Mina chefer tyckte bara det var roligt att jag såg annorlunda ut.

Johan Carlsson, fastighetsmäklare

Dagen börjar som vanligt med att Johan sätter sig ned vid skrivbordet och börjar ringa upp kunder som har visat intresse för de aktuella objekt som han jobbar med. Det är nästan enda gången under dagen som han sitter stilla. På kvällen blir det vanligen kontraktsskrivning eller visningar.

– Du vet när man hade sommarjobb och det kändes tungt att gå dit? Det är raka motsatsen här. Dörren till kontoret känns alltid lätt i handen när man öppnar den. Vi har det bästa arbetsklimatet som jag någonsin har upplevt och kollegorna är inte dumma de heller. Jag vill alltid stanna kvar på kvällarna, trots att vi får arbeta varifrån vi vill. Det säger väl något om arbetsmiljön.

Varje vecka hålls ett veckomöte – ett forum där medarbetarna styr dagordningen.
– Cheferna är lyhörda och lyssnar verkligen på oss medarbetare. På många andra arbetsplatser finns tydliga hierarkier, men på Mäklarhuset försöker man verkligen att ta tillvara på idéer i hela organisationen.

Utöver bra stämning och goda kollegor framhåller Johan de moderna och effektiva arbetsverktygen. För mig som mäklare innebär det att jag får mer tid över att träffa mina kunder och fokusera på det som verkligen ger kundnytta i varje affär.
– Det är dessutom ett plus i kanten att Mäklarhuset anses ha de bästa mäklarna när jag ska förhandla, konstaterar han. Mäklarhuset har haft branschens nöjdaste kunder åtta år i rad enligt Svenskt Kvalitetsindex

Johan reser sig, om drygt en timme ska han vara på plats för en visning av en sommarstuga.
– Jag minns när jag blev mäklare och besökte olika arbetsgivare för att sondera terrängen. Jag funderade på hur de skulle reagera på min underliga frisyr, men mina nuvarande chefer tycket bara att det var roligt att jag var annorlunda och vågade sticka ut. Det är en fördel att Mäklarhuset inte är en klassisk franchiseorganisation som nästan alla andra aktörer i branschen är. Mäklarhuset är Sveriges största privatägda mäklarkedja som inte är franchise och ägs till lika delar av alla som driver lokala kontor. Det ger större utrymme för kreativitet och påverkan vilket också genomsyrar min vardag som mäklare. Jag har ett välkänt varumärke i ryggen, men jag har också utrymme att skapa mig ett eget personliga varumärke.

Sponsrade länkar
Ägare
Mäklare
Mäklarstudent