Search Menu
Bostaden är såld

Gränna / Smedjeberg 2

Idylliskt författartorp!

I detta 1800-tals torp kan du känna historiens vingslag. Björkelund är över 170 år gammalt och det mesta finns kvar orört. Nu kan drömmen om det lilla röda torpet med vita knutar bli verklighet. Inbäddat bland vitsippor och gamla ekar, högt och avskilt beläget med strålande utsikt över Vättern och Visingsö. På tomten finns ett charmigt och rymligt boningshus med tre eldstäder dessutom ett knektartorp och ett fårhus. För soldyrkaren en härlig tomt med sol från tidig morgon till sen kväll. Bauertrollen runt omkring har gett inspiration och här har författats och forskats. Till denna undangömda miljö har Elin Wägner sökt sig och det har också sju medlemmar i Svenska Akademien för att njuta av det orörda och utsikten. Ja, här är det ingen tvekan om att Ni finner livskvalité och avkoppling. Måste upplevas på plats! Med behändigt avstånd till både Gränna och Jönköping. Promenadväg finns ned till badplatsen Ölands brygga för svalkande dopp, Varmt välkomna på visningen!

Gränna
Smedjeberg 2
Final price: 860 000 kr
Enclosed: 41/39 kvm
Running costs: 3 972 kr/år
Plotarea: 3670 kvm
Rooms: 0 rum
Sold: 2016-05-30
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Läs mer om Förberedd
Åtta år med sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst med uppgiften - att du ska vara helt nöjd med din kanske viktigaste affär.

Så här marknadsför vi din bostad
Bostad / Sverige / / Gränna / Smedjeberg
 • Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide
  Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide

  Mycket att hålla i huvudet när du ska sälja villan, radhuset eller fritidshuset. Här är Mäklarhusets sälja hus-guide över vad du ska tänka på. Trygga och säkra din försäljning – steg för steg.

 • Så här får du en grönare och finare gräsmatta
  Så här får du en grönare och finare gräsmatta

  Trädgårdens gräsmatta är platsen för umgänge, spel och lek. En gräsmatta skall tåla mycket och skall ändå se grön och skön ut - allt är en fråga om skötsel. Här ger vi dig tipsen du behöver.

 • Håll tjuvarna borta i sommar
  Håll tjuvarna borta i sommar

  Varje år ökar inbrotten i hemmen under semestertiderna. När folk bryter vanor och byter miljö passar tjuvarna på. Men det finns många sätt att försvåra för dem.