Search Menu
Bostaden är såld

Handen - Kolartorp Solsätra / Rökärrsvägen 12

Stor fastighet med charmig villa, avstyckningsmöjligheter och unik investeringsmöjlighet!

Varmt välkomna till denna unika fastighet som ligger i expansivt område med fantastiska framtidplaner! Belägen i området Solsätra som planeras för detaljplaneläggning inom snar framtid och kommer vara en del av den nya stadsdelen Vega där bostadsbyggandet har varit i full gång de senaste åren och inom ett par år är den nya pendeltågsstationen också klar. Solsätra gård är en fastighet med historia från tidigt 1900-tal och här står en gedigen trävilla med unik charm och potential. Här finns en stor källare, gedigna rum och en stor trädgårdstomt med utmärkt solläge. Huset har ett genomgående renoveringsbehov men här finns också allt man behöver. Trevlig kök, badrum, gäst WC, öppen spis och ett flertal rum med gott om plats för förvaring. I dagsläget finns sju rum men med enkla medel kan man skapa fler sovrum alternativt öppna upp mellan rummen för en modern och öppen planlösning. Här kan man njuta av vacker natur som ligger alldeles utanför dörren och på gångavstånd från huset finns en lösdrift för islandshästar. Idyllisk miljö med närhet till alla bekvämligheter! I kommunens detaljplaneprogram föreslås en bebyggelse som utformas som friliggande en- och tvåvåningsvillor i de flacka partierna med lägre byggnader i det centrala området för att förstärka områdets öppna karaktär. Tomterna föreslås vara ca 1000 till 1500 kvm. I kantområdets gallrade slänter kan lite resligare byggnader, upp till tre våningar inkl. souterräng, passas in. Där föreslås bebyggelse på stora tomter som möjliggör att en naturmarkskaraktär med uppväxt vegetation kan bevaras på tomtmarken. För att uppnå en större variation i såväl bebyggelse som befolkning föreslås också ett inslag av grupphusbebyggelse med mindre kedjehus, radhus eller liknande i områdets centrala och östra delar. För dessa kan tomterna vara mindre, ca 500 kvm. Programplanen kommer presenteras för kommunstyrelsen i september och arbetet med detaljplanen kan förmodligen påbörjas i höst.

Handen / Kolartorp Solsätra
Rökärrsvägen 12
Final price: 6 150 000 kr
Enclosed: 131/60 kvm
Running costs: 11 000 kr/år
Plotarea: 3742 kvm
Rooms: 7 rum, varav 4 sovrum
Sold: 2016-07-28
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Läs mer om Förberedd
Åtta år med sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst med uppgiften - att du ska vara helt nöjd med din kanske viktigaste affär.

Så här marknadsför vi din bostad
Bostad / Sverige / Stockholm / Handen / Rökärrsvägen
 • Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide
  Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide

  Mycket att hålla i huvudet när du ska sälja villan, radhuset eller fritidshuset. Här är Mäklarhusets sälja hus-guide över vad du ska tänka på. Trygga och säkra din försäljning – steg för steg.

 • Så här får du en grönare och finare gräsmatta
  Så här får du en grönare och finare gräsmatta

  Trädgårdens gräsmatta är platsen för umgänge, spel och lek. En gräsmatta skall tåla mycket och skall ändå se grön och skön ut - allt är en fråga om skötsel. Här ger vi dig tipsen du behöver.

 • Håll tjuvarna borta i sommar
  Håll tjuvarna borta i sommar

  Varje år ökar inbrotten i hemmen under semestertiderna. När folk bryter vanor och byter miljö passar tjuvarna på. Men det finns många sätt att försvåra för dem.