– Det är hårt arbete som gäller, det är inte glammigt, men jobbet är skitkul!

Joseph's Medford, fastighetsmäklare på Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Joseph’s Medford har gjort en flygande start som mäklare i Stockholms innerstad. Han menar ändå att man måste vara uthållig, tro på sig själv och ha is i magen under de första åren. Det tar tid att lära sig yrket och det är hårt jobb som gäller. Det finns inga genvägar.

Joseph's Medford hade egentligen tänkt att han kanske skulle jobba inom försvarsmakten, men efter lumpen kom han på andra tankar.

– Jag har alltid haft bra läshuvud och efter lumpen bestämde jag mig för att jag ville bli mäklare. Jag läste en treårig fastighetsförmedlingsutbildning på Malmö Högskola och fick min kandidatexamen i oktober 2015.

Några år tidigare hade han lärt känna Peter Eriksén, en av Sveriges mest framgångsrika mäklare, som är delägare till Mäklarhusets innerstadskontor i Stockholm.

– Vi hade en bra kontakt och jag fick göra min praktik hos honom. Han inspirerade mig och lärde mig väldigt mycket.

När Joseph's var klar med sin utbildning erbjöd Peter honom jobb.

– Förutom att jag gillade Peter och att vi hade bra relation, tyckte jag också att Mäklarhuset kändes som en bra arbetsplats. Teamkänslan var stark, det fanns inga vassa armbågar och det fanns en tydlig plan för mig. De satsade och trodde på mig. Under första året hade jag en personlig säljcoach.

Han klev in på ett kontor fullt med erfarna och hjälpsamma kollegor. Här kunde Joseph's få den introduktion, det stöd och den handledning som han upplevde var viktig för honom som nyutbildad mäklare.

Bland utmaningarna under det första året låg att få in uppdrag i konkurrens med andra mäklare.

-  Som mäklare arbetar du både med tjänste- och produktförsäljning. Du måste kunna sälja dig själv och din kompetens för att överhuvudtaget få sälja en bostad. Mäklarhusets koncept med ett eget kundcenter som aktivt arbetar med att prospektera nya kunder har varit en stor fördel för mig som ny.

– Det blev långa dagar det första året, innan jag hade lärt mig att ha split-vision och effektivisera mitt arbete, berättar Joseph's.

Joseph's menar att det också har varit viktigt för honom att han har en mentor som Peter.

– Att ha en mentor i form av någon som har jobbat ett tag och som man kan bolla med direkt när det dyker upp något är guld värt.

Joseph's understryker också att han växt in i rollen, från att ha skräck över att jobba provisionsbaserat till att bli trygg i sig själv och att hitta sin egen säljstil.

– Du måste förstå vad yrket innebär. Du måste tycka om försäljning och människor. Det är inte glammigt, det är mycket hårt jobb som ligger bakom, mejl dundrar in och du måste vara tillgänglig i telefon hela tiden. Men - jobbet är skitkul!

Joseph's 3 råd 

Våga fråga! Var inte rädd för att be om hjälp.

Förstå vad yrket innebär – det är inte glammigt, du måste vara tillgänglig på telefon och mejl hela tiden.

Ha tålamod ­– dagarna är långa det första året, innan du lärt dig prioritera och effektivisera.

 

Mäklare
Ägare
Mäklarstudent