Mellansjövägen 12

Mellansjövägen 12

Slutpris

12 200 000 kr


Fittja— Täby

Mellansjövägen 12


Slutpris
12 200 000 kr

Fittja— Täby

Fittja Gård, stamfastighet med sjöläge vid Vallentunasjön belägen i Täby Kyrkby

Här ges ett fantastiskt tillfälle att förvärva en unik fastighet med strandnära tomt i perfekt västerläge med egen brygga, lantligt belägen i vacker kulturbygd. Huvudbyggnad är ursprungligen uppförd under andra hälften av 1800-talet. Välskött trädgård samt naturtomt om 4 687 kvm. Huset rymmer tre till fyra sovrum. Trivsamt kök och salong med fungerande kakelugn samt matrum med burspråk och utgång till stor trädäckad altan i rakt västerläge med underbar sjöutsikt. Praktisk tvättstuga/gästwc och rymligt modernt badrum med dusch och jacuzzi. Intill huset finns ett varmbonat gästhus med sjöutsikt.
Till fastigheten hör en ekonomibyggnad i två plan om ca 550 kvm inredd med snickeriverkstad, garage, förråd, teknikrum, loge, ateljé samt tornrum.

Endast några minuters resväg med bil från vackra Täby kyrka, förbi begravningsplatsen och Nygårds Värdshus, rullar ni in på fin grusväg med sädesfält på vardera sida om vägen. För er som längtar ut till naturskön och rogivande landsbygd kan avståndet inte vara närmare.

Täby Kyrkby har ett fint litet centrum. Här finns apotek, veterinär, frisör, bibliotek samt ICA-affär med post mm. Ypperligt kommunikationsläge med Roslagsbanan och bussar. Täby Centrum, ett av Sveriges största och modernaste köpcentrum med ca 220 butiker och restauranger, finns endast tre stationer bort med Roslagsbanan. Skolor och förskolor i närområdet och fina rekreationsområden som Roslagsleden och idrottsplats med motionsspår. För er med golfintresse har man möjligheten att ta den egna båten över till Täby Golfklubb. Populära restaurang Skänkstugan finns inom 5 minuters gångpromenad. Här serveras elegant och rustik mat i vacker 1800-tals miljö invid Nygårs Värdshus.

Missa inte detta unika tillfälle att förvärva Fittja Gård, en stamfastighet med anor från 1800-talet med vackert sjöläge och fina byggnader med många möjligheter.


Boarea/biarea
125/16 kvm
Driftkostnad
42 375 kr/år
Tomtarea
4 687 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)
Såld
2016-09-12

Mäklarhuset Täby & Danderyd

Denna villa på Mellansjövägen såldes av oss 2016-09-12. Se alla våra försäljningar i Täby samt även på Mellansjövägen.

Boka värdering

Tore Svennberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.