Burriana / Nerja / Spanien

Mycket nära Burriana Beach

Pris
350 000 €
Boarea/biarea
75/40 kvm
Sovrum
2 Sovrum
Upplåtelseform
Ägarlägenhet
Referensnummer
343 967

Med en optimal placering i centrala Nerja och mycket nära en av de vackraste stränderna i regionen hittar vi denna pärla. Bostaden har en stor solig terrass med fin utsikt där ägarna tillbringat många dagar med matlagning i sitt utomhuskök med familj och vänner. Från terrassen kan man se poolområdet utan att störas av den. Bostaden har väl fördelade utrymmen. De sociala områdena ligger i anslutning till varandra och är separerade från de privata områdena, såsom de två vackra sovrummen, en av dem med eget badrum. Bostaden ligger i en gated community med stora grönytor och ett nyrenoverat poolområde. Även vägarna som gränsar till närliggande fastigheter har nyligen renoverats.

Bilder
Sponsrade länkar
Solig terrass
Gångavstånd till Burriana strand
Terrassen
Fullt utrustat kök
Trevligt vardagsrum
Terrassdel under tak
Sovrum med utgång till terrassen
Ljust sovrum
Nyligen renoverat badrum
Kaklat badrum
Trevliga grönområden och lekplats
Lekplats i området
Fasadbild
Visa alla 13 bilder
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Bostaden har en bra planlösning med sociala och privata ytor separerade. Kök, vardagsrum och terrass ligger i anslutning till varandra. Köket är fullt utrustad och har gott om arbetsutrymme. I vardagsrummet ryms både soffhörna och matsalsmöbel. Takterrassen är delvis under tak och här finns plats för flertal gäster och här finns också ett trevligt utekök. Vidare ut finns möjlighet att sola eller för den som vill ta skydd under markisen.
  De två sovrummen ligger på vänster sida av bostaden, vilket ger mer integritet och komfort. Ett av sovrummen har en inbyggd garderob och plats för två sängar. Master bedroom har komforten med privat badrum och egen utgång till terrassen.
  Fastigheten har genomgått flertal renoveringar, bland annat har badrummet som tillhör sovrummet nyligen renoverats.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  75 kvm
 • Angiven biyta om 40 kvm är terrassen.
 • Biarea
  40 kvm
 • Rum
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  Parhus
 • Byggnadsår
  1995
 • Vatten
  Kommunalt vatten
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Värmepump
Ekonomi
 • Upplåtelseform
  Ägarlägenhet
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Nerja är en av de vackraste småstäderna i Spanien. Från början var Nerja en liten fiskeby som med tiden vuxit till en småstad med ca 21.000 invånare. Staden har lyckats behålla sin traditionella charm med vitkalkade hus utsmyckade med vackra smidesdetaljer. I "gamla stan" hittar man många smala gränder, flera helt utan trafik, samtidigt som alla moderna faciliteter man kan önska sig finns. Det finns ca 300 restauranger och tapasbarer i stan och självklart är paella en av rätterna som erbjuds på menyn.

  Ortsnamnet kommer från morernas tid. Nerja hette från början Narixa, som på arabiska betyder ungefär källa eller överflöd av vatten, och här i området finns flera naturliga källor och floder. Nerjaområdet är grönt och frodigt året om. Naturen är vacker och dramatisk och erbjuder många vackra vyer med höga berg och djupa dalar. Med ca 320 soldagar om året och höga berg som skyddar området från kyla och hetta känns klimatet för oss från norra Europa som sommar året runt och därför är det ett populärt område året runt. Området kring Nerja ligger i Europas enda sub-tropiska växtzon. Bönderna i området odlar mest tropiska frukter som mango, avacado, chirimoya, men även citrusfrukter och mandelträd finns det gott om. På vintern odlar de även vanliga grönsaker och rotfrukter, samt jordgubbar. Nationalparken Sierra Almijara, Tejeda och Alhama med många höga bergstoppar omringar Nerja och några av dem får snö emellanåt på vintern. Det är även nära till nationalparken Sierra Nevada där man kan åka skidor på 2.100 - 4.300 m höjd ca 5-6 månader om året.

  Balcón de Europa är Nerjas mest kända landmärke och en central plats för stadens aktiviteter. En promenad längs med Balcón de Europa erbjuder spektakulär panoramautsikt över hela kuststräckan. Det finns tolv stränder som ligger inom eller nära Nerja och orten kan skryta med några av de vackraste stränderna på Costa del Sol. Det finns allt från små mysiga badvikar till stora sandstränder som Playa Burriana eller den härliga stranden Playa de Maro som 2013 röstades fram som den bästa i Andalusien och den 2:a bästa i hela Spanien! Kristallklara vatten och oslagbart landskap gör att stranden i Maro är en solklar favorit för många. En härlig och vacker utflykt är att paddla havskajak mellan Burrianastranden i Nerja till Maro. Det finns många gömda små badvikar, turkost badvatten, grottor och vattenfall. I ett spanskt TV-program drog man man slutsatsen att "Paradiset existerar och det är här i Andalusien."

  En av de mest populära sevärdheterna i området är de vackra droppstensgrottorna strax utanför Nerja. De upptäcktes 1959 av några pojkar från byn. Arkeologiska undersökningar har visat att
  grottorna är mycket gamla och de har fungerat som boplats för människor för upp till ca 15-25.000 år sedan, men det finns ännu äldre lämningar från människor som är ca 40.000 år gamla, vilket gör grottorna till en av de äldsta boplatserna som upptäckts. Året runt är det ca 20 grader varmt i grottorna. Vi rekommenderar verkligen ett besök!
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier