Search Menu
Visningar
 • Måndag 26 september

  Anmälan krävs

Boka visning
Kinna / Kinnaström
Mor Kerstins väg 16
Utgångspris: Kalkyl 3 100 000 kr
Anmäl bud
Enclosed: 164/164 kvm
Running costs: 43 200 kr/år
Plotarea: 2880 kvm
Rooms: 7 rum, varav 4 sovrum

Kinna - Kinnaström / Mor Kerstins väg 16

Smakfullt renoverad och gedigen villa med ett högt och fint läge utöver det vanliga!

Med ett högt och fint läge utöver det vanliga ligger denna smakfullt renoverade och gedigna villa! Närheten till Kinna centrumkärna med skolor, butiker och service kombineras med ett avskilt och insynsskyddad läge man knappt visste fanns. Disponent Ragnar Erikson som var direktör för Kinnaströms Väveri AB lät i slutet av 60-talet bygga denna moderna ”disponentvilla”. Han bodde innan dess i Villa Särla i Kinna centrum, vilken revs för att lämna plats åt det som idag är Hemköp. Huset är uppfört på marker som då tillhörde väveriet. Huset hade på den tiden direktverkande el som man försåg med ström från det egna kraftverket vid Viskan. Villans entréplan erbjuder fina sällskapsutrymmen med en öppen planlösning mellan ett generöst tilltaget kök med köksö, matsalsdel och vardagsrum samt möblerbar hall med öppen spis. Vidare finns en rymlig entré med glasat skjutparti ut till en stor, härlig altan - insynsskyddad och med soligt sydvästläge. På entréplanet finns även en sovrumsdel med tre sovrum varav ett med utgång till altanen och med egen walk-in-closet. Ett av sovrummen har tidigare varit två rum och kan enkelt delas av om så skulle behövas. Entréplanets badrum är helkaklat och inrymmer både duschhörna och badkar! Det nedre planet innehåller en möblerbar hall, bibliotek och ett väl tilltaget allrum med öppen spis och plats för både soffgrupp och biljardbord! Här finns också ett stort sovrum, relaxrum med bastu och dusch, separat toalett, en rymlig tvättstuga, en groventré samt goda förvaringsutrymmen. Fastigheten värms med bergvärme och i det rymliga dubbelgaraget sitter en luft-luftvärmepump. Villan är omfattande renoverad 2006/2007 och av de större renoveringarna kan bland annat nämnas dränering, murar, stenläggningar och ny asfalt, altan, byte av el, ny planlösning i köket, köksinredning och vitvaror, helkaklat badrum, relaxrum med bastu och dusch, belysning, ytskikt och slipning av golv/nya golv, markiser samt ny stenlagd uteplats. Detta är verkligen ett hus att trivas i och som passar perfekt för en familj eller för de som önskar större ytor! Varmt välkomna att boka tid för visning!

Denna bostad är
ett skyddat köp

Läs mer om fördelarna


Köksinspiration

Provmöblera
Välkommen till Mor Kerstins väg 16
Välkommen till Mor Kerstins väg 16
Entrésida med härlig uteplats, rymlig infart och dubbelgarage
Entrésida med härlig uteplats, rymlig infart och dubbelgarage
Välkommen in!
Välkommen in!
Ljus och rymlig entré
Ljus och rymlig entré
Från hallen mot kök och vardagsrum
Från hallen mot kök och vardagsrum
Generöst tilltaget vardagsrum med matsal
Generöst tilltaget vardagsrum med matsal
Ljusinläpp från tre väderstreck
Ljusinläpp från tre väderstreck
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Husets hjärta
Husets hjärta
Rymligt kök med plats för hela familjen
Rymligt kök med plats för hela familjen
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Köksö, gott om arbetsyta och förvaring
Köksö, gott om arbetsyta och förvaring
Mot matsalen
Mot matsalen
I hallen finns en öppen spis och skjutdörr till den soliga altanen
I hallen finns en öppen spis och skjutdörr till den soliga altanen
Altan med markis
Altan med markis
Härligt sydvästläge!
Härligt sydvästläge!
Insynsskyddat läge
Insynsskyddat läge
Master bedroom
Master bedroom
Innanför master bedroom finns en egen walk-in-closet
Innanför master bedroom finns en egen walk-in-closet
Sovrum 2, delbart till två rum
Sovrum 2, delbart till två rum
Sovrum 3
Sovrum 3
Helkaklat badrum med dusch och bad
Helkaklat badrum med dusch och bad
Smakfullt renoverat
Smakfullt renoverat
Möblerbar nedre hall
Möblerbar nedre hall
Rymligt allrum
Rymligt allrum
Plats för både biljardbord och soffgrupp
Plats för både biljardbord och soffgrupp
Sovrum 4
Sovrum 4
Biliotek
Biliotek
Bastu, dusch och relax
Bastu, dusch och relax
Generöst tilltagen tvättstuga
Generöst tilltagen tvättstuga
Härlig uteplats vid entrén
Härlig uteplats vid entrén
Stor, insynsskyddad altan
Stor, insynsskyddad altan
Del av infarten
Del av infarten
Välkommen att boka tid för visningen!
Välkommen att boka tid för visningen!
Entréplan
Entréplan
Nedre plan
Nedre plan
Entréplan
Entréplan
Nedre
Nedre
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Description
 • Entréplan
  Välkommen in!
 • Entré och hall
  Redan i dörren möts man av den öppna planlösningen och husets ljusa känsla! Entrén är rymlig och här finns gott om förvaring för skor och ytterkläder bakom en stor skjutdörrsgarderob. På golvet ligger grått klinker med vattenburna värmeslingor, väggarna är vitmålade och i taket sitter spotlights. Vidare in i hallen ligger ett fint parkettgolv och här finns helglasade skjutdörrar ut till husets härlig altan, platsbyggda skåp för förvaring samt en vacker öppen spis för mysfaktor och värme!
 • Vardagsrum och matsal
  I öppen planlösning med köket ligger vardagsrummet och matsalen. Här ligger ett vackert ekparkettgolv och väggarna är vitmålade. En snygg, mönstrad fondvägg i grått ger rummet fin sextiotalskaraktär. Fönster i tre väderstreck ger fint ljusinsläpp och en härlig utsikt mot trädgården. Gott om plats för en större matsalsmöbel och soffgrupp.
 • Kök med köksö
  Husets hjärta är köket - ett rymligt och trivsamt rum med plats för familj och vänner att laga mat och umgås tillsammans. På golvet ligger ett grått skifferklinker med vattenburna värmeslingor, väggarna är vitmålade och i taket sitter spotlights. Köksinredningen är från Mobalpha med vita, blanka luckor och rostfria handtag, vitvarorna är i rostfritt. Rejäla arbetsytor på grå arbetsbänkar med rött kakel som stänkskydd. Stor köksö med induktionshäll och frihängande fläkt samt plats att sitta! Köket är även utrustat med diskmaskin, diskhoar, inbyggnadsmicro, inbyggnadsugn med varmluft, kyl i fullhöjd med bubbelvatten samt frys i fullhöjd med ismaskin. Vitvarorna är från Siemens, undantaget kyl och frys som är från Husqvarna och diskmaskinen från Miele. Fläkten är av märket Fjäråskåpan. I köksdelen finns också plats för fåtöljer för till exempel morgonkaffet eller läxläsningen. Även i köket finns flera fönster med utsikt mot trädgården!
 • Master bedroom
  Ljust sovrum med vackert parkettgolv, ljusa tapeter och vitmålad träpanel i taket. Utgång till den härliga altanen med sol från förmiddag till kvällen.
 • Walk-in-closet
  I anslutning till master bedroom finns en walk-in-closet. Här kan man tassa in barfota på morgonkvisten och välja ut dagens outfit. På golvet ligger en snygg, grå textilmatta från Kasthall och här finns flera öppna garderober med hyllor, lådor och hängare.
 • Sovrum 2
  Stort sovrum med fint parkettgolv, vita väggar och vitmålad träpanel i taket. Gott om förvaring erbjuds i 4 garderober med överskåp. Rummet har tidigare varit två sovrum och kan enkelt återställas om behov finns av fler rum.
