Search Menu
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Älta / Älta - Strålsjöområdet
Källmossvägen 15b
Utgångspris: Kalkyl 7 995 000 kr
Anmäl bud
Enclosed: 182/68 kvm
Running costs: 47 258 kr/år
Plotarea: 932 kvm
Rooms: 6 rum, varav 3-4 sovrum.
Building type: 1 ½ plan med källare

Älta - Älta - Strålsjöområdet / Källmossvägen 15b

Bland grönskan på en lugn återvändsgata

Insmugen bland grönskan på en skafttomt längst ned på en lugn återvändsgata ligger denna vackert, varsamt renoverade och tillbyggda 1 ½-plansvilla med källare. Fräsch, modern inredning med stil, ljus och rymd. Påkostade materialval. Den vaniljfärgade villan har 6 rum och kök. Huset omgärdas av gräsmatta och grusgångar. En härlig altan om ca 65 kvm i vinkel med sol hela dagen. Asfalterad uppfart till carport och förråd. Nära till kommunikationer, dagis, skolor och natur.


Köksinspiration

Provmöblera
Fantastisk uteplats
Fantastisk uteplats
Entréhall
Entréhall
Hall
Hall
Dusch/wc
Dusch/wc
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Matplats
Matplats
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Matplats
Matplats
Matplats
Matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Allrum övervåning
Allrum övervåning
Allrum övervåning
Allrum övervåning
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Utsikt från sovrum
Utsikt från sovrum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Gästrum
Gästrum
Tvättstuga
Tvättstuga
Strålsjön
Strålsjön
Strålsjön
Strålsjön
Älta IP
Älta IP
Utegym vid Älta IP
Utegym vid Älta IP
Strandcafét vid Älta IP
Strandcafét vid Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Älta Tennishall
Älta Tennishall
Stavsborgs BP
Stavsborgs BP
Älta Ishall
Älta Ishall
Hellasgården
Hellasgården
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Description
 • Entrévåning
  Entréhall: Man kommer in i en ljus och rymlig hall som börjar med en entrédel som har grå klinker med golvvärme. Entrédelen mynnar ut i den större delen av hallen med vita väggar och ekparkett. Från hallen når man kök, vardagsrum, duschrum och trappan ned till källarvåningen. Duschrum: Innan duschrummet ligger en liten mellanhall som rymmer dold förvaring på båda sidorna från golv till tak. Själva duschrummet har grå klinker med elburen golvvärme och på väggarna vita, lite större kakelplattor. En stor fast spegel sitter över det runda handfatet. Dusch bakom en glasvägg i klarglas. Toalett och handdukstork i snygg design. Ett litet vackert, öppningsbart fönster med färgat, blyinfattat glas blir som ett smycke mot det vita kaklet. Spotlights med dimmer. Kök: Stort och härligt kök från Vedum. Själva köksdelen är helt i vitt. Vita luckor med långa, liggande handtag i borstat stål. Över bänkarna vit mosaik. Arbetsbänk i massiv oljad ek och där spis och diskbänk är belägna ligger en melerad granitskiva i grått/svart. Integrerad fläkt och diskmaskin. Varmluftsugn, micro och kyl/frys. Infälld induktionshäll i granitskivan och diskbänk med dubbla hoar. Infällda spotlights med dimmer under skåpen i köksdelen. Gott om skåp för förvaring. Matdelen är rymlig, ljus och inbjudande med vita väggar och tåliga ljusa Amtico-plattor på golv. Två helglasade dörrar ut till den härliga altanen. Vardagsrum: Vardagsrummet ligger i vinkel både från köket och hallen. Stora fönster och halvglasade altandörrar ger generöst ljusinsläpp. Vita väggar och på golvet ekparkett. Den öppna spisen som är belägen i vinkeln mitt i rummet ger rummet en mysig känsla. En vacker trappa i vitt, ek och rostfritt leder upp från vardagsrummet till övervåningen.
 • Övervåning
