Search Menu
Bostaden är såld

Norrtälje - Vätö / Kyrkängen 16

Välkommen till Kransbacken, en ostörd idyll med egen gårdskänsla på populära Vätö! Unikt tillfälle att förvärva den eftertraktade lilla prästgården Kransbacken, en sällsynt ostörd idyll 8 mil från Stockholms tullar på härliga Vätö. Den lummiga och skyddade tomten ligger som sista fastighet på vägen. En ståtlig ask-allé öppnar upp för det trivsamma 30-talshuset, där äldre charm i form av vackra trägolv och spegeldörrar, möts med moderna bekvämligheter som vattentoaletter, dusch, tvätt- och diskmaskin. Byt stress och vardag mot lugn och natur på landet med privat läge i vackra Roslagen! Här finns den perfekta platsen att tillbringa somrar, högtider, helger eller för den delen att bosätta sig permanent på. Den nybyggda altanen i lackad sibirisk lärk i soligt sydvästläge nås både från vardagsrum och entré. Tomten, på hela 5550 kvm, dignar av äppelträd, bärbuskar, sirener och blommor. Eget smultronland intill stenlagd uteplats med morgonsol och sandlåda för de små. Vandra längs stigarna i skogen med närhet till hav och bad! Husets 120 kvm ger goda utrymmen för umgänge med både vänner och hela familjen. Det rymliga lantköket med vedspis öppnar upp mot både vardagsrum och den pärlspontade entrén, med vacker trappa upp till övervåningens tre sovrum. Nyanlagt enskilt avloppssystem (2016) med två WC. Huset är väl vinterbonat med nyinstallerade oljefyllda elradiatorer (2016) som stöd till den ekonomiska luft/luft-värmepumpen, vars värme med lätthet fjärrstyrs via mobil-app (alltså värmer du snabbt upp huset med ett SMS innan långhelgen på landet under höst/vinter). På den stora tomten finns en härlig känsla av frihet då det helt saknas annan bebyggelse runt fastigheten. Här finns gott om plats för både lekar och spel. Ladan och det timrade gästhuset ger möjligheter för festligheter med fler sovplatser för vännerna. Fastigheten har ett mycket bra läge med mindre än 3 km till affären på öns mitt och några minuters promenad till havsbad i Vätösundet. Förutom infarten har tomten även en egen skogsväg kantad av smultron och blåbär som leder till badsjön i Utveda. Att ta sig till Vätö är enkelt genom broförbindelsen och kommunalt reser ni lätt med buss som stannar på promenadavstånd från huset. Perfekt för gästerna som vill hälsa på! Välkommen till en levande kultur- och jordbruksbyggd i det mycket vackra skärgårdslandskapet på Vätö i Roslagen!

Norrtälje / Vätö
Kyrkängen 16
Final price: 2 730 000 kr
Enclosed: 120 kvm
Running costs: 18 600 kr/år
Plotarea: 5550 kvm
Rooms: 4 rum, varav 3 sovrum
Sold: 2016-05-19
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Läs mer om Förberedd
Åtta år med sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst med uppgiften - att du ska vara helt nöjd med din kanske viktigaste affär.

Så här marknadsför vi din bostad
Bostad / Sverige / / Norrtälje /
 • Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide
  Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide

  Mycket att hålla i huvudet när du ska sälja villan, radhuset eller fritidshuset. Här är Mäklarhusets sälja hus-guide över vad du ska tänka på. Trygga och säkra din försäljning – steg för steg.

 • Så här får du en grönare och finare gräsmatta
  Så här får du en grönare och finare gräsmatta

  Trädgårdens gräsmatta är platsen för umgänge, spel och lek. En gräsmatta skall tåla mycket och skall ändå se grön och skön ut - allt är en fråga om skötsel. Här ger vi dig tipsen du behöver.

 • Håll tjuvarna borta i sommar
  Håll tjuvarna borta i sommar

  Varje år ökar inbrotten i hemmen under semestertiderna. När folk bryter vanor och byter miljö passar tjuvarna på. Men det finns många sätt att försvåra för dem.