Almijara 2 / Costa del sol / Nerja / Spanien

Radhus med flera terrasser, havsutsikt och pool!

Pris
285 000 €
Boarea
93 kvm
Driftkostnad
1 132 EUR/år
Sovrum
2 Sovrum
Referensnummer
372 266

Underbart radhus i ett mycket eftertraktat område med gemensam pool, fantastisk havsutsikt och 2 km till den populära Burriana stranden! Bostaden, som ligger i Almijara 2 i Nerja, har tre terrasser, varav två terrasser med havsutsikt. Takterrassen bjuder förutom på havsutsikt också på en underbar utsikt över berg.

Bostaden består av ett vardagsrum med öppen spis med kassett samt AC/kyla-värme, ett fullt utrustat kök, två sovrum (med möjlighet till flera), två badrum, ett tvättrum och en källarevåning. Båda sovrummen har luftvärmepump med både kyla och värme och i sovrummen går dessutom kanaler från den öppna spisen, vilket håller huset varmt om vintern.

I området finns en välskött trädgård, stor parkering som är fri för de boende, en stor swimmingpool och en mindre barnpool.

Inflyttningsklart och säljes fullt möblerat!

Varmt välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Takterrass med havsutsikt
Terrass med havsutsikt
Vardagsrum med öppen spis med kassett
Fullt utrustat kök
Matplats
Stor altan
Utsikt från takterrass
Takterrass med bbq
Badrum på entréplan
Sovrum med havsutsikt och inbyggda garderober
Sovrum med två inbyggda garderober
Visa alla 15 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Entréplan
Övervåning
Takterrass
Källarplan
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Källarplan:
  Källaren är rymlig och har gott om plats för förvaring, den har en separat entré samt access till ena terrassen på entréplan.

  Entréplan:
  Stort vardagsrum med öppen spis med kassett samt aircondition med kyla och värme. Fullt utrustat kök. Badrum med badkar. Varmvattenberedare.
  3 stora terrasser, varav en takterrass med bbq och härlig havstusikt över hav och berg. En av terrasserna har också tillgång till tvättrum och källarplan.

  Övre plan:
  Två sovrum med inbyggda garderober, luftvärmepump, samt ventilation med kanaler till den öppna spisen. Ett av sovrummen har havsutsikt.
  Masterbedroom har tidigare bestått av två sovrum, men man har valt att riva en vägg emellan för att göra rummet större.
  Badrum med badkar och ett inbyggt förvaringsskåp. Trappa till en stor takterrass med underbar utsikt över både berg och hav!
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  93 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren)
 • Rum
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  2-plansradhus med källare
 • Byggnadsår
  1983
 • Kommentar, byggnad
  fönster med PVC
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Vatten
  Kommunalt vatten
 • Uppvärmning
  A/C (sovrum och vardagsrum) samt öppen spis
Energideklaration
 • Sammanställning
  Energideklaration är beställd
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Stor parkering innanför bom. Här parkerar boende fritt.
Ekonomi
 • Samfällighet
  1132 EUR/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  1132 EUR/år
 • Beskrivning av kostnader
  Vatten ingår i samfällighetskostnaden
 • Fastighetsskatt
  342 EUR/år
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Nerja är en av de vackraste småstäderna i Spanien. Från början var Nerja en liten fiskeby som med tiden vuxit till en småstad med ca 21.000 invånare. Staden har lyckats behålla sin traditionella charm med vitkalkade hus utsmyckade med vackra smidesdetaljer. I "gamla stan" hittar man många smala gränder, flera helt utan trafik, samtidigt som alla moderna faciliteter man kan önska sig finns. Det finns ca 300 restauranger och tapasbarer i stan och självklart är paella en av rätterna som erbjuds på menyn.

  Ortsnamnet kommer från morernas tid. Nerja hette från början Narixa, som på arabiska betyder ungefär källa eller överflöd av vatten, och här i området finns flera naturliga källor och floder. Nerjaområdet är grönt och frodigt året om. Naturen är vacker och dramatisk och erbjuder många vackra vyer med höga berg och djupa dalar. Med ca 320 soldagar om året och höga berg som skyddar området från kyla och hetta känns klimatet för oss från norra Europa som sommar året runt och därför är det ett populärt område året runt. Området kring Nerja ligger i Europas enda sub-tropiska växtzon. Bönderna i området odlar mest tropiska frukter som mango, avacado, chirimoya, men även citrusfrukter och mandelträd finns det gott om. På vintern odlar de även vanliga grönsaker och rotfrukter, samt jordgubbar. Nationalparken Sierra Almijara, Tejeda och Alhama med många höga bergstoppar omringar Nerja och några av dem får snö emellanåt på vintern. Det är även nära till nationalparken Sierra Nevada där man kan åka skidor på 2.100 - 4.300 m höjd ca 5-6 månader om året.

  Balcón de Europa är Nerjas mest kända landmärke och en central plats för stadens aktiviteter. En promenad längs med Balcón de Europa erbjuder spektakulär panoramautsikt över hela kuststräckan. Det finns tolv stränder som ligger inom eller nära Nerja och orten kan skryta med några av de vackraste stränderna på Costa del Sol. Det finns allt från små mysiga badvikar till stora sandstränder som Playa Burriana eller den härliga stranden Playa de Maro som 2013 röstades fram som den bästa i Andalusien och den 2:a bästa i hela Spanien! Kristallklara vatten och oslagbart landskap gör att stranden i Maro är en solklar favorit för många. En härlig och vacker utflykt är att paddla havskajak mellan Burrianastranden i Nerja till Maro. Det finns många gömda små badvikar, turkost badvatten, grottor och vattenfall. I ett spanskt TV-program drog man man slutsatsen att "Paradiset existerar och det är här i Andalusien."

  En av de mest populära sevärdheterna i området är de vackra droppstensgrottorna strax utanför Nerja. De upptäcktes 1959 av några pojkar från byn. Arkeologiska undersökningar har visat att
  grottorna är mycket gamla och de har fungerat som boplats för människor för upp till ca 15-25.000 år sedan, men det finns ännu äldre lämningar från människor som är ca 40.000 år gamla, vilket gör grottorna till en av de äldsta boplatserna som upptäckts. Året runt är det ca 20 grader varmt i grottorna. Vi rekommenderar verkligen ett besök!
Sponsrade länkar
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?

Prova vår smarta tjänst
Värderindikatorn

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier
  }