  Hall/sällskapsrum: När man kommer upp för trappan så har man till höger i hallen, en avgränsad sällskapsdel (sovrum 4) som den här familjen har som tv-rum. Fönster mot baksidan av huset, vita väggar och på golvet ekparkett. Från den andra delen av hallen når man alla rum på övervåningen. Nedfällbar lucka med stege till vind. Badrum: Ett rymligt och smakfullt badrum med smarta lösningar och tuffa detaljer. Badkar, vägghängd toalett och ett stort avlångt handfat i snygg design. Över handfatet en stor platsmonterad spegel. Vita stora kakelplattor och grafitgrå klinker ger en modern och elegant look. Glasbetongvägg mellan toa och badkar. Helglasad vikvägg ger skydd vid duschen. Vit låg vägghängd förvaring med glasskiva uppe på och långa handtag i borstat stål. Takfönster med vädringslucka. Golvvärme. Sovrum 1: Till vänster när man kommer in i hallen ligger generöst sovrum med plats för dubbelsäng. Vita väggar och på golvet ekparkett. En hel garderobsvägg i ek, glas och rostfritt, ger gott om förvaring. Fönster mot baksidan av huset. Sovrum 2: Fönster mot framsidan av huset. Vita väggar och ekparkett på golvet. Plats för garderober om så önskas. Sovrum 3: Fönster mot framsidan av huset. Vita väggar och ekparkett på golvet. Garderober för bra förvaringsmöjligheter.
 • Källarvåning
  Man kommer ned i källaren via en furutrapp varifrån de flesta utrymmen går att nå från en avlång hall. Vita väggar och gråmålat golv. Direkt till vänster från trappan ligger ett rum som denna familj har som sovrum (5)/gästrum/kontor. Vita väggar och mattlackad ljus parkett. Fönster mot sidan av huset. Kallförråd med hyllförvaring och fönster med blyinfattat, färgat glas. Pannrum där bergvärmepumpen är belägen. Vita väggar och gråmålat golv. Bredvid pannrummet ligger en mellanhall/gamla groventrén. Här har man en dörr till ytterligare ett förråd och hallen har gott om platsbyggd förvaring. Det gamla garaget används av den här familjen till groventré, snickarbod och till förvaring. Vita väggar och på golvet ljusgrå klinker. Gott om förvaring. Tvättstuga: Vitt kakel på väggarna och på golvet mörkgrå klinker. Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Generös avlastningsyta.
Information about the property
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Built
  1930
 • Building type
  1 ½ plan med källare
 • Undergrund
  Berg
 • Grundmur
  Betonghålsten
 • Grund
  Grundsulor
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä och betong
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Takbeklädnad
  Betongpannor
 • Hängrännor
  Plåt
 • Fönster
  Isolerglaskassetter och kopplade fönster
 • Ventilation
  Självdrag
 • Vatten
  Kommunalt vatten
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Radon
  Radonmätning utförd 2008-01-31: Årsmedelvärde 120 Bq/m³. Riktvärdet 200 Bq/m³.
 • Uppvärmning
  Bergvärme
 • Renovering Omarbetning etc
  2009
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  61 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energiklass D, energiprestanda 61 kWh/m² år. Status: Energideklaration är utförd Datum: 2016-09-21
TV- och Internetanslutning
 • Internet
  Fiber under installation. Beräknas klart Q4 2016.
Tomt/Uteplats
 • Tomt
  En lummig trädgård omgärdad av träd och buskar. Trädgården har en härlig blandning av gräs, grus, sten och trä vilket ger trädgården en spännande exteriör. En generös altan löper med hela baksidan och ena kortsidan av huset och har trappor ned i trädgården åt bägge håll. Stentrappa upp till ytterdörren. Tomtarea 932 m² (friköpt).
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Från gatan löper en asfalterad nedfart till huset och avslutas med en rejäl parkering och en carport med inbyggt förråd.
Servitut
 • Rättigheter förmån
  Officialservitut Ledning; Officialservitut Väg
 • Gemensamma anläggningar
  Nacka Älta GA:24
 • Planbestämmelser
  Stadsplan (1978-03-03) , Fastighetsplan (2003-09-17) , Grundvattenskydd (2007-11-19)
Övriga upplysningar
