Search Menu
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Borås / Salängen
Bäckaströmsgatan 9
Utgångspris: Kalkyl 6 900 000 kr
Budgivning pågår
Enclosed: 208/57 kvm
Running costs: 36 207 kr/år
Plotarea: 921 kvm
Rooms: 8 rum, varav 4 sovrum

Borås - Salängen / Bäckaströmsgatan 9

Smakfullt renoverad Salängsvilla med generösa ytor!

Välkommen till denna charmiga Salängsvilla - ljus, rymlig och smakfullt renoverad med hög standard! Insynsskyddad baksida med soliga uteplatser, trädgårdstomt omgärdad av staket och häckar. Rymligt varmgarage med fjärrstyrd dubbelport, plats för flera bilar på infarten. På entréplanet finns husets hjärta - ett stort och härligt kök i öppen planlösning mot rymlig matsal och generöst tilltaget vardagsrum. Köksinredning i vit ek från Lidhultskök och med bänkskivor i svart Bohusgranit. En vacker murad spis med insatskamin har en central punkt mellan kök och matsal. Utgång från matsalen till altan i sydväst. I anslutning till köket finns ett allrum med burspråk och på entréplanet finns även en rymlig hall samt en gästtoalett. Husets ovanplan erbjuder 4 sovrum varav ett master bedroom med balkong och eget badrum med både bad, dusch och flera garderober. Ytterligare ett helkaklat badrum finns på ovanplanet. I källarplanet finns en praktisk groventré med gott om plats för familjens alla skor m.m. Här finns även ett gästrum/kontor, en rymlig tvättstuga, pannrum och förråd. Hela huset är omfattande ombyggt och renoverat, främst 2005-2007 men även åren fram till 2016. Av renoveringarna kan nämnas bland annat bergvärme, dränering, vattenburen golvvärme i källarplanet och entréplanet, nya ytskikt, nytt kök, nytt badrum till master bedroom, ny planlösning, öppnat tak upp till nock, lagt om yttertak med enkupigt lertegel, nytt dubbelgarage, stenläggningar, murar, staket och infart o.s.v. Ett hus redo för inflyttning! Gott om plats för den stora familjen eller för den som önskar större utrymme. Attraktivt läge nära det mesta man kan tänkas behöva - stadskärnans utbud av butiker, restauranger och service, Engelbrektsskolan årskurs 1-9, förskolor, gymnasieskolor, Högskolan och lasarettet. Nära även till buss och till Kypeskogens fina motionsspår. Varmt välkomna att boka tid för visning!

