Albir

Den gemytliga lilla staden Albir är en del av Alfaz del Pi med ca. 14000 invånare. Albir ligger mellan Altea och Benidorm ca. 6 mil norr om Alicante stad. Playa de Raco del’Albir är 600 m lång och består av lena stenar.
Det underbara klimatet och det fantastiska landskapet gör området mycket attraktivt. Varje sommar arrangeras en filmfestival, kända skådespelare solar sig i glansen på den vackra stenstranden.

Här finns många matvarubutiker, barer och restauranger som serverar typisk spansk mat, men även mat från andra delar av världen, valmöjligheterna är stora. Nattlivet är dock lugnt trots många barer.

Sevärdheterna i Albir är Albir Garden Aqua Park som är en härlig vattenpark med hotell, flera pooler och 16 vattenrutschbanor i olika storlekar, olika grönområden och ett stort utbud av sportaktiviteter. Vill man promenera så finns det två vackra sevärdheter som det naturskyddade området Parque Natural de la Serra Gelada eller ett populärt promenadstråk som leder till Albirs egna fyr.

Är du en golfentusiast så finner du Albir Golf mitt i centrala Albir, här finns det 2 hektar gräsmatta kantad av vackra träd och buskar. Från Albir Golf är det gångavstånd till nästan alla bostadsområden och stranden.

Aktuella försäljningar
Visa alla 50
Våra mäklare & medarbetare
Nyproduktion