Search Menu
Viewings
 • Söndag 23 oktober 16:15-16:45

  Öppen visning

Book a viewing
Älta / Älta - Strandparksområdet
Oxelvägen 37, 7 tr
Utgångspris: Calculation 1 750 000 kr
Make a bid
Enclosed: 49 kvm
Community fee: 2 834 kr/mån
Rooms: 2 rum och kokvrå, varav 1 sovrum.
Floor: 7 av 8 (Hiss finns)

Älta - Älta - Strandparksområdet / Oxelvägen 37, 7 tr

Yteffektiv 2:a om 49 m² med balkong i härligt sydväst läge med vidsträckt utsikt. Generöst vardagsrum med plats för både soffa och matsalsmöbel, rymligt sovrum med ett insynsskyddat läge samt badrum och kokvrå. Platsbyggda garderober med gott om förvaringsutrymme. Här bor ni i en solid förening där man sänkt avgiften de senaste två åren och med ett mycket bra läge i området med närhet till Ältasjön, natur, bussar och centrum.


Kitchen inspiration

Furnish
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

By clicking the button Contact me you agree to our terms of use

Ältasjön från strandparksbadet
Ältasjön från strandparksbadet
Stavsborgs BP
Stavsborgs BP
Älta Ishall
Älta Ishall
Älta IP
Älta IP
Utegym vid Älta IP
Utegym vid Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Ältasjön vid Älta IP
Strandcafét vid Älta IP
Strandcafét vid Älta IP
Älta Tennishall
Älta Tennishall
Hellasgården
Hellasgården
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Description of rooms
 • Description of rooms
  Hall: Välkomnande hall i vinkel med avhängningsmöjlighet till höger. Direkt innanför ytterdörren som förövrigt är en säkerhetsdörr ligger klinkergolv. Längre in i hallen ligger parkettgolv. Vidare i hallen finns det fem platsbyggda garderober vilket ger bra förvaringsmöjligheter. Väggarna är vitmålade. Sovrum: Rogivande sovrum i insynsskyddat läge med vidsträckt utsikt. Här ryms både dubbelsäng och förvaring. Parkettgolv och tapet i gammaldags stil. Badrum: Badrum med helkaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Handfat, toalett och badkar. Vardagsrummet: Vardagsrummet är rymligt med plats för både soffgrupp och matbord. Stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp. Målade väggar i en ljusgrå ton och ekparkett på golvet. Härifrån når man även en härlig trädäckad balkong. Kokvrå: Kokvrå med plats för matlagning. Skåp med kökluckor i lantlig stil, bänkskiva i laminat och en rund ho. Kaklad vägg mellan bänkskiva och överskåp. Spis med ugn samt en kombinerad kyl och frys. Här finns också ett fönster som ger ett naturligt ljusinsläpp. Vitmålad vägg och parkettgolv.
Information about the property
Description
 • Enclosed
  49 kvm
 • Rooms
  2 rum
Construction
 • Built
  1967
 • Building type
  Flerfamiljshus
 • Renovering Omarbetning etc
  Föreningen har utfört följande renoveringar och underhåll på fastigheten: *Målning av trapphusen *Renovering av alla innergårdar 2014-15 *Renovering av tvättstugorna till miljötvättstugor *Nya isolerglasfönster - 2010-11 *Nya balkongräcken - 2010-11 *Ytterväggar tilläggsisolerades - 2010-11 *Alla våtrum renoverade - 1990-talets början *Frånluftsventilationen totalrenoverad *Vindarna har tilläggsisolerats *Takpapp och plåtbeklädnad på taken omlagda *Fasader tvättade och målade *Soprummen har byggts om *Nya miljöhus för källsortering har uppförts *Nya cykelhus har byggts *Parkeringsplatsen har asfalterats och värmestolpar satts upp *Fjärrvärme med mätpunkter i varje hus installerad *Fastighetsnät för Bredband / Internetuppkoppling har installerats *En gård har försetts med gräsmatta och skärmskydd *Nya värmepumpar för återvinning av värme ur frånluft har installerats *Nya hisskorgar installerade i samtliga hus *Värmecentralerna datorövervakas. Prioriteringsordning: Solvärme, värmepumpar, fjärrvärme *Nytt elektroniskt låssystem med porttelefon och bl. a tvättstugebokning har installerats *Enhetsmätning av el installerad *Norrgavlarna på husen isolerade *Alla avloppsstammar renoverade Föreningen har värmepumpar som tar tillvara värmen i husens frånluft vilket gör att föreningen har kunnat sänka fjärrvärmekostnaden. Föreningen har även investerat i mer isolering på krypvindarna vilket också bidragit till sänkta energikostnader. (Varje hus har separat mätning med veckovis kontroll).
Energideklaration
 • Energiprestanda
  104 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energiprestanda 104 kWh/m² år.
Tv and internet
 • Internet
  Fiber finns indraget (100Mbit/s), i varje lägenhet finns ett bredbandsuttag som är anslutet till Bredbandsbolaget. Du ringer själv till Bredbandsbolaget för att beställa bredband mm.
 • TV
  KabelTV ingår i avgiften till föreningen (Grundutbudet). Föreningen har även en intern TV-kanal med föreningsinformation.
Tomt/Uteplats
 • Garden
  Balkong i sydväst mot baksidan av huset. Bakom den grönskande allmänningen skymtas Ältasjöns glittrande vatten.
Parking/Other buildings
 • Parkering
  P-platser finns både utomhus (med motorvärmare) samt i garaget vid Älta Centrum (utan motorvärmare). Hyran för p-plats är 360 kr/mån. Garageplats kostar 360 kr/mån. Om man hyr en låsbar bur i garaget så kostar det 438 kr/mån. (Jan 2016) Det finns vanligen lediga platser att tillgå i garaget. För information om kö kontaktas HSB/Servicecenter. Gästparkering finns på parkeringsplattan i centrum. Kräver parkeringstillstånd (kort finns hos varje lägenhetsinnehavare).
Gemensamma anläggningar
 • Gemensamma utrymmen
  Tillhörande varje lägenhet ingår ett källarförråd. På Oxelvägen 43 nb finns en gästlägenhet som kan hyras av medlemmarna i föreningen för en kostnad av 250kr/natt. Då ingår även p-plats i garaget under hyrperioden. På Oxelvägen 57 även en nyrenoverad bastu samt gym som kan brukas av medlemmarna till en mindre kostnad. Föreningen har även ett pingisrum, bibliotek, återbruksrum samt ett hobbyrum för sina medlemmar.
Övriga upplysningar
 • Renoveringar i lägenheten: 2016 - Väggarna i köket ommålade - Nytt spegelskåp i badrum 2009 - Väggarna i hall, vardagsrum och sovrum ommålade/tapetserade 2007 - Säkerhetsdörr 2004 - Parkettgolv i sovrum - Nytt handfat i badrum 2000 - Köket moderniserades Vitvaror: - Kyl/frys, (2008) - Spis, (2004) Område: Brf HSB Stensö ligger vackert beläget i Älta i Nacka kommun. Nära till Älta centrum och skolor såväl som till skog och sjö. Man tar sig lätt till Tyresö, Sickla eller Stockholm city med bil eller buss. Precis runt husknuten finns skog att promenera i samt Ältasjön att bada eller fiska i. Mellan husen finns många gräsmattor, flera lekplatser samt gång- och cykelvägar. I det lummiga närområdet där det finns många grönområden, ges en viss känsla av att bo på landet, trots att man når Gullmarsplan och Slussen med en kort bussresa. Det finns en fin badplats vid Ältasjön endast ett stenkast från lägenheten. Här finns även närheten till Flatenbadet med underbar sandstrand för hela familjen. Ishall, tennishall och idrottsplats ett par minuter bort. Ca 5 minuter (med bil) bort ligger Hellasgården med sitt breda utbud av friluftsliv. Flera positiva saker i området är närheten till förskolor, skolor och lekparker. Närhet till Älta centrum (ca 5 min promenad) men också till större centrum som Nacka Forum (ca 15 min med bil), Sickla Köpkvarter (ca 10 min med bil) och Tyresö Centrum (ca 10 min med bil). I Älta och dess närhet finns som sagt tillgång till en mycket vacker omgivning, där det är nära till ett ytterligare sjöar för utom Ältasjön som till exempel Flaten, Strålsjön, Sandasjön, Ulvsjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Närhet till friluftsaktiviteter/rekreation i Hellasgården. Bra löpspår och strövområden runt bl.a. Ältasjön och i det närliggande Nackareservatet och Sörmlandsleden. Närhet till koloniförening med odlingslotter. I grannkommunen Tyresö, några minuter bort med bil, erbjuder ett nybyggt äventyrsbad, badmintonhall, friluftsområde med bl a skidbacke och fiskesjö samt en 18 hålsbana. Gillar man skidåkning, finns även Hammarbybacken ca 15 minuter bort med bil. Bussförbindelser är bra. Buss 401 från Älta till Slussen och mot Gullmarsplan buss 801. Buss 821 går från Älta till Nacka Sjukhus. Buss 816 går från Tyresö via Älta till Gullmarsplan. Nattbuss 491 går från Slussen med ca en timmes mellanrum under hela natten. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter. De skolor som finns i Älta är: Älta skola med årskurser F-6. Sigfridsborgsskolan med årskurser F-6. Stavsborgsskolan med årskurser F-9. Inspira med förskoleklass. I Älta Centrum finns idag följande service: Apotek Hjärtat, Bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, fritidsgård, Helsa med BVC och MVC, Älta Salongen, ICA Färskvaruhall med postservice, Peking 2 (restaurang), Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori - Söta drömmar, Restaurang Ältaträffen, Florista blomsterbutik samt Mäklarhuset.
Economy
 • Försäkring
  133 kr/mån
 • Hushållsström
  163 kr/mån
 • Kommentarer driftkostnad
  Hushållström är enligt enhetsmätning och läggs på månadsavgiften. I nuvarande hushåll bor det en vuxen. Uppgiften gällande försäkring är utan lösöre. Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållselen. Som boende behövs därmed inget eget nätavtal utan hushållselen faktureras på månadsavgiften. Köpare måste ansöka om medlemskap i HSB och betalar en engångskostnad om 500 kr.
 • Total operating costs
  296 kr/mån
 • Tenure
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1108 kr betalas av Säljare
 • Pantsättningsavgift
  443 kr
 • Andel i förening
  0,18346 %
 • Andel av årsavg.
  0,18346 %
 • Pant
  Bostadsrätten är pantsatt.
 • Included in the community fee
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
Föreningen
 • Benämning
  HSB Brf Stensö i Nacka. I föreningen finns 320 lägenheter.
 • Allmänt
  Föreningen äger och förvaltar byggnader och mark på fastigheterna Älta 18:0 och 18:2 med adress Oxelvägen 37-59 i Älta. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har en informativ hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/stenso/
 • Economy
  Föreningen har god ekonomi och sänkte avgiften med 4 % för 2015 och 2 % för 2016.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Contact real estate agent

Here you got the possibility to ask a question directly to the real estate agent if there is anything you would like to know about the property.

By clicking the button Ask question you agree to our terms of use

Similar homes in the area