Vi ville utvecklas!

Efter fem år som mäklare kände de tre kollegorna att de ville vidare. De sa upp sig från sina jobb och sökte sig till Mäklarhuset med siktet inställt på att bli kontorsägare, vilket de också blev inom några månader. Veronika, Patrik och Biljana är sedan drygt ett år tillbaka kontorsägare till Mäklarhuset i Haninge utanför Stockholm.

- Vi kom till en punkt där man känner att man vill vidare.

Veronika hade jobbat som fastighetsmäklare på samma kontor i tre år med kollegorna Biljana och Patrik. De trivdes bra tillsammans, men i och med en omorganisation fick de anledning att fundera över framtiden. De hade många idéer om hur de skulle vilja jobba och utvecklas.

- Vi hade en del synpunkter på hur vårt kontor styrdes och vi tänkte, det här kan vi göra bättre, berättar Patrik och tillägger: Vi visste definitivt hur vi ville utvecklas.

De bestämde sig för att säga upp sig och börja på Mäklarhuset.

- Vi hade ett mål i sikte redan från början, och det var att vi kanske skulle kunna ta över kontoret, berättar Veronika.

De hade kundstocken, de kunde sitt område. Nu ville de lära känna Mäklarhuset som kedja. 

-  Vi gillade hela idén med Mäklarhuset, att man som ägare har lättare att påverka, säger Biljana.

-  Vi är inte franchisetagare utan delägare i kedjan, vilket innebär större handlingsfrihet. Utrymmet för det egna entreprenörskapet är betydligt större än i en traditionell franchisekedja.

Efter ett halvår tog de över kontoret efter den förre ägaren.

Var det inte ett stort steg att ta?

- Vi trodde på varandra, säger Veronika. Vi visste att vi skulle klara av det som vi ville göra; både att bli kontorsägare och att byta varumärke. Det kändes tryggt att göra det med Mäklarhuset. Och steget är inte så stort, eftersom en mäklares lönemodell är baserad på resultat. Så är det också som kontorsägare, vi får ut det vi levererar. Precis som förut egentligen.  

Vad hade ni för förväntningar?

- Vi var försiktiga i våra förväntningar, men vi har gått från en tvåprocentig marknadsandel till ungefär 10 % på ett år, säger Patrik.

- Det är klart att målet är att tjäna mer pengar. Det ekonomiska är en av de bärande pelarna. Men det var inte prio för oss när vi startade, det var att vi ville utvecklas, säger Biljana.

Men visst finns det några nya utmaningar. Trion konstaterar att de försäljningsmässigt har en större press som kontorsägare, men att det å andra sidan har tillkommit många nya roliga uppgifter.

- Vi har fått det att lira. Det är ju en fördel att vi är tre, och nu har vi anställt en kille säger Veronika.

Vad är bäst med att vara egen?

- Vi kan bestämma på ett helt annat sätt nu, säger Patrik. Att vi själva kan ta beslut om vilken marknadsföring vi tror på lokalt. Vi kan gå från en idé eller tanke till handling väldigt fort.

- Jag känner också en stolthet över att driva eget. Det här är liksom vårt nu.

Det sprakar om Biljana, Patrik och Veronika, de utstrålar mycket energi och man får känslan av ett riktigt power-team med stora ambitioner. Var är de om fem år?

- Då har vi anställt fler mäklare och har minst ett kontor till, helst flera!

- Fördelen med att vara kontorsägare är att vi får möjlighet att coacha andra att växa i sin roll som mäklare, säger Biljana. Det saknas bra chefer och bra förebilder som driver människor, det är en spännande utmaning!

Vill du bli ägarkollega med Biljan, Patrik och Veronika?

Just nu söker Mäklarhuset fler kontorsägare i Stockholmsområdet: Södertälje, Botkyrka/Salem, Upplands Väsby, Nynäshamn, Värmdö.

För mer information kontakta Maria Berggren, Försäljningschef Region Storstad Mäklarhuset: 0766-77 35 05

maria.berggren@maklarhuset.se
Mäklarstudent
Ägare
Mäklare