 • Området: Huset ligger på en lugn återvändsgata med närhet till naturreservat. En kort promenad tar dig till det stora naturreservatet som leder bort till Hellasgården. Fina badsjöar som t ex den fantastiskt vackra Strålsjön eller havsbad såsom Erstaviksbadet. Älta satsar mycket på barn-och ungdom när det gäller idrott, så vi är stolta över att ha en fin ishall, tennishall och Älta IP med både gräs- och grusplan. Fler grus-och gräsplaner finns runt om i Älta. Både i och runt Älta finns närhet till ett flertal badsjöar och vill man bada i havet, ligger Erstaviks havsbad på cykelavstånd. Hellasgården som ligger ca 10 minuter bort med bil erbjuder motionsslingor, utomhusgym, fina löp- och längdspår m m. Även det relativt nyrenoverade Flatenbadet med sandstrand, hopptorn, kiosk mm har ett uppskattat utegym. Vill man åka utför, ligger Hammarbybacken på behörigt avstånd vid Sickla ca 15 minuter bort med bil. Sickla köpkvarter har en uppsjö av affärer, boutiquer, restauranger, caféer, biograf etc. Nacka forum, bara några minuter därifrån likaså. Den närliggande grannkommunen Tyresö erbjuder bl a en 18 håls golfbana, ridhus, badmintonhall och ett nyligen upprustat badhus. Kommunikationer: Bra bussförbindelser finns från Älta till Slussen med buss 401 och mot Gullmarsplan buss 801. Buss 821 går från Nacka Sjukhus, genom Älta vidare till Tyresö. Buss 840 går från Handenterminalen genom Älta och vidare till Nacka Strand och nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter. Sjöar: Sjöarna i närheten är förutom den intilliggande Strålsjön med badmöjligheter även Flaten, Ältasjön, Sandasjön, Ulvsjön, Söderbysjön, Dammtorpssjön och Källtorpssjön. I närområdet ligger även friluftsanläggningen Hellasgården vid Källtorpssjön och Erstaviks fina 1700-talsherrgård nära Erstaviksbadet. I Älta Centrum finns idag följande service: Apotek Hjärtat, Bibliotek, Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa Vårdcentral med BVC och MVC, Älta Salongen, Peking 2 (restaurang), Fiorista (Blomsterhandel), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Älta Träffen (restaurang), Fiorista (blomsterhandel) samt Mäklarhuset. Ett större utbud av affärer och restauranger finns i Tyresö Centrum ca 5 minuters bilväg bort eller Sickla köpkvarter ca 10-15 minuter bort. De skolor som finns i Älta är: Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6 Älta skola med årskurser F-6 Stavsborgsskolan med årskurser F-9 Inspira med förskoleklass
Economy
 • Taxeringsvärde
  4 297 000 kr (fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  2 135 000 kr
 • Markvärde
  2 162 000 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1976
 • Uppvärmning
  27 758 kr/år
 • Försäkring
  10 000 kr/år
 • Vatten och avlopp
  6 800 kr/år
 • Renhållning
  2 700 kr/år
 • Kommentarer driftkostnad
  I uppvärmningskostnaden ligger även kostnaden för hushållsström. Nuvarande ägare förbrukar 21 000 kWh/år och är 4 personer i hushållet. Försäkringskostnaden är inkl. lösöre. Sotning ingår ej i driftkostnaden. Driftskostnaden är hämtad från säljaren och är ej ytterligare kontrollerade.
 • Sammanlagd driftskostnad
  47 258 kr/år
 • Tenure
  Äganderätt
 • Pantbrev
  Det finns 8 pantbrev om totalt 4 000 000 kr.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Contact real estate agent

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ask question godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn


Liknande bostäder i närheten

 • Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide
  Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide

  Mycket att hålla i huvudet när du ska sälja villan, radhuset eller fritidshuset. Här är Mäklarhusets sälja hus-guide över vad du ska tänka på. Trygga och säkra din försäljning – steg för steg.

 • Så här får du en grönare och finare gräsmatta
  Så här får du en grönare och finare gräsmatta

  Trädgårdens gräsmatta är platsen för umgänge, spel och lek. En gräsmatta skall tåla mycket och skall ändå se grön och skön ut - allt är en fråga om skötsel. Här ger vi dig tipsen du behöver.

 • Håll tjuvarna borta i sommar
  Håll tjuvarna borta i sommar

  Varje år ökar inbrotten i hemmen under semestertiderna. När folk bryter vanor och byter miljö passar tjuvarna på. Men det finns många sätt att försvåra för dem.