Denna bostad är
ett skyddat köp

Läs mer om fördelarna


Drönarvy

Köksinspiration

Provmöblera
Välkommen till Bäckaströmsgatan 9
Välkommen till Bäckaströmsgatan 9
Dubbeldörrar in
Dubbeldörrar in
Rymlig hall
Rymlig hall
Husets hjärta
Husets hjärta
Kaminen har en central plats i huset
Kaminen har en central plats i huset
Smakfullt renoverat och påkostat kök
Smakfullt renoverat och påkostat kök
Kök från Lidhultskök
Kök från Lidhultskök
Allrum innanför köket
Allrum innanför köket
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Allrum
Allrum
Köket har öppen planlösning mot matsal och vardagsrum
Köket har öppen planlösning mot matsal och vardagsrum
Dubbeldörrar ut till den soliga altanen
Dubbeldörrar ut till den soliga altanen
Ljus och rymlig matsal
Ljus och rymlig matsal
Generöst tilltaget vardagsrum
Generöst tilltaget vardagsrum
Stora, härliga fönsterpartier
Stora, härliga fönsterpartier
Gott om utrymme för familj och vänner!
Gott om utrymme för familj och vänner!
Gästtoalett
Gästtoalett
Välkommen upp
Välkommen upp
Master bedroom
Master bedroom
Utgång till balkong
Utgång till balkong
Lyxigt badrum tillhörande master bedroom
Lyxigt badrum tillhörande master bedroom
Dusch och bad
Dusch och bad
Separat toalett
Separat toalett
Sovrum 2/allrum
Sovrum 2/allrum
Tak öppet till nock
Tak öppet till nock
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 4 och del av övre hallen
Sovrum 4 och del av övre hallen
Övre hallen
Övre hallen
Badrum 2
Badrum 2
Gästrum/Allrum
Gästrum/Allrum
Rymlig tvättstuga
Rymlig tvättstuga
Altan i sydväst utanför matsalen
Altan i sydväst utanför matsalen
Härliga gräsytor
Härliga gräsytor
Välkommen att boka tid för visning!
Välkommen att boka tid för visning!
Entréplan
Entréplan
Ovanplan
Ovanplan
Källarplan
Källarplan
Entréplan
Entréplan
Ovanplan
Ovanplan
Källarplan
Källarplan
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Description
 • Entréplan
  Välkommen in! I hela entréplanet ligger vattenburen golvvärme.
 • Hall
  Rymlig entré genom dubbeldörrar. På golvet ligger ett klinkergolv i två grå nyanser, snyggt lagt i rutmönster. På väggarna sitter vitmålad pärlspont samt tapet, bredrandig i svart och vitt. Infällda spotlights sitter i taket. Gott om förvaring för skor och ytterkläder i en stor garderobsvägg med vita skjutdörrar.
 • Gästtoalett
  Gästtoalett med rutigt klinkergolv som i entrén,på väggarna sitter gråsvart mosaik. Gästtoaletten är utrustad med en vägghängd toalett, ett handfat och spegel med belysning. Spotlight i taket.
 • Kitchen
  Husets hjärta! Smakfullt renoverat kök i klassisk stil och med öppen planlösning mot vardagsrum och matsal. Här finns en vacker, murad spis med insatskamin för värme och mysfaktor. På golvet ligger parkettgolv, väggarna är vita och i taket sitter spotlights. Köksinredningen kommer från Lidhultskök och har luckor/lådor i vit ek samt rostfria handtag. Bänkskivor i svart Bohusgranit. Gott om arbetsytor samt en halvö med sittplatser gör detta till ett riktigt sällskapskök för matlagning med familj och vänner! Köket är utrustat med kyl i fullhöjd, svart (Husqvarna), integrerad frys i halvhöjd, vinkyl (Miele), integrerad diskmaskin (Bosch), kaffemaskin (Miele), induktionshäll (Siemens) och Thermexfläkt med rostfri kåpa. Här finns också micro och inbyggd varmluftsugn (Husqvarna).
 • Matsal och vardagsrum
  I öppen planlösning mot köket finns en ljus och rymlig matsal i vinkel med ett generöst tilltaget vardagsrum. På golvet ligger ekparkett, väggarna är vitmålade. Infällda spotlights i taket. Utgång från matsalsdelen, genom glasade dubbeldörrar, till solig altan i sydväst med sol från förmiddag till sen eftermiddag. Vardagsrumsdelen har stora fönsterpartier mot trädgården.
 • Allrum
  Innanför köket finns ett mysigt allrum med burspråk. Frukostmatsal, bibliotek, kontor - användningsområdena är många! Parkett på golvet, vita väggar och spotlights i taket.
