Rökärrsvägen 12

Rökärrsvägen 12

Slutpris

6 150 000 kr


Kolartorp Solsätra— Handen— Haninge

Rökärrsvägen 12


Slutpris
6 150 000 kr

Kolartorp Solsätra— Handen— Haninge

Stor fastighet med charmig villa, avstyckningsmöjligheter och unik investeringsmöjlighet!

Varmt välkomna till denna unika fastighet som ligger i expansivt område med fantastiska framtidplaner! Belägen i området Solsätra som planeras för detaljplaneläggning inom snar framtid och kommer vara en del av den nya stadsdelen Vega där bostadsbyggandet har varit i full gång de senaste åren och inom ett par år är den nya pendeltågsstationen också klar.

Solsätra gård är en fastighet med historia från tidigt 1900-tal och här står en gedigen trävilla med unik charm och potential. Här finns en stor källare, gedigna rum och en stor trädgårdstomt med utmärkt solläge. Huset har ett genomgående renoveringsbehov men här finns också allt man behöver. Trevlig kök, badrum, gäst WC, öppen spis och ett flertal rum med gott om plats för förvaring. I dagsläget finns sju rum men med enkla medel kan man skapa fler sovrum alternativt öppna upp mellan rummen för en modern och öppen planlösning.

Här kan man njuta av vacker natur som ligger alldeles utanför dörren och på gångavstånd från huset finns en lösdrift för islandshästar. Idyllisk miljö med närhet till alla bekvämligheter!

I kommunens detaljplaneprogram föreslås en bebyggelse som utformas som friliggande en- och tvåvåningsvillor i de flacka partierna med lägre byggnader i det centrala området för att förstärka områdets öppna karaktär. Tomterna föreslås vara ca 1000 till 1500 kvm. I kantområdets gallrade slänter kan lite resligare byggnader, upp till tre våningar inkl. souterräng, passas in. Där föreslås bebyggelse på stora tomter som möjliggör att en naturmarkskaraktär med uppväxt vegetation kan bevaras på tomtmarken.

För att uppnå en större variation i såväl bebyggelse som befolkning föreslås också ett inslag av grupphusbebyggelse med mindre kedjehus, radhus eller liknande i områdets centrala och östra delar. För dessa kan tomterna vara mindre, ca 500 kvm.

Programplanen kommer presenteras för kommunstyrelsen i september och arbetet med detaljplanen kan förmodligen påbörjas i höst.


Boarea/biarea
ca 131/60 kvm
Driftkostnad
11 000 kr/år
Tomtarea
3 742 kvm
Rum
7 rum (4 sovrum)
Såld
2016-07-28

Mäklarhuset Haninge

Denna villa på Rökärrsvägen såldes av oss 2016-07-28. Se alla våra försäljningar i Handen samt även på Rökärrsvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.