Cronhamns gata 11

Cronhamns gata 11

Slutpris

5 350 000 kr


Vaxholm— Nyproduktion

Cronhamns gata 11


Slutpris
5 350 000 kr

Vaxholm— Nyproduktion

Vacker villa i lugnt område mitt i centrala Vaxholm!

"Hemma på våran gata i stan" säger Stina i Saltkråkan!

Det är också vår första känsla när vi besöker detta hemtrevliga boende i Norrhamnen med badstrand, den historiska batteriparken, trevliga fik, restauranger och butiker runt knuten. Ett område med idyllisk bebyggelse, små mysiga gator och en lugn familjär karaktär. Med picknickkorg i Batteriparken mitt emot hembygdsgården kan man enkelt se till barnen när dom badar samtidigt som man tittar på båttrafiken som passerar den gröna pricken i inloppet.

I detta charmiga hus om 5 rok i 2 plan med generösa sällskapsytor finner du ett familjärt kök med matplats samt utgång till altan, ett ljust och luftigt vardagsrum med sprakande kakelugn samt tre stycken mysiga sovrum. Öppna upp dubbeldörrarna till den grönskande trädgården och släpp in ångbåtarnas 3 dova signaler som betyder att båten går för back och som samtidigt påminner oss om vår position i Stockholms skärgård. En trädgård som så här års bjuder på ett skådespel av höstens sprakande kulörer, helt utan insyn. En fantastisk plats som välkomnar små barnsben för spring och lek. Gårdshuset är väl tilltaget och utgör en god plats för ateljé, kontor, övernattning för gäster eller en helt egen bostad för tonåringen. Gårdshusets naturliga placering längs den lilla vägen genom kvarteret och grönskan bidrar tillsammans till att trädgården blir en lugn och stillsam plats för familj och vänner när vi grillar byxade abborrar från dagens fisketur.

Som jag tidigare nämnde finner vi den berömda Batteriparken ett stenkast från fastigheten. En park som gjorde plats för ett kanonbatteri från 1700-talet fram till 1917. En del av försvarskedjan för att skydda Stockholm från sjöväga fiender. Ett batteri med kanoner från år 1678 som sedan byttes ut till portugisiska kanoner år 1808 för att vid 1900-talet sedan bytas till kanoner med räckvidd till Trälhavet. Vid provskjutning vandrade trumpetare på Vaxholms idylliska gator som varnade befolkningen då var det dags att ta ner speglar, tavlor och andra föremål man var rädd om.

Att bo, att leva i Vaxholms fantastiska skärgårdsidyll endast 45 minuter från innerstan! Smidig kommunikation med såväl bil, buss som båt!


Boarea
113 kvm
Tomtarea
343 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)
Såld
2016-12-04

Mäklarhuset Varberg

Denna villa på Cronhamns Gata såldes av oss 2016-12-04. Se alla våra försäljningar i Vaxholm samt även på Cronhamns Gata.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.