 • Ovanplan
  En vitmålad trätrappa i anslutning till hallen leder oss upp till ovanvåningen. Svartmålad ledstång.
 • Övre hall
  Övre hall med parkettgolv, vitmmålade väggar och tak öppet upp till nock!Den vitputsade murstocken blir en snygg detalj i rummet. Platsbyggda hyllor för t.ex pocketböcker. Spotlights i taket.
 • Master bedroom
  Stort sovrum med tak öppet upp till nock. Väggarna är tapetserade i en beige ton och en snygg, fondtapet med svart mönster ger rummet karaktär. Ekparkett på golvet och spotlights i taket, även detta öppet till nock. Glasade dubbeldörrar till vädringsbalkong med västerläge. I sovrummet finns plats för byrå och förvaring erbjuds i en garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas. Dörr från master bedroom till ett eget badrum!
 • Badrum 1
  Badrummet innanför master bedroom är ljust och rymligt med fönster åt två väderstreck! Taket är öppet till nock och här sitter spotlights, på golvet ligger klinker med elgolvvärme. Väggarna är delvis målade och delvis kaklade, vid badkaret sitter svart mosaik. Badrummet är utrustat med både badkar och en rymlig dusch bakom frostad glasdörr. I duschen finns infällda hyllor och härlig takdusch. I badrummet finns också ett handfat på platsbyggd kommod, en stor spegel med belysning samt en vägghängd toalett, även denna placerad bakom en dörr i frostat glas. Gott om förvaring i sju garderober!
 • Sovrum 2/Allrum
  Stort sovrum med härlig takhöjd och fönster i två väderstreck! På golvet ligger ekparkett, på väggarna sitter en snygg grå tapet med tegelmönstrad fondvägg i matchande färg. Spotlights i taket.
 • Sovrum 3
  Sovrum med parkettgolv, vita väggar och tak upp till nock med infällda spotlights. Förvaring erbjuds i två garderober.
 • Sovrum 4
  Parkettgolv, tak till nock, vitmålade väggar, spotlights. En stor nybyggd garderob samt två vanliga garderober.
 • Badrum 2
  Badrum med marmormönstrat klinker och kakel, i taket sitter vitmålad träpanel med spotlights. Badrummet är utrustat med vägghängd toalett, kommod med handfat, spegel med belysning, duschhörna samt badkar. Golvvärme med elslingor.
 • Källarplan
  Trappa ner från entréplanets hall. Källaren nås även utifrån, från infarten.
 • Groventré
  Praktisk och rymlig groventré med tre garderober samt gott om plats för skor och kläder! Vattenburen golvvärme under grått klinker, på väggarna sitter vitt kakel och i taket sitter spotlights. Ett mindre förråd finns under trappan.
 • Gästrum/kontor
  Gästrum/kontor med plats för både säng och soffa eller skrivbord. Grått klinkergolv med golvvärme samt vitmålade, putsade väggar. Gott om förvaring i sex garderober.
 • Tvättstuga
  Rymlig tvättstuga med grått klinker och vattenburen golvvärme. Vitt kakel på väggarna. Tvättstugan är utrustad med arbetsbänk med ho och fyra underskåp., en tvättmaskin samt en torktumlare från Miele. Här finns plats att hänga tvätt och stryka. Gott om förvaringsutrymme i sex garderober. Bakom en garderobsdörr sitter inkommande el samt säkringsskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare.
 • Förråd
  Förråd med grått klinkergolv, väggarna är vitmålade/klädda med vitt kakel.
 • Pannrum
  Pannrum med grått klinker på golvet, vitt kakel/vitmålade väggar. Här finns reglagen till golvvärmen, vattenmätaren samt bergvärmepumpen.
Information about the property
Beskrivning
 • Enclosed
  208 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren)
 • Boareabeskrivning
  Boarean är uppmätt i samband med energibesiktningen. Total uppvärmd area är ca 265 kvm. Taxerade ytor är boarea 165 kvm och biarea 57 kvm. Utöver detta finns dubbelgaraget om ca 55 kvm.
 • Biarea
  57 kvm
 • Rooms
  8 rum
 • Property code
Byggnadssätt
 • Building type
  1 1/2-plansvilla med källare
 • Built
  1929
 • Om-/tillbyggnadsår
  1981+2006
 • Standardpoäng
  28
 • Grundmur
  Natursten/cementsten
 • Grund
