Search Menu
Welcome to the viewing

Contact the real estate agent for more information about the viewings

Contact
Vemdalen / Björnrike
Björnrike vesselstigen 19c (A7)
Price: 595 000 kr
Make a bid
Plotarea: 1192 kvm
Tenure: Tomt
Fastigh.bet: Härjedalen Vemdalens Kyrkby 43:484

Vemdalen - Björnrike / Björnrike vesselstigen 19c (A7)

Tomt med högt läge i Björnrike

Tomt med högt läge och byggrätt på 170 kvm och två lägenheter i Björnrike. Här har man gångavstånd till slalombackarna och Björnrike Centrat med mataffär och restaurang . Anslutningsavgifter gällande avlopp, vatten och el är betalt för en boenhet.

Description of the plot
Description
Construction
 • Byggrätt, anslutningar mm
  Anslutningar: I tomtpriset ingår anslutningsavgift för en (1) boenhet för det kommunala vattnet och anslutningsavgift för en (1) boenhet för det kommunala avloppet. Även anslutningsavgift el max 63 A ingår i priset. Samtliga anslutningar levereras till tomtgräns. Byggrätt: Bostad högst två våningar högsta byggnadshöjd 5,5 meter. Största byggnadsarea per fastighet är 170 kvm, dock högst 30 kvm för uthus eller annan byggnad utan bostadsrum. Högst två lägenheter per fastighet, minsta fastighetsstorlek är 900 kvm. Utöver två våningar får suterrängvåning och/eller vind inte inredas. Bebyggelsen skall i sin utformning utgå från Härjedalens och bygdens byggnadstradition. Byggnader skall ha enkla former med taknock i samma riktning som långsidan. Fasader skall i huvudsak utgöras av trä. Taken skall ges en lutning på 25-35 grader och utföras med begränsade takutsprång. Färgsättningen skall harmoniera med bygdens traditionella färgsättning. Takmaterial skall utgöras av icke reflekterande material. För utförande och utformning i övrigt se kommunens designprogram, http://www.herjedalen.se/kommunservice/miljoobygg/designprogram Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Härjedalens Kommun, Miljö & Bygg. Tel 0680-16100 vx Frågor gällande V/A, kontakta Henrik Ingvarsson 0680-16191
Gemensamma anläggningar
 • Gemensamhetsanläggningar
  Härjedalen Vemdalens Kyrkby Ga:11
Tomt/Servitut
 • Plotarea
  1192 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Vattenareal
  0 kvm
 • Totalareal
  1192 kvm
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Björnrike,grundvattentäkt Vl § 2:64,kyrkbyn 43:105 M Fl, Grundvattenskydd (Beslutsdatum: 19811215)
 • Planbestämmelser
  Nya Fritidshus I Björnrike,vemdalens Kyrkby 43:105 M Fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20081120, Registreringsdatum: 20081217)
Economy
 • Taxeringsvärde
  674 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  0 kr
 • Markvärde
  674 000 kr
 • Typkod
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Vägav/Snö
  2 460 kr/år
 • Total operating costs
  2 460 kr/år
 • Kommentarer driftkostnad
  Den avgift som finns idag är till vägsamfälligheten. Den är idag delad på två avgifter: en för drift av befintlig väg och en för investering av gångväg längs uppfarten från landsvägen till Centrat. Driftsdebitering: För obebyggd tomt 0,4 X 1650 kr. Från det man får bygglov debiteras för en lägenhet 1,2 X 1650 kr och för två lägenheter 2 X 1650 kr. Investeringsdebitering : 2 X 900 kr Dessa vägavgifter är beräknade på nuvarande ägares driftkostnader och bör stämmas av med Björnrike Vägsamfällighet Maritta Stensson 0684-30425.
 • Tenure
  Tomt
Area
 • Björnrike Björnrike är ett av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Björnrike i sig profileras av sin trevliga utförsåkning i sydvästläge, med många barnvänliga backar och vacker utsikt över Sonfjället. Här finns 6-stolsliften Grizzly Express, Sveriges längsta, högsta och Skandinaviens snabbaste 6-stolslift. Björnrike Centrat är byggnaden där allt är samlat under samma tak, här finns skidshop med uthyrning och verkstad, restaurang, afterski, barnlekrum och en modern ICA butik. Björnrike Centrat är endast öppet under vintern. I området finns ytterligare tre restauranger, två längdspår varav ett upplyst och en skoteruthyrning. Området kring Blästervallen och Grizzly Express fortsätter växa och här byggs mycket nya hus och lägenheter. Sommartid erbjuds fjällvandring, bad, cykling, kanot, ridning, jakt, varierat fiske och skogen som bjuder på svamp och bär. Närhet till Sonfjällets nationalpark. För den som tycker om golf, finns det möjlighet att välja mellan Hede och en kuperad och utmanande 18-hålsbana i Klövsjö. Mer info om vad som händer i Vemdalen -alla årstider, besök vemdalen.se
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Contact real estate agent

Here you got the possibility to ask a question directly to the real estate agent if there is anything you would like to know about the property.

By clicking the button Ask question you agree to our terms of use

Similar homes in the area