Search Menu
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Jönköping / Gamla Kålgården
Poppelgränd 6
Enclosed: 76 kvm
Community fee: 4 407 kr/mån
Rooms: 3 rum, varav 2 sovrum
Floor: 2 av 3 (Hiss finns)

Jönköping - Gamla Kålgården / Poppelgränd 6

Nu har du chansen på en Kålgårdstrea med stort ha-begär! Mitt i hjärtat av gamla Kålgården finner ni denna unika och charmiga lägenhet med nya fönster (2015). Under de senaste åren har den renoverats så att äldre charm möts av nytt och modernt med nya ytskikt. Invändigt bjuder bostaden på ett stilrent kök i vitt, nyrenoverat badrum i neutrala kulörer och material. Stort och luftigt vardagsrum samt två sovrum i bra storlek med goda förvaringsutrymmen. Balkong i solsäkert söderläge och pittoresk innergård som prunkar av blommor och fruktträd när våren är i högform. Detta blir utan tvekan en oas som kommer användas flitigt där man kan andas ut och bara vara. Gamla Kålgården är det mest pittoreska området vi har i centrala Jönköping med charmig inramning kring husen där grusgångar, gatusten och bedårande trähus bidrar till en gemytlig boendemiljö. Vill man bo lugnt men på bekvämt avstånd från stadslivet är det svårt att hitta ett bättre läge. Härifrån har man nära till allt - museum, bibliotek, shopping, restauranger, caféer, stormarknad och naturområden. Stans mest klassiska löprunda hittar du runt Munksjön där du aldrig är ensam på gruset. Välkomna till en bostad som förtjänar ett möte med en spekulant som har höga krav!


Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Planlösning
Planlösning
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Description
 • Hall
  Ljus och inbjudande hall i vinkel med laminat på golv och vita målade väggar. För att bibehålla den minimalistiska looken finns här plats för klädavhängning direkt till höger samt klädförvaring i tre st garderober.
 • Bathroom
  Smakfullt renoverat badrum med grått klinker på golv och vitt kakel på väggar. Utrustat med badkar, handfat, wc, spegelskåp och golvvärme. Här finns även en bra tvättmaskin som underlättar din vardag!
 • Livingroom
  Luftigt vardagsrum med gott om utrymme för stora som små sällskap. Rummet är lättmöblerat vilket ger plats för både soffmöblemang och matplats. Här ligger ett gediget ekparkett på golv som möter vita målade väggar. Ett stort fönsterparti i norr bjuder inte bara på härligt ljusflöde utan också förhöjer volymkänslan.
 • Bedroom
  Mysigt sovrum med plastmatta på golv och vita målade väggar. Rummet bjuder på trevligt ljusinsläpp från fönster i söder med utsikt över föreningen grönskande innergård. Här kan man sova ut i lugn och ro utan någon direkt insyn!
 • Kitchen
  Fräscht kök i vitaste vitt. Här ligger laminat på golv och väggarna är målade i vitt. Köksluckor i vitt med vitt kakel ovan ljusgrå bänkskiva i laminat. Utrustat med fläkt, spis, diskmaskin (Bosch) och kombinerad kyl och frys. Plats för matbord intill fönster. Utgång via dubbeldörrar till en mysig balkong med soligt söderläge, som bjuder på trevliga sittningar. Här kan du vila ögonen på föreningens vackra innergård.
 • Bedroom
  Charmigt, mindre sovrum med laminat på golv och vita målade väggar. Detta rum kan med fördel användas som barnrum, kontor eller gästrum. Även här har man utsikt över föreningens innergård och Kålgårdens många takåsar.
Information about the property
Beskrivning
 • Enclosed
  76 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rooms
  3 rum
Byggnadssätt
 • Built
  1880
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning: Fjärrvärme.
 • Beskrivning
  För löpande skötsel av hus och trädgårdar anlitas Riksbyggen och även för den ekonomiska förvaltningen anlitas HSB.
TV- och Internetanslutning
 • Kabel-TV via ComHem. Internet via ComHem.
Balkong
 • Balkong i solsäkert söderläge med fri utsikt över takåsar och den pittoresk innergård som prunkar av blommor och fruktträd när våren är i högform. Plats för cafébord och stolar.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Garage: Har separat kö.
 • Parkering
  P-plats: Har separat kö.
 • 1 st garage. Separat kö. 22 st p-platser. Separat kö. Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats genom föreningen för 200 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. Under tiden man väntar på en ledig plats finns möjlighet att ställa bilen på långtidsparkeringen på Stenhuggargatan som ligger ca 300 meter bort. På andra sidan Odengatan ligger kommunens parkeringshus "Muséet", som kostar ca 500 kr/mån.
Economy
 • Community fee
  4 407 kr/mån
 • Included in the community fee
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Hushållsström
  300 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  300 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Tenure
  Bostadsrätt
 • Inre reparationsfond
  0 kr (Senast kontrollerad: 2016-06-20)
 • Överlåtelseavgift
  1 113 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  445 kr
 • Andel i förening
  1,84196
 • Andelstal insats
  1,92821
 • Planerade avgiftsändringar
  Årsavgifterna samt hyrorna höjdes fr.o.m. 2014-01-01 med 2,5 %. Sedan styrelsen behandlat budgeten för år 2016 har man beslutat att årsavgifterna är oförändrade.
Föreningen
 • Benämning
  BRF Drömmen.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Drömmen bildades 1 november 2007. Föreningens fastighet utgörs av blandad bebyggelse av trä- och stenhus. Huvuddelen är byggda i trä där föreningens äldsta bostadshus i fastigheten Drömmen 9 är byggt i slutet av 1800-talet. Byggnaden med adress Odengatan 18 A+B är byggd 1944. De senaste om- och nybyggnationerna genomfördes mellan 1989 och 1990. Fastigheterna är bebyggda med 27 byggnader varav 8 flerbostadshus, 4 småhus med adresserna: Gelbgjutaregatan 13, 15, 15 A och 17, Poppelgränd 3, 4, 6, 8 Fortunagatan 8 & 10, Kålgårdsgatan 15 & 19 A-C samt Odengatan 18 A-B. I föreningen finns 59 bostadslägenheter varav 54 har upplåtits som bostadsrätter i samband med förvärvet. Två av lägenheterna har slagits ihop till 4 rok. Föreningens bostäder och och lokaler fördelar sig enligt följande: 3 st 1 rok, 23 st 2 rok, 18 st 3 rok, 9 st 4 rok, 1 st 5 rok samt 3 st lokaler. Fastigheten består av ytterligare 15 fristående byggnader som innehåller förråd, sophantering m.m. Dessutom finns ett fristående garage. Fullvärdesförsäkrat i Länsförsäkringar, i avtalet ingår en bostadsrättsförsäkring.
 • Kommande renoveringar
  Styrelsen uppdaterar årligen den tekniska renoveringsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: - Genomgång/renovering/besiktning av kakelugnar, Gelbgjutaregatan 17, Kålgårdsgatan 19 B och C, Fortunagatan 10. - Renovering av staket och plank. - Renovering av balkong, Poppelgränd 3.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Årsavgifterna samt hyrorna höjdes fr.o.m. 2014-01-01 med 2,5 %. Sedan styrelsen behandlat budgeten för år 2016 har man beslutat att årsavgifterna är oförändrade.
 • Gjorda renoveringar
  2010: Målning av träfasad 2013: OVK genomförd augusti 2013: Takbyte (plåt), Gelbgjutaregatan 17 2013: Balkongrenovering samt extra isolering, Odengatan 18 2015: Målningsarbete 2015: Renovering av trappuppgång Poppelgränd 3 2015: Fönsterrenovering, Kålgårdsgatan 19 B och C 2015: Ombyggnation av lokal, Gelbgjutaregatan 15 2015: Ombyggnations av förråd, Kålgårdsgatan 19 B och C. 2015: Ommålning/fönsterbyte, Poppelgränd 4 och 6. 2015: Genomgång/renovering/besiktning av kakelugnar, Poppelgränd 3 samt Gelbgjutaregatan 15.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör ett rymligt förråd som nås via entréplan samt den gemensamma tvättstugan. Nyare tvättmaskiner från Miele och dubbelskåp. På innergården finns även gemensamt soprum. Gemensam lummig innergård med grusade gångar och gräsplättar. Under sommarhalvåret ställs gemensamma utemöbler fram men det går alldeles utmärkt att plocka med sin egen brassestol ut. Sommarkvällar finns det få ställen som är så inbjudande att grilla och umgås på. Bonus för det lilla äppelträdet på gården som bjuder på goda sensommaräpplen.
Området
 • Kålgården kanske är det mest pittoreska område vi har i centrala Jönköping. Renoverat successivt under en längre period på 1990-talet. Gamla hus och miljöer har bevarats så gott man kunnat, hus har flyttats hit och nytt har byggts i gammal stil. Gator och gårdar är återställda i charmigt skick, med stensättningar, gatlampor och staket i tidstypisk stil. Antagligen är det finare i dag än när det en gång begav sig, för sisådär 100-150 år sedan. Poppelgränd och Gelbgjutaregatan är kanske stans mysigaste bostadsgator. Där ingen av de gamla fastigheterna är den andra lik, och fasaderna ligger lite oregelbundet utmed den stensatta gatan. Gammeldags innergårdar prunkar av blommor och fruktträd när våren är i högform. Gården vänder vackra sidan åt söder, med träd och rabatter, men kanske bästa av allt, här är det lä nästan hur det än blåser. Här kan du smaka på riktigt tidiga vårdagar med fikabordet lastat. Förutom Rocksjöns naturreservat hittar du strax runt knuten även stans största lekplats, som brukar göra att både stora och små får spring i benen. Vill du ha picknick på vägen runt sjöns gångvägar kan du bunkra på Rosetten - kvarterets eget mysiga café och bageri.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Contact real estate agent

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ask question godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn