Benidorm

Benidorm är staden som lever året runt, känd för sina makalösa skyskrapor som präglar staden. Antalet invånare är ca 72 000.
Från början var Benidorm ett litet fiskeläge men med turismens framfart på 60-talet så har Benidorm utvecklats till den tredje av Europas största skyskrapekomplex. Idag är Benidorm en av de mest kända semesterorterna på Costa Blanca. Staden har bevarat sin gamla charm och kultur samtidigt som det finns enorma skyskrapor som ger otroliga vyer över Medelhavet för de som besöker dem.

Playa de Levante och Playa de Poniente är några av Costa Blancas populäraste stränder. Stränderna är breda, långgrunda med finkornig sand och är skyddade av höga berg som gör att det alltid är behagligt klimat året runt. Vid stränderna finns det många olika restauranger, barer, butiker och olika sportaktiviteter som; beachvolleyboll, vattenskidor, vindsurfing, parasegling och bananbåtar.

I staden finns det många olika sevärdheter och möjligheter för allas tycke bl.a. en av Spaniens största vattenparker Aqualandia med en yta på 150 000 m2. Gran Hotel Bali är det högsta hotellet i Europa med en höjd på 186 m, åker man hiss upp till våning 45 kan man njuta av en spektakulär utsikt över staden. I närheten finns många golfbanor dem golfintresserade, kyrkor, parker m.m.

Aktuella försäljningar
Visa alla 51
Våra mäklare & medarbetare
Nyproduktion