Torrox costa / Costa del sol / Torrox / Spanien

Strandnära radhus!

Utgångspris
185 000 €
Boarea
80 kvm
Driftkostnad
545 EUR/år
Sovrum
2 Sovrum
Referensnummer
379 177

Endast 3 minuters promenad från stranden!
Detta strandnära radhus finner du i en mysig urbanisation med gemensam pool, trevliga grönområden och en gemensam tennisbana. Bostaden, som tidigare haft 3 sovrum, består nu av 2 rymliga sovrum med inbyggda garderober, vardagsrum och kök i öppen planlösning, samt en toalett och ett badrum med dusch. Ett av sovrummen bjuder dessutom på en liten havsglimt, och från vardagsrummet har du tillgång till din privata uteplats och tomt, där du fritt kan sätta din egen prägel.

I närheten finner du en mycket populär strandpromenad med lång strand, butiker, restauranger och aktiviteter för hela familjen.
Varmt välkommen att kontakta oss för mer information eller för bokning av visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 18 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Entréplan:
  På entréplan finner vardagsrum och kök i öppen planlösning, samt en gästtoalett. Från vardagsrummet har du direkt access till din privata uteplats, som i nuläge består av grästomt och tegelplattor med sandsten.

  Övervåning:
  En trappa upp finner du två sovrum med inbyggda garderober och dubbelglasade fönster. Ett av sovrummen har havsglimt.
  Bostaden har tidigare bestått av 3 sovrum, men man har valt att riva en vägg mellan två av sovrummen för att istället få två rymliga sovrum.
  På denna våning finns också ett gemensamt badrum med dusch.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea:
  80 kvm
 • Rum
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Parkeringsplatser finns i området.
Ekonomi
 • Samfällighet:
  545 EUR/år
 • Sammanlagd driftskostnad:
  545 EUR/år
 • Fastighetsskatt:
  420 EUR/år
 • Upplåtelseform:
  Småhus
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Torrox är en mysig stad som man hittar mellan Torre del Mar och Nerja. Torrox sägs ha det bästa klimatet i Europa. Detta beror på att floden Torrox öppnar upp mot havet vilket gör att det svalkar på sommaren och bergen runt omkring håller de starka vindarna borta så att det inte blir för kallt. Årsmedeltemperaturen är på 18 grader och området har närmare 3000 soltimmar per år. I och med klimatet är landskapet subtropisk med vilda vackra blommor och tropisk frukt i dalen.
  Man kan dela in Torrox i två delar, Torrox Costa som ligger nere vid havet och Torrox Pueblo som man hittar några km inåt landet.
  Torrex Pueblo är en gammal fin arabisk by med smala, branta gator med vita hus som klamrar sig fast på sluttningen av berget. På torget finns barer och restauranger och i Torrox Pueblo finns flera sevärdigheter såsom kyrkan Nuestra Senora de la Incarnacion som byggdes på 16-talet. Taket gjordes av träram Mudejar och utanför tornet reser sig en rektangulär prismaform och är krönt med en pyramidformad spira.
  Torrox Costa är en populär kustremsa för semesterfirare. Torrox kustremsa är 3 km lång. Den största stranden i Torrox Costa heter Playa Ferrara och här kan man promenera utmed strandpromenaden Paseo Maritimo med gyllengul sand som är kantad av butiker och restauranger. Vid Torrox Costa hittar man den 39 meter höga fyren El Faro. Detta är kulturarv och ett av de få exemplen av sitt slag i hela Malaga.
  Bakom Torrox hittar man många vackra vandringsleder som man kan promenera på om man vill komma ut i naturen och både få motion samt beskåda den vackra omgivningen. Uppifrån berget har man en otrolig utsikt över landskapet. Man kan även vandra utmed Torrox.
  I Torrox finns det många tillfällen att träffas och fira. Sista söndagen före jul firas Torrox festival av Migas. Migas är en traditionell maträtt från regionen som är gjord på stekt ströbröd, grön paprika och chorizo. Tusentals besökare är med vid festligheterna och får smaka på maträtten med vin till. Det är även musik och dans vid festligheten. I februari firas den nationella februarikarnevalen med gatumusikanter, tävlingar och parader. I Maj firas Cruces de Mayo, i juni Quema de Los Juas och i oktober Fair Torrox.
  I Torrox lagas rätter som är typiska för Axarquia regionen. Några specialiteter är Ajoblanco con Uvas (Vitlökssoppa med druvor), Chota a la Cazadora (Killing i Almondsås), Cordero Asado al Horno (Roast Marinerad Lamm) och söta Churros.
Sponsrade länkar
Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken

 • Hav
 • 202 m
 • 2 min
 • 1 min
 • 5 min
 • Pizza's Da Toni
  38 m
  El Picoteo - Café Bar Tapas
  131 m
  Taj Mahal Indian Restaurant
  133 m
  Restaurante la Mar Chica
  160 m
  Desayunos Efren Tapas Variadas
  176 m
 • Escuela Infantil El Faro
  905 m
  Guarderia El Faro
  914 m
  Colegio Público Los Llanos
  967 m
  Instituto De Educación Secundaria Ies Alfaguar
  995 m
  Deco Dive Torrox
  1,22 km
 • SuperSol supermercados
  109 m
  Minimarkt
  184 m
  Wochenmarkt
  216 m
  La Plaza de Dia
  268 m
  DIA Supermercado
  272 m
 • Torrox (E)
  454 m
  El Morche
  1,24 km
  Km. 46 N340
  2,1 km
  N-340 Km-46
  2,12 km
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier