Santa Rosa / Torrox Costa / Torrox / Spanien

Stort parhus som passar familjen

Pris
329 000 €
Boarea
232 kvm
Totalareal
332 kvm
Sovrum
5 Sovrum
Referensnummer
341 076

I staden med Europas bästa klimat ligger detta parhus som byggdes år 2002 och är i genomgående fint skick. Huset har absolut närhet till restauranger, matbutiker och strand med vacker strandpromenad. Även idrottsanläggning med tennis- och paddelbana finns i närheten. Huset har 5 sovrum, 3 badrum och sammanlagt 4 terrasser om totalt ca 86 kvm, varav 2 takterrasser. Garage finns i källarplan med direkt access från huset. Fiber finns indraget i huset.

Bilder
Sponsrade länkar
Den andra takterrassen med vy över bergen
Beläget med gångavstånd till det mesta
Trevligt vardagsrum med öppen spis
Vardagsrummet
Kök med utgång till terrass med separat tvättrum
Ljust och rymligt sovrum
Rymligt sovrum med inbyggda garderober
Dubbelrum
Ljust barnrum
Sovrum i entréplan
Fräscht duschrum
Helkaklat badrum
Extra duschrum i källarplan
Vacker trappa
Trevlig terrass på husets framsida
Solig takterrass
Visa alla 16 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Planritning - Entréplan med nedgång till garage i källarplan
Planritning - Övre plan med uppgång till dubbla takterrasser
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  ENTRÉPLAN:
  I entréplan finns vardagsrum, kök, sovrum och badrum. På terrassen som finns på husets baksida ligger ett separat tvättrum.

  VÅNING 1:
  I övre plan finns 4 sovrum samt ett fräscht badrum. Samtliga sovrum i detta plan har en vädringsbalkong.

  VÅNING 2:
  Högst upp i huset finns en hall med gott om förvaringsutrymme samt utgången till de båda takterrasserna.

  KÄLLARPLAN:
  I källarplan når man husets garage. Här finns också ytterligare ett duschrum.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea:
  232 kvm
 • Angiven yta är konstruktionsyta
 • Rum
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp:
  Parhus
 • Byggnadsår:
  2002
 • Stomme:
  Betong
 • Bjälklag:
  Betong
 • Fönster:
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Öppen spis, vattnet värms upp med solceller
Energideklaration
 • Sammanställning
  Energideklaration behövs ej
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fiber finns indraget i huset
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Garage finns i källarplan med direkt access till huset.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea:
  332 kvm
 • Beskrivning, tomt
  På husets framsida finns en terrass intill entrén. På baksidan finns ytterligare en terrass. Huset har dessutom 2 takterrasser. Här finns perfekta ytor för soldyrkaren.
Ekonomi
 • Beskrivning av kostnader:
  IBI 696 €/år
 • Upplåtelseform:
  Småhus
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Torrox är en mysig stad som man hittar mellan Torre del Mar och Nerja. Torrox sägs ha det bästa klimatet i Europa. Detta beror på att floden Torrox öppnar upp mot havet vilket gör att det svalkar på sommaren och bergen runt omkring håller de starka vindarna borta så att det inte blir för kallt. Årsmedeltemperaturen är på 18 grader och området har närmare 3000 soltimmar per år. I och med klimatet är landskapet subtropisk med vilda vackra blommor och tropisk frukt i dalen.
  Man kan dela in Torrox i två delar, Torrox Costa som ligger nere vid havet och Torrox Pueblo som man hittar några km inåt landet.
  Torrex Pueblo är en gammal fin arabisk by med smala, branta gator med vita hus som klamrar sig fast på sluttningen av berget. På torget finns barer och restauranger och i Torrox Pueblo finns flera sevärdigheter såsom kyrkan Nuestra Senora de la Incarnacion som byggdes på 16-talet. Taket gjordes av träram Mudejar och utanför tornet reser sig en rektangulär prismaform och är krönt med en pyramidformad spira.
  Torrox Costa är en populär kustremsa för semesterfirare. Torrox kustremsa är 3 km lång. Den största stranden i Torrox Costa heter Playa Ferrara och här kan man promenera utmed strandpromenaden Paseo Maritimo med gyllengul sand som är kantad av butiker och restauranger. Vid Torrox Costa hittar man den 39 meter höga fyren El Faro. Detta är kulturarv och ett av de få exemplen av sitt slag i hela Malaga.
  Bakom Torrox hittar man många vackra vandringsleder som man kan promenera på om man vill komma ut i naturen och både få motion samt beskåda den vackra omgivningen. Uppifrån berget har man en otrolig utsikt över landskapet. Man kan även vandra utmed Torrox.
  I Torrox finns det många tillfällen att träffas och fira. Sista söndagen före jul firas Torrox festival av Migas. Migas är en traditionell maträtt från regionen som är gjord på stekt ströbröd, grön paprika och chorizo. Tusentals besökare är med vid festligheterna och får smaka på maträtten med vin till. Det är även musik och dans vid festligheten. I februari firas den nationella februarikarnevalen med gatumusikanter, tävlingar och parader. I Maj firas Cruces de Mayo, i juni Quema de Los Juas och i oktober Fair Torrox.
  I Torrox lagas rätter som är typiska för Axarquia regionen. Några specialiteter är Ajoblanco con Uvas (Vitlökssoppa med druvor), Chota a la Cazadora (Killing i Almondsås), Cordero Asado al Horno (Roast Marinerad Lamm) och söta Churros.
Sponsrade länkar
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Restaurante Horto Málaga
  87 m
  Cocina De Urbano
  136 m
  El Desvan
  144 m
  Burger XD Bar
  175 m
  Madras Curry House
  177 m
 • Skolor
  Colegio Público Los Llanos
  377 m
  Secondary School Ies Alfaguar
  411 m
  Deco Dive Torrox
  944 m
  Centro De Educación Infantil Los Pitufos
  1,07 km
  Colegio Público El Morche
  1,22 km
 • Mataffärer
  Deutscher Supermarkt
  172 m
  Supermercados Delbueno S.L.
  205 m
  Alimentación Puri
  206 m
  Supermercados Jomague
  226 m
  Supermercado Torcasol
  464 m
 • Kommunikationer
  El Morche
  340 m
  Torrox (E)
  1,36 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Hållplats - El Morche
 • 340 m
 • 1 min
 • 2 min
 • 4 min
 • Hav
 • 407 m
 • 1 min
 • 2 min
 • 5 min
Området

Europas bästa klimat

Torrox ligger endast 7 km från Nerja och består av 3 byar - Torrox Costa, Torrox Pueblo och Torrox Park. Det bästa klimatet i Europa sägs finnas här i Torrox. Det beror på att floden Torrox öppnar upp mot havet vilket gör att det svalkar på sommaren och bergen runt omkring håller de starka vindar och dåligt väder borta så att det inte blir för kallt klimat på vintern heller. Området har över 320 soldagar per år. Klimatet i den här delen av Spanien är subtropiskt och det odlas mycket frukt i dalgångar och på bergssluttningar.

Strandnära

Torrox Costa ligger längs med kusten och har flera fina stränder och en härlig lång strandpromenad där du kan njuta av solnedgången. Längs huvudgatan i byn hittar man affärer och på måndagarna även den lokala marknaden. Svänger man ner, 1 kvarter så kommer man till den fina strandpromenaden Paseo Maritimo som går från fyren El Faro vidare till den intilliggande byn El Morche. Strandpromenaden är kantad av restauranger. Byarna Torrox Costa och El Morche håller på och växer samman. Om några år när nyproduktionsprojekten direkt intill stranden är färdiga så kommer det bara vara en flodfåra som skiljer byarna åt.

Nöje och aktiviteter

Längs strandpromenaden finns det gott om restauranger och barer och det finns också några diskotek. För den som gillar aktiviteter så finns det dykcenter och gym.

Kultur

I Torrox gillar man också att ta tillfället i akt att träffas och fira. Sista söndagen före jul firas Torrox festival av Migas. Migas är en traditionell maträtt från regionen som är gjord på stekt ströbröd, grön paprika och chorizo. Tusentals besökare är med vid festligheterna och får smaka på maträtten med vin till. Det är även musik och dans vid festligheten. I februari firas den nationella februarikarnevalen med gatumusikanter, tävlingar och parader. I Maj firas Cruces de Mayo, i juni Quema de Los Juas och i oktober Fair Torrox.

Kommunikationer

Längs huvudleden finns det goda bussförbindelser. Du kan enkelt och billigt ta dig till andra orter såsom Nerja eller Málaga.

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier