Hellvi Sajgs 644 / S:t Olofsholm / Lärbro / Gotland

Bulhus med gäststuga

Slutpris
1 425 000 kr
Boarea
44 kvm
Driftkostnad
6 534 kr/år
Totalareal
3 696 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2018-10-15
Bostaden är såld!

Denna fritidshus på Hellvi Sajgs såldes av oss 2018-10-15. Se alla våra försäljningar i Lärbro samt även på Hellvi Sajgs

Om du går i säljtankar och bor i närheten av S:t Olofsholm är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Vid natursköna S:t Olofsholm finns detta fina fritidshus med gäststuga på stor tomt. Huvudbyggnaden om 28 m² är ett bulhus i genuin stil med faltak som inrymmer allrum, köksdel samt sovloft. Interiört är det vitlaserad träpanel på väggar och i tak samt friliggande takbjälkar som ger karaktär. Isolerad gäststugan om 16 m² med separata entréer till de bägge delarna. En del med sovrum och den andra delen med helkaklat duschrum och bastu. Fiber finns indraget till huvudbyggnaden.

Den stora tomten har tidigare varit två fastigheter som senare slagits samman. Möjlighet finns att åter stycka till två separata delar. Tidigare har bygglov för uppförande av 80 m² fritidshus beviljats. Lovet nyttjades aldrig utan gick ut under våren.

Hellvi erbjuder vacker natur och närhet till flera bad och smultronställen såsom Hide, Kyllaj, Smöjen och S:t Olofsholm. Området vid S:t Olofsholm, tidigare benämnt Akargarn, är naturskönt och rogivande där kalkbrotten numer börjar återerövras av växtligheten och där markerna i övrigt klär i det för ön så karaktäristiska hedlandskapet med enbuskar och kalkhällen i dagen. Uppe på höjden har man fin utsikt över havet och Ytterholmen som ligger precis utanför och i slänten ner mot havet ligger ett ansenligt raukområde. Miljön bedöms som värdefull ur ett historiskt perspektiv avseende gotländsk kalkindustri samt likväl betydelsefull för Gotlands kristnande med uppförande av öns första kyrka.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration