Search Menu
Bostaden är såld

Västerhaninge / Nynäsvägen 211

Hallbergska villan - med anor från tidigt 1900-tal

Med anor från tidigt 1900-tal och dokumenterad historik söker nu denna fantastiska sekelskiftesfastighet nya ägare. Hallbergska villan även kallad Loviseberg eller Rosa Villan är en gedigen villa om 185 + 20 kvm med en sidobyggnad på därutöver totalt 107 kvm. Här får definitivt den stora familjen plats. Känslan av sekelskiftesarkitektur är påtaglig och villan utmärker sig med tidstypiska detaljer så som stora, vackra fönster, härlig braskamin, flertal rymliga rum och en takhöjd på upp till 2,80 m. Villan är välvårdad och har de senaste åren rustats upp med allt från energisnål bergvärme till nya tak, isolerglasfönster, stilrent kök och helkaklade badrum med golvvärme. Entréplanet bjuder på härliga sällskapsytor och förutom en stor och mycket tilltalande vardagsrumssalong med murad spis och matsal med underbart ljusinsläpp finns här en helt magnifik terrass som sträcker sig längst med husets långsida och erbjuder en utsikt över Västerhaninge bygdegård och det välvårdade samhället runt omkring. Våningsplanet består av fyra rymliga sovrum, badrum samt balkong. Sidobyggnaden om ca 107 kvm rymmer såväl dubbelgarage (30 kvm) som bostadsyta (27 kvm) innehållande ett rum, mindre kök samt wc utrymme. Därutöver finns ett loft (50 kvm), idag oinrett, men takhöjden är hög nog för en ateljevåning, den egna företagarens verksamhet eller familjen med önskemål om generationsboende. Tomtytan på 2009 kvm breder majestätiskt ut sig och här finns allt från lätt kuperad natur, skogsdunge till plana välvårdade gräsmattor och egen liten pulkabacke för familjemästerskap i Snowrace rally. Sommartid förgylls tomten av flera vackra gullregn och syrén, doftjasmin, rabarber och äppelträd. Fastigheten, placerad mitt emot Västerhaninge bygdegård, utmärker sig med sitt centrala läge, mitt i Västerhaninges villa idyll strax intill både Ribby förskola och Ribby grundsskola samt utsökta kommunikationer som inom 30 min tar dig till Stockholms storstadsbrus. Det är mindre än 300 meter till Västerhaninge Centrum med brett serviceutbud och för den hästintresserade finns Blåkulla ridanläggning endast ett par hundra meter bort. Flertal golfanläggningar ligger i närheten såväl som idrottsanläggningar och härliga badupplevelser erbjuds vid Årsta havsbad. Varmt välkommen för en upplevelse på plats och en unik köpchans!

Västerhaninge
Nynäsvägen 211
Final price: 5 600 000 kr
Enclosed: 212/100 kvm
Running costs: 37 200 kr/år
Plotarea: 2009 kvm
Rooms: 7 rum, varav 4 sovrum
Sold: 2016-09-07
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Läs mer om Förberedd
Åtta år med sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst med uppgiften - att du ska vara helt nöjd med din kanske viktigaste affär.

Så här marknadsför vi din bostad
Bostad / Sverige / Stockholm / Västerhaninge / Nynäsvägen
 • Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide
  Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide

  Mycket att hålla i huvudet när du ska sälja villan, radhuset eller fritidshuset. Här är Mäklarhusets sälja hus-guide över vad du ska tänka på. Trygga och säkra din försäljning – steg för steg.

 • Så här får du en grönare och finare gräsmatta
  Så här får du en grönare och finare gräsmatta

  Trädgårdens gräsmatta är platsen för umgänge, spel och lek. En gräsmatta skall tåla mycket och skall ändå se grön och skön ut - allt är en fråga om skötsel. Här ger vi dig tipsen du behöver.

 • Håll tjuvarna borta i sommar
  Håll tjuvarna borta i sommar

  Varje år ökar inbrotten i hemmen under semestertiderna. När folk bryter vanor och byter miljö passar tjuvarna på. Men det finns många sätt att försvåra för dem.