Sök Meny

Chillis trendexpert om tendenser inom inredning

Hetaste inredningstrenden - är DU!

Inredningsmagasinen har länge tryckt upp perfekta glossiga hem i våra ansikten. Välstrukna dukar, kammade mattfransar, glänsande golv och de allra senaste prylarna. Nu märker vi att folk börjar tröttna lite på den där städade, splitternya och anonyma stämningen. Kommentaren: “Det känns som att komma in i ett inredningsreportage” har blivit mer som en pik istället för beröm.

Nu vill vi se fler olika, brokiga hem med större spridning av stilar, och få en inblick i hur folk FAKTISKT lever. Vi lyfter fram karaktäristiska hem med ägaren i fokus och varje individs egen tolkning av ett vackert hem. Oavsett om det är vitt och fräscht, färgsprakande och kitschigt eller stökigt och levande.

Men med friheten att utgå från sig själv, kommer ansvar. Utan ramar blir det svårt ibland, och det är lättare sagt än gjort att få hemmet att se så där spontant och personligt ut, samtidigt som det ska vara hemtrevligt. Bara lugn. Här är några knep för hur du kan tänka när du vill skapa ett personligt och trendigt hem. Tricket är att blanda!

Gammalt och nytt

Var inte för snabb med att slänga bort gammal kuriosa. Kanske har du en mässingsljusstake som blir fin i ett stilleben på det nya marmorbordet. Mormors virkade filt över moderna soffan. Antika servisen i det nyrenoverade köket. Ny matta på ett gammalt golv. The list goes on and on, och ditt hem blir inte likt någon annans!

Mjukt och hårt

Mixa olika material hej vilt! Hårda material som sten och metall, kan med fördel blandas med de lite mjukare; trä, plast och textilier. Tänk även “mjukt och hårt” när du ska välja kuddar till exempel. Kombinera gärna sammetskuddar (mjukt) med lite ruffare/grövre linnekuddar (hårt) - och vips blir soffan mer levande.

Kombinera olika stilar

En lantlig stil kan bli ännu snyggare uppblandad med industriella element. Gå loss på shabby chic, men var inte rädd för att mixa upp med moderna lampor och skandinavisk design. Hämta inspiration från olika platser. Norden möter Paris. Soho möter Marocco möter fransk landsbygd och så vidare... Kombinera så många stilar du vill och fundera över det där med material och färger - hur kan stilarna ändå mötas med gemensamma nämnare?

Färg och mönster

Vem säger att prickigt och rutigt inte fungerar ihop? Vem säger att rosa och rött skär sig? Våga bryt reglerna om du är nyfiken på något nytt. Gillar du det? Ja, då är det ingen som kan stoppa dig. Stilen är som bäst och personligast när du trivs med den.

Och glöm för allt i världen inte detaljerna! Tavlor, ljusstakar, askar, skulpturer, foton, barnteckningar... Saker som betyder något för dig gör hemmet personligare. Sprid ut favoritsakerna, låt dem berätta historien om dig och göra dig glad när du passerar dem. “Det känns som att komma in i ett inredningsreportage” har aldrig varit trevligare att höra. Det är ju någon som gillar historien om DIG!

Psst.. Du som kund hos Mäklarhuset får nu 10% rabatt på Chilli.se! Har du inget konto? Skapa ett konto här för att ta del av erbjudandet.

Liknande artiklar
 • Renovera tidstypiskt - sekelskifte
  Renovera tidstypiskt - sekelskifte

  Spröjsade fönster, burspråk, Carl Larsson och ett vackrare hem för alla. Kring förra sekelskiftet mellan 1890 – 1910 förekom många olika byggnadsstilar parallellt men den stil som fått kraftigast genomslag är jugend. Här är detaljerna kring den tidens ”ljust och fräscht”!

 • Stil-lexikon för hungriga hemmafixare
  Stil-lexikon för hungriga hemmafixare

  Chillis trendexperter tipsar om hur man skapar ett trendigt och samtidigt personligt hem.

Sponsrade länkar

Hemkunskap


  Bygga ut och bygga om

  • Förbättra läget med insynsskydd
   Förbättra läget med insynsskydd

   Att rama in sin trädgård och skapa insynsskydd ger en avskildhet som skapar just det lugn och ro som många av oss längtar efter. Här är några enkla förslag!

  • Att tänka på för ett lyckat altanbygge
   Att tänka på för ett lyckat altanbygge

   Bygg en altan till sommaren och få ett helt extra rum att umgås i. Här är några tips för ett lyckat altanbygge.

  • Nytt kök med små medel
   Nytt kök med små medel

   Att sätta egen personlig prägel på köket behöver inte betyda en helrenovering där man river ut allt. Här är bästa tipsen till hur du kommer billigt undan för en ny känsla i köket.

  • Renovera tidstypiskt 40-tal
   Renovera tidstypiskt 40-tal

   Inget krimskrams men hemtrevligt och funktionellt i bra kvalitet. Bostäder från 40-talet kan vara byggda i funkisstil men oftast med ett mjukare formspråk. Här är de mest tidstypiska 40-talsdetaljerna!

  • Renovera tidstypiskt - sekelskifte
   Renovera tidstypiskt - sekelskifte

   Spröjsade fönster, burspråk, Carl Larsson och ett vackrare hem för alla. Kring förra sekelskiftet mellan 1890 – 1910 förekom många olika byggnadsstilar parallellt men den stil som fått kraftigast genomslag är jugend. Här är detaljerna kring den tidens ”ljust och fräscht”!

  • Vad får man renovera i sin bostadsrätt?
   Vad får man renovera i sin bostadsrätt?

   Dags att fixa lägenheten till din drömlya! Är du osäker på vad du får göra och inte göra för ingrepp i bostadsrätten ta hjälp av Mäklarhusets renoveringschecklista.

  • Renovera tidstypiskt 60-tal
   Renovera tidstypiskt 60-tal

   Mexitegel, plåt och betong. Husen uppförda på 60-talet är rationellt byggda för ett bekvämt och praktiskt boende. Här är några tidstypiska 60-talsmarkörer att inspireras av!

  • Mer plats– Mäklarhusets bygglovsguide
   Mer plats– Mäklarhusets bygglovsguide

   Läget på huset är perfekt, men kanske behöver du bygga ut eller om för att få plats med allt du drömmer om. Här är en lista över vad som kräver bygglov och vad som är bygglovsbefriat!

  • Skriv avtal med hantverkaren!
   Skriv avtal med hantverkaren!

   Tummen mitt i handen men stort renoveringsbehov? Låt ett proffs göra jobbet! Men var noga med att skriva avtal. Här är våra 6 tips på vad du ska tänka på när du anlitar hantverkare.


   Guider & Tips