Sök Meny
Sierra Nevada
Mont Blanc
Pris: 240 000 €
Anmäl bud
Boarea: 50 kvm
Avgift: 50 EUR/mån
Rum: 3 rum, varav 2 sovrum
Våning: 2 av 6 (Hiss finns)

Sierra Nevada / Mont Blanc

Centralt belägen lägenhet i populära Mont Blanc- huset med fantastisk utsikt över byn, skidsystemet och bergmassiven. Denna bostad om 2 sovrum erbjuder det mesta man kan förvänta sig av ett alpint boende. Direkt access till de båda torgen och bara 200 meter till äggliftarna som bär upp till mellanstationen. Bostaden är väl disponerad och nyligen renoverad. Från vardagsrummet finns utgång till balkong i bästa solläge med vy över berg och ner mot Granada. Praktiskt skidskåp precis utanför entrén och välrenommerad fastighet i bra skick. Dessutom ingår garageplats under torget. Välkommen!


Provmöblera
Rumsbeskrivning
 • Köket
  Köket integrerat i vardagsrummet och ytorna utnyttjas optimalt. God kommunikation med resten av rummet och köksytorna fungerar mycket bra för hela familjens behov. Bänkskiva i granit.
 • Vardagsrum
  Öppet vardagsrum med kökspentry. Plats för matplats och sittgrupp. Stora fönster i sydväst och utgång till balkong med härlig utsikt över byn och de snötäckta bergen.
 • Badrum
  Fräscht kaklat badrum med badkar och handfat med bra förvaringsskåp.
 • Sovrum
  2 sovrum med plats för dubbelsäng. Goda förvaringsytor.
 • Hall
  Hall med plats för liten möbel och yta för ytterkläder.
 • Skidskåp
  Utanför lägenheten finns ett praktiskt skidskåp.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  50 kvm
 • Rum
  3 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1985
TV- och Internetanslutning
 • ADSL finns att få från flera olika leverantörer med olika hastigheter. Pris från ca 25 euro/mån. Spansk digital och HD-TV gratis. Svenska och internationella tv-kanaler kan installeras.
Balkong
 • Balkong i sydväst med utsikt över byn och skidbackarna. Plats för litet bord och två stolar.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Lägenheten har tillhörande garageplats under huset.
Ekonomi
 • Avgift
  50 EUR/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår vatten
 • IBI fastighetsskatt
  25 EUR/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  25 EUR/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
Området
 • Närbelägna bergskedjan Sierra Nevada, med 20 toppar över 3000 meter, är en av få skidorter i världen som i verkligheten kan leva upp till utfästelsen om skidåkning och strand/golf på samma dag. Dryga 2 timmar från Marbella ligger denna spektakulära skidort, känd för sin torra snö, långa backar och besökare från hela världen. Det finns 118 kilometer välpreparerad pist i 118 nedfarter, 18 gröna, 40 blåa, 52 röda och 8 svarta, samt nästan obegränsat med offpist. Dessutom invigdes 2011 en ny snowboardpark och under 2013 arrangeras WC-finalerna i snowboard. Systemet är som en riktigt bra alport eller ungefär som hela Åres inklusive Björnen och Duved. Allt hänger dessutom väl samman med en bekväm mellanstation på 2700 meter (Borreguiles). Sierra Nevadas stoltserar med hela 1200 fallhöjdsmeter som alltid är öppet och i stort sett alla liftar är ägg och moderna sittliftar. Alltid välpistat i backarna. Det fina liftsystemet gör också att köer är sällsynta, även under storhelger när 30.000 skidåkare finns i systemet. Standarden är närmast schweizisk. I de högst belägna zonerna, Veleta och La Laguna, kommer man upp till 3300 meter och utsikten är fantastisk. Klara dagar ser man utöver hela kusten, Medelhavet och bergen i Afrika. En märklig och overklig känsla. Sierra Nevada är paradoxalt nog en av Europas snösäkraste skidorter, samtidigt som det är den mest solsäkra. Hur är det möjligt? Sierra Nevada har ett unikt mikroklimat, när det snöar faller det rikliga mängder och däremellan lyser oftast solen. Den torra luften ger skönt puder vid nysnö och för att säkra upp en lång säsong finns dessutom ett av Europas mest moderna snökanonsystem. De kalla nätterna ger utmärkt kondition i backarna även under senare delar av säsongen (mars-april). Sierra Nevada blev härom året vald till en av världens 10 bästa skidorter av det internationellt erkända magasinet Condé Nast Traveller. Efter skidsäsongen (april-maj) tar sig många upp till Sierra Nevada, som ligger i en naturpark, för att vandra, cykla eller höghöjdsträna. Flera hotell har öppet året runt och några liftar är öppna också på sommaren. Längst upp går det att finna snö även i augusti! I Sierra Nevada finns massor av hotell, lägenheter, skidskolor och shopar med uthyrning. Här finns även sommar- och vinterrodel, skridskobana, friidrottshall och en stor simhall för dagar med snöstorm. Priserna på de många restaurangerna och barerna är bra för att vara en skidort och det finns många härliga solterrasser att förgylla en underbar skiddag på. Det är lätt att ta sig till Sierra Nevada med fina motorvägar till Granada och välunderhållen bergsväg de sista 33 kilometerna. Från Marbella kör man på 2 timmar och 10 minuter. Säsong: Slutet på november till slutet på april. Avstånd: Málagas flygplats: 160 km Marbella: 215 km
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn