Sök Meny
Snart till salu

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Johanneshov / Hammarbyhöjden
Paternostervägen 56
Boarea: 72 kvm
Avgift: 3 915 kr/mån
Rum: 3 rum, varav 2 sovrum
Våning: 3 av 3 (Hiss finns ej)

Johanneshov - Hammarbyhöjden / Paternostervägen 56

Välkommen till en perfekt familjelägenhet om 72kvm med balkong i västerläge!

Attraktiv trea på 72 ljusa och yteffektiva kvm med eftertraktat läge i Hammarbyhöjden som är genomgående smakfullt renoverad med stor känsla för byggåret där många av de fina originaldetaljerna finns bevarade. Lägenheten har ett utmärkt planerat kök med stilfull skåpsinredning. Köket är rikligt maskinellt utrustat och erbjuder upplysta arbetsytor samt förvaringsmöjligheter. Matplats för större sällskap invid fönster mot lugn innergård. Här erbjuds två väl tilltagna sovrum med plats för dubbelsäng med goda förvaringsmöjligheter. Ljus och välkomnande hall med avhängningsmöjligheter i garderober samt rymlig klädkammare. Badrummet renoverades i samband med stambytet och är förberett för tvättmaskin. Här bor du i en välmående bostadsrättsförening med Nytorpsgärde utanför dörren som erbjuder tillgång till löparspår, bad, golfbana och utegym. Endast en kort promenad till centrum med affärer och t-bana som tar dig till Södermalm på knappt 8 minuter. Inom promenadavstånd finns även Globen shopping och Tele2 Arenan.


Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Nackareservatet
Nackareservatet
Söderbysjön
Söderbysjön
Utegym Nytorps Gärde
Utegym Nytorps Gärde
Nya Tele2 Arena
Nya Tele2 Arena
Ikoniska Globen med Shopping möjligheter
Ikoniska Globen med Shopping möjligheter
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Hall Välkomnande och luftig hall med avhängning för ytterkläder till vänster. I hallen finns en klädkammare samt platsbyggda garderober med bra förvaringsmöjligheter. Sovrum Bra sovrum som idag disponeras som barnrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng. I rummet finns det även plats för till exempel en skrivbordshörna eller en byrå. Stort fönsterparti i gavel ger rummet en dimension till, det skapar ett härligt ljus i rummet. Badrum Helkaklat och fräscht badrum. Renoverat i samband med stambytet med klinkergolv och kakel på väggarna samt förberett för tvättmaskin. Badrummet är utrustat med badkar, handfat, badrumsskåp, wc och vädringsfönster. Kök Välplanerat och rymligt kök med lättanvända arbetsytor för rolig och smidig matlagning. Välrenoverat kök där originalstommar har bevarat i både över- och underskåp. Över arbetsytorna sitter ett stilrent bistro kakel. I köket finns det utrymme för en matplats för 6-8 sittande personer. Perfekt för trevliga middagar i goda vänners lag. Maskinparken i köket består av: Spis, diskmaskin samt kyl och frys. Vardagsrum Stort och luftig vardagsrum med rikligt ljusinsläpp via balkongdörrar samt fönsterparti. Vardagsrum med möbleringsalternativ som idag disponeras genom en generös soffa med soffbord och media-möbel. Utgång till balkong i västerläge med plats för bord och stolar, en balkong med sol hela dagen. Vardagsrummet är stilrent vitmålat och golv av askparkett. Sovrum Detta sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet och disponeras idag genom dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, förvaring via platsbyggd förvaringslösning samt byrå. Ljusinsläpp via fönsterparti mot lugn innergård. Sovrummets väggar och tak är vitmålade och på golvet ligger stilren askparkett.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  72 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum
Bilplats/Övriga byggnader
 • 35 parkeringsplatser. Dessa platser kostar 300 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Övrigt
 • OMRÅDESBESKRIVNING Hammarbyhöjden som bostadsområde byggdes i huvudsak mellan åren 1936-1945 och byggdes utan stora ingrepp i naturen. Husen är designade i s.k. funktionalistisk arkitektstil. På 90-talet förtätades det på sina håll och nya hus byggdes. Området benämndes som den vita staden p.g.a. sina ljusputsade fasader. Hammarbyhöjden är en populär stadsdel med närhet till både city och skogsområden. FRITID I Nackareservatet finns det allt för den som vill vara ute i naturen. Här finns det flera badplatser, som till exempel Söderbysjön, Hellasgården, Sickla strand. På vintern går det alldeles utmärkt att åka långfärdsskridskor på dessa frusna vatten. Det finns löparspår, som det på vintrarna är mycket bra skidspår i. Är man intresserad av golf så har Björkhagens Golfklubb en alldeles strålande golfbana i vacker miljö vid Söderbysjön. Hammarbybacken finns inom 10-15 minuters promenad för rolig skidåkning på vintern och är en mycket trevlig plats för picknick på sommaren med sin härliga utsikt över Stockholm. CENTRUM OCH SERVICE Hammarbyhöjdens centrum erbjuder mataffär, apotek, restauranger, gym, skomakare, kemtvätt, frisör mm. För den som vill shoppa ordentligt ligger Globen Shopping fem minuters bilfärd bort med sitt stora utbud. Ytterligare shoppingmöjligheter finns det i Sickla Köpkvarter som bara ligger ytterligare några minuters bilfärd bort. KOMMUNIKATIONER Tunnelbanan når man bara på cirka 5 minuters promenad. Med tunnelbanan är du sedan innanför tullarna på ytterligare 5 minuter. BUDGIVNINGEN: Mäklarhuset tillämpar "öppen budgivning". Det innebär att du som lämnar samtycke till att visa namn och telefonnummer för dina bud, också kommer att få se övriga öppna budgivares namn och telefonnummer på budgivningslistan. Väljer du istället att vara anonym får du endast se buden och tidpunkten då de lades Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris som säljaren säljer. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Ekonomi
 • Avgift
  3 915 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme och vatten
 • Försäkring
  150 kr/mån
 • Hushållsström
  250 kr/mån
 • Bostadsrättstillägg
  75 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  475 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  3
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  2,8571%
Föreningen
 • Benämning
  Brf Måseskär 3.
 • Allmänt
  Brf Måseskär 3 bildades 2007 och är belägen på Paternostervägen 46-56 på Hammarbyhöjden i Johanneshov. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2009 och består av ett flerbostadshus om 3 våningar med 44 lägenheter varav 3 hyresrätter och 8 lokaler. Fastighetens byggnad är uppförd 1952. Föreningen anlitar T&T Förvaltning för teknisk förvaltning samt ekonomisk förvaltning. RENOVERINGAR 2016 Fasadrenovering 2016 Bygga om källarlokal till lägenhet 2014 Stambyte el i källaren 2014 Obligatorisk ventilations kontroll 2010 Tilläggsisolering vind 2010 Relining avlopp 2006 Stambyte KOMMANDE RENOVERINGAR Styrelsen för diskussioner om fasad renovering. Inga beslut är fattade kring detta. TV/INTERNET Bredband Via kabel-TV eller via ADSL. Fiber är draget till huset, förmodligen dras det till lägenheterna under 2016. TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Det har ej beslutats om någon kommande avgiftshöjning. Det finns i dagsläget inga renoveringar planerade.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Det finns snickarrum, cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.