Att vara människokännare är otroligt viktigt

Rebecka Wihlborg
Fastighetsmäklare/ försäljningschef

Att våga vara personlig har varit Rebecka Wihlborgs nyckel till en lyckad mäklarkarriär.

Sveriges nöjdaste mäklarkunder bor hos Mäklarhuset. Åtta år i rad har Mäklarhuset lyckats knipa förstaplatsen i Svenskt Kvalitetsindex mätningar av kundnöjdheten bland svenska bostadsköpare och bostadsäljare. Framgångsreceptet sägs vara digitala satsningar och alla de 550 människokännande medarbetarna runt om i landet. Fastighetsmäklaren och försäljningschefen Rebecka Wihlborg berättar om erfarenheter du aldrig lär dig på mäklarhögskolan.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att få stiga in i kundernas privata sfär är ett förtroendeuppdrag. I dag lyckades jag få ihop en affär som pågått i flera månader, och när vi väl hade ett avtal kändes det så bra. Att driva förhandling och få köpare och säljare att mötas, det är nog det bästa med mitt jobb.

Vilka egenskaper har du haft nytta av under din karriär?

– Livet är fullt av händelser som gör att man behöver förändra sin boendesituation. Vi får möta både roliga och tragiska livsöden. Att vara människokännare är otroligt viktigt. Att jag har vågat vara personlig i min roll som mäklare är nog en viktig del av min framgång.

Vad gör Mäklarhuset unika?

– Genom stora investeringar i digital teknik kan vi erbjuda kunderna både enkelhet och trygghet. På Mäklarhuset har vi arbetat dedikerat med att effektivisera arbetsprocesserna. Vi har bland annat ett eget kundcenter som jobbar med att boka möten åt oss mäklare. För mig som mäklare innebär det att jag får mer tid över att träffa mina kunder och fokusera på kundnyttan i varje enskild affär. Jag kan alltså koncentrera mig på det jag brinner för, att ge bästa möjliga service till befintliga och potentiella nya kunder. Nöjda medarbetare ger nöjda kunder!

Varför ska man söka sig till er?

– På bara ett par år kan du gå från mäklare till ägare av ett eget kontor. Jag har fått stort förtroende tack vare att jag har visat framfötterna. I dag har jag ansvar för både försäljning, budget och personal på kontoret i Vellinge. Den erfarenheten hoppas jag få dela med fler unga fastighetsmäklare.

Ägare
Mäklare
Mäklarstudent