Search Menu
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Malmö / City - Slussen - SJ-husen
Slussgatan 14 U10
Utgångspris: Kalkyl 1 495 000 kr
Anmäl bud
Enclosed: 54 kvm
Community fee: 2 835 kr/mån
Rooms: 2 rum, varav 1 sovrum
Floor: 1 av 4 (Hiss finns ej)

Malmö - City - Slussen - SJ-husen / Slussgatan 14 U10

Takhöjd, stuckatur, brädgolv, blyinfattat fönster... sekelskiftsdröm!

Det finns endast ett fåtal adresser i Malmö stad som är så attraktiva och populära som de omtalade SJ-husen. Historia och arkitektur går här hand i hand och kombinerat med en god förening så har vi en bostad att älska och bo i många år! Vill varmt välkomna er till Slussgatans mysigaste och snyggaste tvåa. En halvtrappa upp från den lummiga och gröna gården, möts vi av slående takhöjd, vackra brädgolv, stuckatur, blyinfattat spröjsat fönster, djupa nischer och framförallt mycket rymd och genomgående ljusinsläpp! Helt enkelt en dröm för den som gillar det lilla extra! Här har man tänkt till vid renovering och skapat ytor och ytskikt som tilltalar - genomgående brädgolv möter bredspacklade vita väggar, och där tapet är satt är det gjort med omtanke. Genomgående nydragen el och ny elcentral insatt av behörig elektriker, där det dessutom är förberett med el för att kunna installera dusch i den nuvarande klädkammaren - samt möjlighet att dra om till elspis om man vill. Rummen är väl tilltagna och rymmer plats för större möblemang och umgänge - vill sällskapet flytta ut på gården så finns här flera sittplatser och grillmöjligheter precis utanför dörren. Nuvarande ägare har satt in en ordentlig garderobslösning i sovrummen där det mesta ryms och kan gömmas undan. Den centralt belägna lägenheten ger utmärkt möjlighet för pendlaren att enkelt ta sig överallt, både med kollektivtrafik och med cykel. Närhet till affärer, restauranger och kaféer, Värnhems knutpunkt och centralstationen. Kom och upplev känslan av lyxigt sekelskifte och välbevarade detaljer - välkommen på visning!


Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Description
 • Beskrivning av samtliga rum
  - Hall - Rymlig hall med gott om plats för avhängning. Vita släta väggar, fondtapet och svart klinkersgolv som övergår i vackert vitlaserat brädgolv. Här finns också en inbyggd klädkammare. Här har man sänkt taket och lagt in spotlights med dimmer. - Sovrum - Stort och rymligt sovrum som vetter mot den lugna innergården. Plats för stor dubbelsäng, skrivbord och förvaring. Brädgolv och vacker ljus tapet. Smart förvaringslösning i form av gedigen garderob med skjutdörrar som rymmer det mesta. Vacker lampstuckatur i taket. - Vardagsrum - Även detta rum bjuder på mycket rymd. Vackert vitlaserat brädgolv bryter snyggt mot släta vita väggar och mörkare fondtapet. Plats för stor soffgrupp och matplats. Fina originaldetaljer så som blyinfattat spröjsat fönster, höga fotlister och djupa fönsternischer lyfter rummet och vittnar om byggåret. Härifrån når man köket. - Kök - Nymålat i krispigt vitt i augusti 2016, ljusa luckor och snygg mosaik i turkos nyans. Kombinerad kyl/frys från juli 2016, gasspis/ugn och fläkt. På golvet ligger laminat. Möjlighet att ha elspis finns. - Badrum - Helkaklat badrum i ljus kulör med tre små skåp, wc, handfat och dusch.
Information about the property
Beskrivning
 • Enclosed
  54 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rooms
  2 rum (max 1 sovrum)
Byggnadssätt
 • Built
  1906-1907
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme. Självdrag.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  123 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd Datum: 2008-10-28
TV- och Internetanslutning
 • Kabel-tv: basutbud via Canal Digital. Bredband: Ownit 100 Mbit/s.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan görs hos gatukontoret 040-34 45 00.
Economy
 • Community fee
  2 835 kr/mån
 • Included in the community fee
  I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
 • Försäkring
  131 kr/mån
 • Hushållsström
  368 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  499 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  1
 • Kommentarer driftkostnad
  Kostnad för el är inklusive kostnad för gas. Bostadsrättstillägg är inräknat i hemförsäkringen.
 • Tenure
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  ca 1108 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  ca 445 kr
 • Andel i förening
  0,90570
 • Andel av årsavg.
  0,90570
 • Pantsättning
  är pantsatt.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Värme, vatten, kabel-tv och bredband, samt underhåll, teknisk- och ekonomisk förvaltning, allmän renovering samt trappstädning och trädgårdsunderhåll.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget
Föreningen
 • Benämning
  Brf Gustav. I föreningen finns 91 lägenheter.
 • Allmänt
  Ett stenkast från kanalens nordöstra hörn och Malmö roddhus, ligger de två SJ-husen, varav det i öst är brf Gustav. Med en vacker innergård och närhet till såväl centrum och havet som kommunikation till landet och Europa utgör det ståtliga sekelskifteshuset ett underbart boende i Malmö. Huset byggdes 1906 −1907 för järnvägens anställda. Byggherre var Statens Järnvägars Änke- och Pupillskassa. Fastigheten förblev i SJs ägo fram till 1939 då den övergick till bostadsrättsföreningen som bildades samma år. Det finns 91 lägenheter i huset. Föreningen äger marken och är en äkta förening. Föreningen har en fantastiskt bra hemsida som är värd ett besök: www.brfgustav.se. Uppgifterna härrör i huvudsak från föreningens hemsida och årsredovisningen. Spekulanter uppmanas att kontrollera dess uppgifter med föreningen! Stadgar, årsredovisning och energideklaration finns att läsa och skriva ut på bostadsbeskrivningen på vår hemsida eller kan fås av mäklaren.
 • Kommande renoveringar
  Enligt underhållsplan - se årsredovsningen. Upphandling gällande relining har skett under året, samt fönsterrenovering.
 • Gjorda renoveringar
  Omfattande fönsterrenovering i fastigheten.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör både ett källarförråd samt ett vindsförråd. I föreningen finns en lokal som kan användas som fest- eller övernattningsrum. Lokalen kan hyras för 250 kr/dygn (fre-sön) samt för 100 kr övriga dagar. För övernattning är avgiften 140kr/natt första natten och 60 kr efterföljande nätter. I källaren nedanför uppgång 9 finns en relaxavdelning med bastu och bubbelbadkar som kan bokas av föreningens medlemmar. Hobbyrum/verkstad finns för boende att utnyttja utan kostnad. I källaren finns tre tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp alternativt torkrum. Stor grönskande innergård med öppna gräsytor, träd, buskar och fina planteringar som bidrar till en gemytlig atmosfär. Detta är troligtvis en av Malmös vackraste innergårdar. Här finns även lekplats för de små, soprum och cykelparkering. Möjlighet till trädgårdsarbete finns för den intresserade, periodvis uppstår “trädgårdsgrupper” som pysslar om rabatterna lite extra. I övrigt sköts gården och huset av trädgårdsmästare och fastighetsskötare. Gemensamma utemöbler finns i olika sittgrupper på innergården.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Contact real estate agent

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ask question godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn


Liknande bostäder i närheten