maskiner och torkrum. I föreningen finns en förvaltningsbyggnad med mycket fräscha och renoverade lokaler såsom kontor, samlingslokal, bakstuga, bordtennisrum, grovtvättstuga, relax och bastu samt solarium. Föreningen har även släpvagn som finns att hyra för 100 kr/dag. Inom föreningen finns dessutom en övernattningslägenhet som går att hyra för 200 kr/dygn.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.