Sök Meny

Elbilar på frammarsch

Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

På samma sätt resonerar Skellefteå Kraft som tagit nästa steg för att bidra till en mer klimatsmart värld. Genom bland annat samarbetet med Tesla Motors och investeringar i laddstolpar för elfordon bidrar man till att skynda på övergången till hybrid- och elbilar.

– Vi tycker att el är en fantastisk produkt så länge den är hållbart producerad. Som stor producent av vind- och vattenkraft kan och vill vi göra skillnad för omställningen till ett hållbart samhälle, säger Christoffer Svanberg, chef för affärsområde Marknad på Skellefteå Kraft.

En studie¹ från IVL Svenska Miljöinstitutet slår fast att utsläppen av avgaser skulle minska om fler köper energismarta bilar.

Samma studie visar också på att den stora reduceringen av föroreningar kommer att drivas fram av ny teknik som hybrid- och elbilar. Att elfordonsbranschen är på stark frammarsch är det ingen tvekan om. I Nederländerna har man till och med lagstadgat om att det inte längre får säljas bensin- eller dieseldrivna fordon från år 2025². I andra länder gör de statliga subventionerna att intresset för elbilar ökar ytterligare. I Sverige finns det supermiljöbilspremier för den som köper en elbil och i Norge är elbilar befriade från moms och importavgifter. Även Kina har kraftfulla subventioner³.

Tesla har etablerat elbilen

Sedan hösten 2015 innehåller Teslas samtliga laddstationer i Sverige el från Skellefteå Kraft. – Vår ambition är att aktivt arbeta för omställningen till ett hållbart samhälle byggt på förnybar energi. Tesla utmanar invanda konventioner och den existerande branschen. Det vill vi också göra i vår bransch, säger Christoffer Svanberg. I Veckans Affärer³ menar Martin Sköld, docent vid Handelshögskolan i Stockholm, att en annan förklaring till att populariteten ökat för elbilar har att göra med att Tesla etablerat elbilen och blivit ett livsstilsmärke. ”När man blir ett livsstilsmärke är folk inte sena att hänga på”. Elbilarna har blivit attraktiva trots den begränsade räckvidden, konstaterar han. Dessutom jobbar bilindustrin med att förbättra räckvidden.

Skellefteå Kraft - en av Sveriges största elproducenter med kunden i fokus.

Vi är en av Sveriges största kraftproducenter, med egna produktionsanläggningar för vindkraft, vattenkraft, värme och bioenergi. Vi var ett av de första elbolagen i Sverige att ta bort de ogynnsamma tillsvidarepriserna och är en av de drivande krafterna i landet för en mer lättförståelig elmarknad. Som kund får du alltid personlig service och rådgivning. Välkommen till Skellefteå Kraft!

Vi ordnar elflytten!

Som enda mäklarkedja i Sverige kan vi erbjuda dig som köper eller säljer bostad via Mäklarhuset fri el under en månad i samarbete med Skellefteå Kraft. Elen kommer alltid från förnybara energikällor. Erbjudandet gäller nya kunder oavsett var du bor i Sverige.

Läs mer
Liknande artiklar
Sponsrade länkar

Hemkunskap


  Bygga ut och bygga om

  • Förbättra läget med insynsskydd
   Förbättra läget med insynsskydd

   Att rama in sin trädgård och skapa insynsskydd ger en avskildhet som skapar just det lugn och ro som många av oss längtar efter. Här är några enkla förslag!

  • Att tänka på för ett lyckat altanbygge
   Att tänka på för ett lyckat altanbygge

   Bygg en altan till sommaren och få ett helt extra rum att umgås i. Här är några tips för ett lyckat altanbygge.

  • Nytt kök med små medel
   Nytt kök med små medel

   Att sätta egen personlig prägel på köket behöver inte betyda en helrenovering där man river ut allt. Här är bästa tipsen till hur du kommer billigt undan för en ny känsla i köket.

  • Renovera tidstypiskt 40-tal
   Renovera tidstypiskt 40-tal

   Inget krimskrams men hemtrevligt och funktionellt i bra kvalitet. Bostäder från 40-talet kan vara byggda i funkisstil men oftast med ett mjukare formspråk. Här är de mest tidstypiska 40-talsdetaljerna!

  • Renovera tidstypiskt - sekelskifte
   Renovera tidstypiskt - sekelskifte

   Spröjsade fönster, burspråk, Carl Larsson och ett vackrare hem för alla. Kring förra sekelskiftet mellan 1890 – 1910 förekom många olika byggnadsstilar parallellt men den stil som fått kraftigast genomslag är jugend. Här är detaljerna kring den tidens ”ljust och fräscht”!

  • Vad får man renovera i sin bostadsrätt?
   Vad får man renovera i sin bostadsrätt?

   Dags att fixa lägenheten till din drömlya! Är du osäker på vad du får göra och inte göra för ingrepp i bostadsrätten ta hjälp av Mäklarhusets renoveringschecklista.

  • Renovera tidstypiskt 60-tal
   Renovera tidstypiskt 60-tal

   Mexitegel, plåt och betong. Husen uppförda på 60-talet är rationellt byggda för ett bekvämt och praktiskt boende. Här är några tidstypiska 60-talsmarkörer att inspireras av!

  • Mer plats– Mäklarhusets bygglovsguide
   Mer plats– Mäklarhusets bygglovsguide

   Läget på huset är perfekt, men kanske behöver du bygga ut eller om för att få plats med allt du drömmer om. Här är en lista över vad som kräver bygglov och vad som är bygglovsbefriat!

  • Skriv avtal med hantverkaren!
   Skriv avtal med hantverkaren!

   Tummen mitt i handen men stort renoveringsbehov? Låt ett proffs göra jobbet! Men var noga med att skriva avtal. Här är våra 6 tips på vad du ska tänka på när du anlitar hantverkare.


   Guider & Tips