 • Sovrum 3
  Sovrum med parkettgolv, ljusgrå väggar och vitmålad träpanel i taket. Här finns tre garderober med överskåp.
 • Helkaklat badrum
  Fräscht, helkaklat badrum - smakfullt renoverat 2007. På golvet ligger ett grått klinker med vattenburna värmeslingor, samma grå klinker följer med upp på väggen i duschen samt bakom den vägghängda toaletten. På övriga väggar sitter vitt kakel i stora, rektangulära plattor och i taket sitter infällda spotlights. Badrummet är utrustat med vägghängd toalett, en duschhörna bakom glasbetong och duschvägg i klarglas, ett inbyggt badkar, elburen handdukstork, kommod i ekfanér från Ballingslöv med dubbla handfat, matchande spegelskåp och högskåp. Ett stort fönster ger fint ljusinläpp!
 • Källarplan
  En bred och svängd ektrappa från entrén leder till det nedre planet. På flera av väggarna sitter snygg belysning.
 • Möblerbar nedre hall
  En rymlig och möblerbar hall som till exempel kan användas till kontor, tv-spelshörna eller liknande. På golvet ligger en grå textilmatta, väggarna är tapetserade vita med en snygg, mönstrad fondtapet i grått och vitt.
 • Allrum
  Generöst tilltaget allrum med gott om utrymme för familjeaktiviteter och fest. Här finns plats för både sittgruppen och biljardbordet! På golvet ligger ett fint parkettgolv, väggarna är vitmålade och i ena kortsidan av rummet finns en stor, öppen spis. Blyinfattade fönster.
 • Sovrum 4
  Stort sovrum med plats för både säng och soffa. På golvet ligger en snygg, grå textilmatta från Kasthall, väggarna är vitmålade. Förvaring erbjuds i en större garderob. Blyinfattade fönster.
 • Bibliotek
  Rum som för närvarande används som bibliotek. På golvet ligger ekparkett, väggarna är tapetserade med en färgglad, mönstrad tapet.
 • WC
  Toalett med klinkergolv och delvis mosaik på väggarna.Här finns ett handfat samt en toalett.
 • Förråd
  Förråd under trappan.
 • Groventré
  Groventré med klinkergolv och vita väggar. Här finns plats för skor och ytterkläder!
 • Relax med bastu och dusch
  Relaxdel med grått klinkergolv och ljust laserad träpanel på väggarna. En bård av gråa klinker binder ihop och skapar en snygg helhet. Här finns ett handfat och plats för till exempel träningsredskap eller en sittmöbel. I rummet finns en kaklad duschhörna och en stor bastu med glasdörr och fönster ut mot relaxdelen. I anslutning till duschhörnan sitter en handdukstork och på golvet ligger klinker med elvärmeslingor.
 • Tvättstuga
  En riktigt rymlig tvättstuga med tvättdel där det finns arbetsbänk och skåp, tvättho samt tvättmaskin (Miele, 2016) och torktumlare (Miele, 2007). På golvet ligger klinker och ovanför arbetsbänken sitter kakel. I övriga delen av tvättstugan ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg. Plats finns också för till exempel pingisbord vilket nuvarande ägare har.
 • Klädkammare/förråd
  Stort förråd/klädkammare med flera garderober, plats att hänga kläder samt förvara saker på hyllor.
 • Pannrum
  Pannrum med bergvärmepump. Här finns även två extra varmvattenberedare inkopplade (äldre).
Information about the property
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Building type
  Enplansvilla med källare
 • Built
  1968
 • Standardpoäng
  43
 • Grundmur
  Natursten
 • Grund
  Betongplatta
 • Stomme
  Trä/betong
 • Bjälklag
  Gjutna valv
 • Fasad
  Mexisten/Trä
 • Takbeklädnad
  Valmat tak, glaserade takpannor
 • Utv plåtarbeten
  Lackad plåt
 • Fönster
  3-glasfönster isoler samt 2-glas kopplade
 • Ventilation
  Självdrag
 • Skorstenstyp
  Murad skorsten
 • Skorstenskommentar
  Brandskyddskontroll av bägge öppna spisarna utfördes 2015-06-23 utan anmärkning.
 • Vatten
  Kommunalt vatten året om
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Radon finns
  Ja
 • Radonkommentar
  Korttidsmätning utförd 2016-08-29 till 2016-09-06 visade på låga värden, långt under rekommenderat gränsvärde 200 Bq/m3. Som lägst <50 Bq/m3 och som högst ca 80 Bq/m3.
 • Uppvärmning
  Bergvärmepump (Kompressor bytt 2010.) Ålder:1999 Märke på värmeanläggning: Nibe Fighter 1210
 • El, stammar
  Jordfelsbrytare.
 • Huvudsäkringar
  25 A
 • Jordat eller ojordat
  Delvis jordat
 • Renovering Omarbetning etc
  Fastigheten genomgick omfattande renoveringar 2006-2007. Arbetena utfördes av fackmän. Av renoveringarna inomhus kan till exempel nämnas: Kök med ny planlösning, vattenburen golvvärme, köksinredning från Mobalpha, vitvaror, ytskikt. Slipat golven. Skjutdörrsgarderob i entrén. Nya tapeter i samtliga rum. Tagit upp ytterligare ett fönster i vardagsrummet. Byggt ihop två av sovrummen på entréplanet till ett större. Nytt badrum på entréplanet. Textilmatta från Kasthall i nedre hallen samt i sovrum 4. Renoverat det stora allrummet. Satt upp vägg och skapat sovrum 4 samt bibliotek. Renoverat tvättstugan. Relaxdel med dusch och bastu. Renoveringar gjorda utomhus är bland annat: Dränering med platonmatta. Murar. Ny altan. Robotgräsklippare. Markiser. Ny asfalt. Bytt några fönster. Tvättat/behandlat taket. 2010: Ny kompressor bergvärmepumpen. 2013: Målning av fasaden på huset och garaget. 2016: Stenlagd uteplats med skifferplattor och murar anlades. Ny tvättmaskin Miele.
 • Fel och brister
  Se besiktningsprotokoll som tillhandahålls av mäklaren på visningen.
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  55 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd Datum: 2016-09-08
 • Besiktningsman
  Magnus Henriksson, Byggrådet i Väst AB
TV- och Internetanslutning
 • Nuvarande ägare använder Adsl via Telia. Fiber planeras, läs mer på http://markkraftvarme.se/pages/stadsnat
Uteplats
 • Uteplatsbeskrivning
  Nyanlagd uteplats vid entrén med skiffersten, murar, belysning, rabatter och gatsten. Här njuter man av morgon och förmiddagssol! Stor, härlig altan i soligt sydvästläge. Den stora terrassmarkisen skänker svalka och skugga under varma dagar. Insynsskyddat läge med fin utsikt över trädgården.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Rymlig, asfalterad infart med plats för flera bilar! Dubbelgarage med två portar, detta värms av en luft-luftvärmepump.
Tomt/Servitut
 • Plotarea
  2880 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Tomtbeskrivning
  En vacker björkallé leder in till husets infart som på ena sidan kantas av stora rhododendronbuskar och på andra sidan kantas av rabatter och prydnadsbuskar. Det avskilda läget gör trädgården till en insynsskyddad oas med fina gräsytor, soliga uteplatser, fruktträd och lövträd såsom rönn och kastanj.
 • Planbestämmelser
  Kv Falken, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19470409), Kinna Samhälle, Stadsplan (Beslutsdatum: 19420417)
Economy
 • Taxeringsvärde
  1 429 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  1 113 000 kr
 • Markvärde
  316 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1968
 • Uppvärmning
  22 900 kr/år
 • Försäkring
  5 900 kr/år
 • Vatten och avlopp
  6 650 kr/år
 • Renhållning
  2 150 kr/år
 • Sotning
  600 kr/år
 • Hushållsström
  5 000 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  43 200 kr/år
 • Årlig elförbrukning
  22500 kwh/år
 • Antal personer i hushållet
  4
 • Kommentarer driftkostnad
  Driftskostnaden är beräknad på nuvarande ägares verkliga kostnader. Observera att driftskostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsvanor, avtal m.m.
 • General Tax
  7 412 kr/år
 • Tenure
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 3 pantbrev om totalt 1 700 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Med ett lugnt och avskilt men ändå centralt läge i Kinna ligger fastigheten med adress Mor Kerstins väg 16. På gångavstånd finns skolor, förskolor, centrumskärnans fina utbud, bibliotek, affärer och fina parker. Nära också till den vackra miljön vid Viskan, idrottshall och fotbollsplaner och för den golfintresserade är det inte långt till Marks golfklubb. Marks kommun kallas också för tygriket och i Kinna och närliggande samhällen finns flera fina butiker. Från Kinna pendlar man smidigt till både Borås, Varberg och Göteborg. Till Borås är det ca 3 mil, till Varberg ca 5,5 mil och till Göteborg ca 6 mil. Läs mer om skola och omsorg, Marks kommun m.m på www.mark.se

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Contact real estate agent

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ask question godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide
  Så säljer du din borg – Mäklarhusets sälja hus-guide

  Mycket att hålla i huvudet när du ska sälja villan, radhuset eller fritidshuset. Här är Mäklarhusets sälja hus-guide över vad du ska tänka på. Trygga och säkra din försäljning – steg för steg.

 • Så här får du en grönare och finare gräsmatta
  Så här får du en grönare och finare gräsmatta

  Trädgårdens gräsmatta är platsen för umgänge, spel och lek. En gräsmatta skall tåla mycket och skall ändå se grön och skön ut - allt är en fråga om skötsel. Här ger vi dig tipsen du behöver.

 • Håll tjuvarna borta i sommar
  Håll tjuvarna borta i sommar

  Varje år ökar inbrotten i hemmen under semestertiderna. När folk bryter vanor och byter miljö passar tjuvarna på. Men det finns många sätt att försvåra för dem.