  Betongplatta i källardelen, krypgrund i tillbyggnaden
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Reviterad
 • Takbeklädnad
  Enkupigt lertegel
 • Utv plåtarbeten
  Galvaniserad omålad plåt
 • Fönster
  3-glasfönster isoler samt 2-glas kopplade
 • Ventilation
  Självdrag
 • Skorstenstyp
  Murad skorsten
 • Skorstenskommentar
  Sotning sker regelbundet, senast 2015-08-25.
 • Vatten
  Kommunalt vatten
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Bergvärmepump (178 m borrdjup) Ålder:2005 Märke på värmeanläggning: Carrier Heat 60
 • El, stammar
  Omfattande renoveringar och installationer av ny el 2005-2007. Automatsäkringar, jordfelsbrytare.
 • Huvudsäkringar
  20 A
 • Elkablar
  Ledningar bytta
 • Jordat eller ojordat
  Jordat
 • Renovering Omarbetning etc
  1998 – 2005 Mindre renoveringar så som byte av köksluckor, slipning av golv, målning och tapetsering av väggar osv. 2002 Dränering runt hela huset 2005 Flyttning av infart till befintlig idag, tillbyggnad av befintligt garage med färdiggjutna prefab element. 2005 – 2007 Källare renoverat: Stammar och golvbrunnar bytta i bottenplatta Inkommande stam bytt från tomtgräns Vattenburen golvvärme installerad. Väggar blästrade för att ta bort plastfärg. Källare flytspacklad, klinkers och kakel på golv och väggar. Bergvärme installerad Nya rördragningar och el. Entréplan: Väggar rivna, balkförstärkningar gjorda för att få den öppna planlösning som är idag. Renovering av rökkanaler samt trycktest av eldstad/spis. Entré flyttad till den sida som den är på idag och trappa färdigställs som den är idag. Kök och toalett flyttade till befintlig plats idag. Vattenburen golvvärme installerad. Alla rör och el bytta. Hela våningsplanet renoverat, vilket innefattar golv, väggar och tak. Allt tilläggsisolerat. Nytt kök och toalett installeras. Gammal ingång görs om till burspråk med matplats. Nya fönster och dörrar. Nya vitvaror och vinkyl installeras. Övervåning: Tillbyggnad på 40 kvadrat ovanför vardagsrum med sovrum och stort badrum. Tak lyfts och stommar stärks för den öppna planlösningen. Hela våningsplanet renoverat vilket innefattar golv, väggar och tak. Allt tilläggsisoleras. Ny rördragning och värmeradiatorer. All el och belysning bytt. Nya fönster och dörrar. Murstock frilagd och renoverad. Exteriört: Tak renoverad, ny papp, läkt och taktegel. All plåt, rännor och bleck bytta till galvat. Tillbyggnad reveteras och hela fastigheten målas om från vit till gul. Garageinfart asfalterad. Trädgård anlagd med stengångar, murat staket och växter. Kantsten och dekorsten. 2008 Altan byggs 2009 Syrenhäck och tujor sätts. 2010 Staket mot granne byts och nytt galvat sätts upp. 2012 Tvättmaskin och torktumlare bytta 2013 det stora sovrummet på övervåning tapetseras och målas om. Diskmaskin bytt. 2015 Ny planlösning görs på övervåning med ett större sovrum till. Bokhylla i hall platsbyggs. Alla väggar målas om eller tapetseras. Ny köksfläkt installeras. Vattenkran i köket bytt. 2016 Yttertrappa renoveras Varmluftsaggregat installeras i garage Spotlights i källare och lilla badrum på övervåning bytt till LED Lampor. Pax fläkt i toaletten på entréplan utbytt. Föregående ägare renoverade badrum 2 på ovanplanet ca 1996.
 • Fel och brister
  Se besiktningsprotokoll som tillhandahålls av mäklaren på visningen.
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  55 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd Datum: 2016-09-09
 • Besiktningsman
  Magnus Henriksson, Byggrådet i Väst AB
TV- och Internetanslutning
 • Nuvarande ägare använder Parabol från Viasat samt Adsl via Bredbandsbolaget. Fiber är på gång i området och intresseanmälan har gjorts.
Uteplats
 • Uteplatsbeskrivning
