Villajoyosa

Mellan Alicante och Benidorm ligger den pittoreska byn Villajoyosa, känd för sin chokladfabrik, festivaler och vackert målade gamla fiskarhus. Antalet invånare är ca 30 000.

Byn är känd för sina fantastiska sandstränder och en 15 km lång kustlinje med 11 härliga stränder vilket gör att man alltid kan hitta en lugn plats bort från folkmassorna. Villajoyosa har stadsstränder och stränder som är mer avlägsna och naturliga. Givetvis erbjuds stränder med blå flagg. Vissa av stränderna erbjuder fotbollsplaner, volleybollplan, vindsurfinguthyrning, strandbarer, kaféer och restauranger. Med över 300 soldagar varje år finns det många möjligheter att njuta av stränderna och mysiga Villajoyosa.

Villajoyosa präglas av sina vackra och färgglada hus som en gång i tiden tillhörde fiskare. Husen målades i färgglada färger för att fiskarna skulle känna igen dem ute till havs. Varje kväll när fiskarna kommer in med sin fångst hålls fiskeauktioner till vid hamnen. Något byn är särskilt berömt för är Spaniens äldsta chokladfabrik och chokladmuséeum, Valor. Givetvis får man provsmaka på plats. Villajoyosa erbjuder mycket vacker natur och historiska sevärdheter b.la. utsikter över Costa Blancas högsta berg Aitana som är 1558m högt.

Aktuella försäljningar
Visa alla 50
Våra mäklare & medarbetare
Nyproduktion