Sök Meny

Homestyling - Skapa rätta känslan för en lyckad försäljning

Anna-Carin Fihn, inredningsstylist på Residence Styling delar med sig av sina bästa knep för att få bättre pris på bostaden vid en försäljning. Homestyling handlar om att lyfta fram de bästa egenskaperna i din bostad för att göra den så attraktiv som möjligt på marknaden.

Genom att rensa bort, flytta om och skapa en tilltalande miljö, lyfter du fram de bästa sidorna och exponerar din bostad på bästa sätt. En homestyling flyttar fokus från dina behov här och nu till köparens drömmar och visioner om hur det kan bli. Här är hennes bästa tips på hur man kan tänka rum för rum.

Hall och éntre

En välkomnande entré betyder mycket. Här möter spekulanterna din bostad för första gången. Rensa bort de flesta skor och ytterplagg men spara gärna en jacka och ett par fina skor till fotograferingen. Finns en hallbyrå/bord så töm det och ställ någon blombukett och något vackert objekt som t.ex. en ljusstake på det. En spegel förstorar och är ofta den enda väggdekoration som behövs.

Badrum

Plocka bort hygienartiklar, papperskorgen och tvättkorgen. Använd textil för att färgsätta, gärna med nyköpta handdukar och fina stämningsförhöjare som växter, levande ljus, vackra flaskor och korgar. Investera i ett nytt fräscht duschdraperi och ny badrumsmatta.

Kök

Köket skall kännas ombonat, inspirerande, rent och snyggt. Skapa matlagningsmiljö vid spisen med fina flaskor av olja och vinäger. Grönsaker upplagda på ett fat. Ställ fram någon fin kokbok och lite snygga burkar i stilleben. Färska örter i krukor är också alltid trevligt. Att lämna in gamla, slitna köksluckor på lackning gör stor skillnad men kostar lite. Även nya handtag på skåp och lådor ger köket ett stort lyft.

Vardagsrum

Prioritera tid och kraft på att få undan stora och skrymmande möbler. Böcker ger ett rum karaktär, står bokhyllan kvar se till att böckerna står prydligt i framkant. Ett snyggt piffat sideboard, en liten lampa, några vackra böcker, en blomma och några fina favoritsaker skapar genast hemtrevnad och något levande vackert att vila ögonen på. Komplettera soffan med fina kuddar och plädar.

Sovrum

Skapa ett inbjudande sovrum genom att hålla det så neutralt som möjligt. Välj neutrala färger på överkast, gardiner och mattor. Men välj gärna en accentfärg på kuddarna och låt det gå igen i vaser, ljus och prydnader.

Barn- och tonårsrum

Barnrum få gärna inredas med både färg och fantasi. Stuva undan de flesta leksakerna, men spara de finaste och dekorera med.

Trädgård och balkong

Fram med kuddar, plädar, ljuslyktor, växter och få det att se inbjudande ut. Gärna en matta eller trätrall om du har en balkong. Ser du ingen grönska från balkongen så är det desto viktigare att ta i med växter i krukorna. Bor du i hus så se till att spekulanterna får ett riktigt bra första intryck genom att snygga upp ordentligt utanför huset. Ställ soptunnan snyggt, alternativt dölj den helt. Plantera blommor i fina krukor, rensa rabatterna, kör bort bilen. Klipp gräsmattan, klipp häcken och snygga till buskarna. Tvätta fönster. Sopa bort löv och annat skräp.

Garage och förråd

Bär du bort flyttlådor och möbler från bostadsrummen och ställer i garage eller förrådsutrymmen så tänk på att inte stapla dem för högt. Undvik att placera dem så de hindrar köparna från att röra sig fritt.Idag är homestaging ett naturligt steg i försäljningsprocessen och de flesta mäklare samarbetar med en homestylingfirma som du som säljare kan anlita för att få hjälp med din bostad inför fotografering och visning vid försäljningen. Har du ont om tid och tvivlar på att du kommer hinna göra allt själv kan det finnas all anledning att ta hjälp av en homestylingkonsult. Ibland kan det behövas en professionell blick som ser bostaden med andra ögon och för att få fram hemmets fulla potential.

Liknande artiklar
Sponsrade länkar
Hemkunskap
 • Hetaste inredningstrenderna i höst!
  Hetaste inredningstrenderna i höst!

  Hösten är på ingång och vi ser fram emot den i särklass mysigaste tiden på året. Chilli’s inredningsexpertJohanna Niva listatRde senaste trenderna

 • Odla ätbart på liten yta
  Odla ätbart på liten yta

  Det krävs inte många kvadratmeter för att få till en egen köksträdgård. I hinkar och krukor kan du få ett grönt skafferi som räcker hela sommaren. Här är fem härliga odlingstips!

