Omgivningen såg hennes potential som fastighetsmäklare

Kajsa Olsson, fastighetsmäklare

Hundra affärer andra året som fastighetsmäklare. Med en uppdragsutbildning kombinerat med praktik blev Kajsa Olsson snabbt mer än startklar i sitt karriärbyte.

Efter ett kringflackande liv som produktutvecklare och säljare i modebranschen med nästan hela världen som arbetsfält kände Kajsa att hon ville landa och kunna ha sin fasta bas i Varberg. Hon längtade efter småstadslivet och att kunna komma hem varje kväll.

-  Jag har man, två hundar och hus, men jag hann knappt hem förrän jag skulle vidare. Jag var ständigt på väg, mycket flyga och mycket köra bil.

Kajsa är en inbiten säljare, hon brinner för att göra affärer. Tankar på mäklaryrket fanns och efter uppmuntran från vänner och kollegor som såg hennes potential som fastighetsmäklare kom hon i kontakt med Caroline Jönsson som äger Mäklarhuset i Varberg.

- Det klickade direkt mellan Caroline och mig. Hon anställde mig och ordnade så att jag kunde utbilda mig till fastighetsmäklare på distans via uppdragsutbildning.

Den första terminen arbetade Kajsa kvar på sitt gamla jobb, men termin två satte hon sig på assistentstolen på kontoret i Varberg och kombinerade praktik med studier.

- Att kombinera studier och jobb var jättebra. Jag tror att man absolut blir varmare i kläderna fortare på det viset. Man är startklar när man är färdig med utbildningen för studierna vävs in i arbetslivserfarenheten.

Hur såg hon på mäklaryrket innan hon började jobba i det?

- Jag kände tidigt till förutsättningarna och var helt införstådd med utmaningarna. Jag jobbade delvis bonusbaserat i mitt förra jobb, så det var ingen överraskning, och jag visste att yrket kunde kräva obekväma arbetstider. Men å andra sidan gillar jag att det ser olika ut från dag till dag.

Kajsa beskriver mäklaryrket som ett individuellt jobb, där man är sin egen parallellt med att man ingår i ett team. Hennes första tid i en helt ny bransch har gått över förväntan. Kajsa gjorde hundra bostadsaffärer under 2016. Att tävlingsinstinkten är stor är tydligt.

- Jag gillar kundkontakten - att göra affärer med start, process och avslut. Jag är tävlingsmänniska och triggas av att bli vald i konkurrens med andra mäklare, säger hon.

Har hon haft nytta av att komma från en annan bransch?

- Min försäljningsbakgrund har varit en stor tillgång, men också min livserfarenhet. Som mäklare träffar man människor i stora skeenden i livet.

Uppdragsutbildning till fastighetsmäklare på distans.

Utbildningen omfattar 120 poäng och ger de teoretiska kunskaper som FMI föreskriver för att bli registrerad fastighetsmäklare.

FEI - Fastighetsmäklare
LEXICON - Distansutbildning till fastighetsmäklare
MALMÖ HÖGSKOLA - Uppdragsutbildning till fastighetsmäklare

Arbetar du med försäljning idag, men vill satsa på en ny spännande karriär som fastighetsmäklare?

Mäklarhuset har 110 lokala mäklarkontor över hela landet och är Sveriges fjärde största mäklarkedja. Kontakta gärna ditt närmaste Mäklarhusetkontor eller det kontor som du är intresserad av en framtid med! Hitta kontor.

Ägare
Mäklarstudent
Mäklare