Torp 1 / Linghem / Linköping

Jordbruksfastighet med högt belägen mangårdsbyggnad.

Slutpris
16 000 000 kr
Boarea/biarea
280/35 kvm
Fastigh.bet
Linköping Skrukeby-Torp 1:1 & Skrukeby- Grönlund 1:1
Totalareal
123,3 ha
Såld
2017-01-23
Bostaden är såld!

Denna gård på Torp Skatängen såldes av oss 2017-01-23.

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Linghem är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Strax utanför Linköping i det böljande odlingslandskapet ligger gården Torp. Högt belägen mangårdsbyggnad med klassiskt gårdstun och utsikt över det växlande landskapet. Fastighetens totala 123 ha är fördelat på 62,8 ha produktiv åkermark, böljande betesmark (14,2 ha) samt 38 ha skog (innehållande 8091 m3sk enligt plan). Två bostadshus ger möjlighet till generationsboende och, stora utrymmen i flertalet ekonomibyggnader för fortsatt verksamhet på gården.

Mangårdsbyggnaden:
Varsamt renoverad mangårdsbyggnad med många sparade detaljer såsom vackra spegeldörrar, bevarade originalfönster och härliga kakelugnar. Detta kombinerat med modernt kök och fräscha våtutrymmen ger ett bekvämt boende i skön miljö. Gott om plats även för den stora familjen med hela åtta rum varav sju kan användas som sovrum. Vattenburet värmesystem med vedeldning.

Flygeln:
Bostadshus om ca 100 kvm fördelat på fyra rum och kök. Huset är för dagen uthyrt.

Fastigheten har del i Åkerbo Häradsallmänning (3 mantal)

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn