Sök Meny

Kajsa vågar utmana sig själv!

Kajsa Barkholt Nord, fastighetsmäklare

Vid årsskiftet öppnade Mäklarhuset ett helt nytt kontor i Gävle. Idag är kontoret Gävles snabbast växande mäklarföretag. Med från start fanns Kajsa Barkholt Nord. En ung fastighetsmäklare som för ett år sedan valde det osäkra framför det säkra när hon började sina mäklarkarriär.

Många skulle nog tycka att det är en ganska stor utmaning att börja sin mäklarkarriär på ett kontor som inte är etablerat? Hur tänkte du?

-Jag hann arbeta några månader hos en marknadsledande aktör i Uppsala, men jag sa upp mig när jag fick veta att Mäklarhuset skulle starta upp ett kontor i Gävle. Jag ville till Mäklarhuset och jag ville arbeta i Gävle. Det har helt klart varit en utmaning, men också en extremt rolig och lärorik resa. Det var ingen som kände till varumärket Mäklarhuset lokalt i Gävle och vi var alla helt nya på marknaden. Det fanns såklart inga kunder att ta över från kollegor och vi har fått skapa alla rutiner från scratch. Tryggheten och tilliten i att det skulle gå bra hittade jag i vårt team och att jag verkligen tror på vårt koncept.

Du har snart arbetat ett år som fastighetsmäklare. Vad blev som du hade tänkt dig och vad blev inte som du hade tänkt dig?

- Jag trodde inte det skulle vara så svårt att separera privatliv från yrkesliv. Mina tankar kretsar mycket kring mitt jobb just nu. Jag har svårt att inte tänka på jobbet när jag är ledig, men jag tror det hänger ihop med att jag inte har arbetat så länge och att jag är extremt engagerad i helheten. I det stora hela så är yrket som jag hade föreställt mig att det skulle vara. Jag älskar adrenalinpåslaget som kommer efter en fantastisk budgivning eller när jag har tagit in ett uppdrag. Arbetet får mig att känna mig levande på ett mycket speciellt sätt.

Vad har varit den största personliga utmaningen?

- Jag är en tävlingsmänniska och en dålig förlorare så det är klart att rädslan för att misslyckas har gjort sig påmind i många situationer. Att komma hem till en kund som frågar hur många försäljningar som vi har gjort i Gävle samtidigt som jag konkurrerar med ett varumärke som har funnits 70 år på orten och en mäklare som har arbetat i 20 år. Det kräver is i magen, men det har gått riktigt bra. Under mina fem första månader som mäklare gjorde jag 30 bostadsaffärer och nu har jag mer än någonsin att göra. Vi är två personer som mäklar på heltid och vi har gått från noll till 100 bostadsaffärer på ett år. Kicken och glädjen över att vinna en kunds förtroende är mycket mera påtaglig nu än vad den var när jag gjorde mina första affärer på ett etablerat kontor. Det krävs mer när man inte har något att falla tillbaka på och det stärker självförtroendet.

Liknande artiklar
Sponsrade länkar

Mäklare


    Mäklarstudent


      Ägare