Sök Meny
Såld

Borås - Villastaden / Femte Villagatan 20

Vacker 20-talsvilla med hög standard, fina detaljer och härlig karaktär!

Letar du efter ett hus utöver det vanliga? Med vackra kakelugnar, smakfulla detaljer, skön atmosfär, ljusa och generöst tilltagna sällskapsrum och plats för familj och vänner? Välkommen till vackra Vakteln 4 - en rymlig villa i gott skick med adress Femte Villagatan 20. Med en färgpalett med touch av höstfärger smälter den vackra villan väl in i sin lummiga och väldisponerade trädgård - fylld av blomstrande träd, buskar och rabatter. Här finns också dubbelgarage, stenlagda uteplatser och en charmig veranda under tak. Villan ritades av ingenjör Arvid Pelin i mars 1925 och har ett lugnt men ändå centralt läge i attraktiva Villastaden - nära stadens utbud av kultur, restauranger och shopping, flera vackra parker och service. Nära även till flera förskolor och skolor, lasarettet och påfart Riksväg 40 mot Göteborg och Jönköping. Villans entréplan erbjuder tre härliga sällskapsrum, ett bibliotek, ett vardagsrum och en matsal - förbundna med varandra genom vackra dubbeldörrar. Biblioteket har platsbyggda hyllor och en vacker kakelugn, i vardagsrummet tronar en stilfull kakelugn anno slutet av 1800-talet. Matsalen finner vi intill det välutrustade köket som även detta har en eldstad. Utöver detta finns också en hall med gästtoalett på entréplanet. En trappa upp finns master bedroom med walk-in-closet och ett rymligt badrum med fina material och hotellkänsla - här finns både dusch och jacuzzi. På ovanplanet finns ytterligare två fina sovrum och en övre hall. Vindsplanet inrymmer ett stort allrum, här kan enkelt skapas ett ytterligare gästrum/sovrum. Vinden är delvis oinredd, här finns gott om förvaringsutrymme. I villans källare finns en rymlig tvättstuga, relax med stor bastu, dusch och toalett, ett stort allrum samt ett stort hobbyrum med källaringång. Fastigheten är omfattande renoverad och ombyggd med stor omtanke om detaljer och hänsyn tagen till att hålla kvar originalkaraktär och själ. Varmt välkommen att boka tid för visning!

Borås / Villastaden
Femte Villagatan 20
Slutpris: 7 800 000 kr
Boarea/biarea: 224/86 kvm
Driftkostnad: 57 516 kr/år
Tomtarea: 562 kvm
Rum: 9 rum, varav 4 sovrum
Såld: 2016-10-27
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Läs mer om Förberedd
Åtta år med sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst med uppgiften - att du ska vara helt nöjd med din kanske viktigaste affär.

Så här marknadsför vi din bostad
Bostad / Sverige / Västra Götaland / Borås / Femte Villagatan
 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Checklista: Gå husronden – inför vintern
  Checklista: Gå husronden – inför vintern

  Vintern står för dörren och det är dags att plocka fram kängor, mössor och vantar. Lika viktigt är dock att du rustar ditt hus för den kalla årstiden – så att det inte drabbas av onödiga skador av regn och snömassor.