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Från slösande spekulanter till försiktiga supersparare på tio år
  Från slösande spekulanter till försiktiga supersparare på tio år

  Det finns flera faktorer som bidragit till att de svenska hushållens sparande så snabbt har stigit till så höga nivåer. En gynnsam ekonomisk utveckling de senaste tio åren har bidragit. Inkomsterna har stigit, fler har fått jobb och huspriserna har ökat samtidigt som både ränta och inflation varit låga.

 • Stil-lexikon för hungriga hemmafixare
  Stil-lexikon för hungriga hemmafixare

  Chillis trendexperter tipsar om hur man skapar ett trendigt och samtidigt personligt hem.

 • Sju sätt att renovera miljövänligt!
  Sju sätt att renovera miljövänligt!

  Lär dig renovera miljövänligt. Det är verkligen inte lätt att göra medvetna val när man ska renovera hemma. Här är sju kloka råd på vägen.

 • Deklarationsdags!
  Deklarationsdags!

  Har du sålt en bostad under 2016 så är det dags att deklarera försäljningen i år.

 • Fixa rätt belysning
  Fixa rätt belysning

  Tänk till lite extra när det kommer till ljussättning av ditt hem. Effekten av flera ljuspunkter och en genomtänkt plan för funktion och stämningsljus kan göra stor skillnad!

 • Barnsäkra hemmet - Mäklarhusets barnvänliga checklista!
  Barnsäkra hemmet - Mäklarhusets barnvänliga checklista!

  Under en period i livet får man rigga bostaden för nyfikna fingrar och ostadiga små ben. Här är bästa tipsen som gör livet lite lugnare hemma!

 • Flytta ut och njut i vårsolen!
  Flytta ut och njut i vårsolen!

  När vårsolen börjar lysa och den första värmen kommer vill man ut i trädgården eller sitta på balkongen och njuta av fågelkvitter, blommor och grönska.

Guider & Tips
Bygga ut och bygga om
 • Förbättra läget med insynsskydd
  Förbättra läget med insynsskydd

  Att rama in sin trädgård och skapa insynsskydd ger en avskildhet som skapar just det lugn och ro som många av oss längtar efter. Här är några enkla förslag!

 • Att tänka på för ett lyckat altanbygge
  Att tänka på för ett lyckat altanbygge

  Bygg en altan till sommaren och få ett helt extra rum att umgås i. Här är några tips för ett lyckat altanbygge.

 • Nytt kök med små medel
  Nytt kök med små medel

  Att sätta egen personlig prägel på köket behöver inte betyda en helrenovering där man river ut allt. Här är bästa tipsen till hur du kommer billigt undan för en ny känsla i köket.

 • Renovera tidstypiskt 40-tal
  Renovera tidstypiskt 40-tal

  Inget krimskrams men hemtrevligt och funktionellt i bra kvalitet. Bostäder från 40-talet kan vara byggda i funkisstil men oftast med ett mjukare formspråk. Här är de mest tidstypiska 40-talsdetaljerna!

 • Renovera tidstypiskt - sekelskifte
  Renovera tidstypiskt - sekelskifte

  Spröjsade fönster, burspråk, Carl Larsson och ett vackrare hem för alla. Kring förra sekelskiftet mellan 1890 – 1910 förekom många olika byggnadsstilar parallellt men den stil som fått kraftigast genomslag är jugend. Här är detaljerna kring den tidens ”ljust och fräscht”!

 • Vad får man renovera i sin bostadsrätt?
  Vad får man renovera i sin bostadsrätt?

  Dags att fixa lägenheten till din drömlya! Är du osäker på vad du får göra och inte göra för ingrepp i bostadsrätten ta hjälp av Mäklarhusets renoveringschecklista.

 • Renovera tidstypiskt 60-tal
  Renovera tidstypiskt 60-tal

  Mexitegel, plåt och betong. Husen uppförda på 60-talet är rationellt byggda för ett bekvämt och praktiskt boende. Här är några tidstypiska 60-talsmarkörer att inspireras av!

 • Mer plats– Mäklarhusets bygglovsguide
  Mer plats– Mäklarhusets bygglovsguide

  Läget på huset är perfekt, men kanske behöver du bygga ut eller om för att få plats med allt du drömmer om. Här är en lista över vad som kräver bygglov och vad som är bygglovsbefriat!

 • Skriv avtal med hantverkaren!
  Skriv avtal med hantverkaren!

  Tummen mitt i handen men stort renoveringsbehov? Låt ett proffs göra jobbet! Men var noga med att skriva avtal. Här är våra 6 tips på vad du ska tänka på när du anlitar hantverkare.