  Från matsalen nås en härlig altan i sydväst. Bakom garaget finns en stenlagd uteplats i lä där man insynsskyddad njuter av eftermiddags- och kvällssol.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Stor, asfalterad infart med plats för flera bilar. Fristående dubbelgarage med fjärrstyrd port och uppvärmning genom luft-luftvärmepump. Här finns kallvatten, sidodörr mot trädgården samt plats för förvaring.
Tomt/Servitut
 • Plotarea
  921 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Tomtbeskrivning
  Lättskött trädgårdstomt med fina gräsytor och stenlagd gång runt hela huset. Tomten omgärdas av häckar och fint staket. Plats finns för flera sittgrupper i trädgården, på altanen och på den stenlagda uteplatsen. Rymlig infart med plats för flera bilar.
 • Rättigheter last
  Avtalsservitut: Villa mm - Se beskrivning
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Avtalsrättighet Villa mm
Economy
 • Taxeringsvärde
  2 312 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  1 274 000 kr
 • Markvärde
  1 038 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1942
 • Uppvärmning
  14 500 kr/år
 • Försäkring
  5 500 kr/år
 • Vatten och avlopp
  7 000 kr/år
 • Renhållning
  2 395 kr/år
 • Sotning
  428 kr/år
 • Hushållsström
  6 384 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  36 207 kr/år
 • Årlig elförbrukning
  24000 kwh/år
 • Antal personer i hushållet
  3
 • Kommentarer driftkostnad
  Driftskostnaden är beräknad på nuvarande ägares verkliga kostnader. Observera att driftskostnaden kan variera beroende av hushållets storlek, förbrukningsvanor och avtal m.m. Info från energideklarationen: Huvudbyggnadens energianvändning beräknas till 19243 kWh och är till grund för energiprestandavärdet i energideklarationen. En fristående byggnad om ca: 55 m2 med uppvärmning och hushållsström ingår i den totala årsförbrukningen på 24193 kWh. En kostnadseffektiv åtgärd är utförd med installation av luft/luft värmepump vilket kommer minska energianvändningen för denna byggnad.
 • General Tax
  7 412 kr/år
 • Tenure
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 8 pantbrev om totalt 2 700 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Bäckaströmsgatan ligger välplacerat nära det mesta! Inom kort gångavstånd har man hela centrumkärnans utbud, Engelbrektsskolan årskurs 1-9, Bergdalsskolan årskurs 1-6, flera förskolor, gymnasieskolor och Högskolan. Endast några minuter bort finns Södra Älvsborgs sjukhus. Nära till busshållplats, mataffär, Björkängsvallens fotbollsplaner, fiskedammen och fina motionsspår i Kypeskogen. Bäckaströmsgatan tillhör det charmiga området Salängen i Borås, där den mesta byggnationen består av s.k. Salängsvillor, vackra 20-talsvillor med fina, uppvuxna trädgårdar. Nära till flera lekplatser, bland annat till parken vid Vattentornet med fina grönytor och lekplats, vintertid finns här en omtyckt pulkabacke. Salängen är en del av stadsdel Norr i Borås Stad. Mer info om barnomsorg m.m. finns att läsa på boras.se

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Contact real estate agent

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ask question godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn


Liknande bostäder i närheten

 • Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide
  Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide

  Mycket att hålla i huvudet när du ska sälja villan, radhuset eller fritidshuset. Här är Mäklarhusets sälja hus-guide över vad du ska tänka på. Trygga och säkra din försäljning – steg för steg.

 • Så här får du en grönare och finare gräsmatta
  Så här får du en grönare och finare gräsmatta

  Trädgårdens gräsmatta är platsen för umgänge, spel och lek. En gräsmatta skall tåla mycket och skall ändå se grön och skön ut - allt är en fråga om skötsel. Här ger vi dig tipsen du behöver.

 • Håll tjuvarna borta i sommar
  Håll tjuvarna borta i sommar

  Varje år ökar inbrotten i hemmen under semestertiderna. När folk bryter vanor och byter miljö passar tjuvarna på. Men det finns många sätt att försvåra för dem.