Boge Klinte 182

Boge Klinte 182

Slutpris

3 500 000 kr


Boge - Nordöstra Gotland— Slite— Gotland

Boge Klinte 182


Slutpris
3 500 000 kr

Boge - Nordöstra Gotland— Slite— Gotland

Vitputsat kalkstenhus med flygel på enastående trädgårdstomt

Vitputsat 1,5-plans kalkstenshus med flygelbyggnad på enastående, tidigare prisbelönt trädgårdstomt. Huvudbyggnaden uppfördes under 1840-talet och har tidigare varit en jordbruksfastighet men även under viss tid skola innan det renoverades och blev ett förnämligt bostadshus. Villan är i renoverat och välhållet skick med rymliga sällskapsytor via sal, matsal och allrum på övervåningen. Trevlig atmosfär via fina trägolv, djupa fönsternischer och flertalet eldstäder. Boarean är 185 m² fördelat på sju rum och kök varav fyra sovrum. I husets vinkel mot trädgården finns en stenlagd uteplats i lä i söderläge omgärdad av lägre mur.

Flygelbyggnaden som också är i kalksten är inredd delvis på bottenvåningen och över hela övervåningen. Boendet är fullt utrustat med kök, badrum, sovrum och ett fantastisk allrum på övervåningen öppet upp till nock med synliga balkar, takfönster och fint ljusinsläpp. Här bor släkt och vänner förträffligt eller så hyr man ut. Flygeln som har 135 m² boarea fördelat på tre rum och kök byggdes ursprungligen på 1700-talet och har under årens lopp byggts till och tidigare inrymt bostad, bakstuga och fattigstuga.

Den stora tomten rymmer en enastående uppvuxen trädgård som byggts upp i öar för att bevara det luftiga intrycket och skapa flera rum i trädgården. Här finns japanträdgården, rosenpergolan, dammen, piazzan och andra oaser med prunkande växter och allt är väl dokumenterat. Trädgården ligger väl insynsskyddad. Tvärs över vägen ligger Klinteberget som är ett fint raukområde. In till Slite med all tänkbar social service är det ca fem km. 10 minuters väg till fin sandstrand vid Vitviken lika långt till utmärkt golfbana.


Boarea
185 kvm
Driftkostnad
54 496 kr/år
Totalareal
2.1200 ha
Rum
7 rum (4 sovrum)
Fastigh.bet
Gotland Boge Klinte 1:19
Objekttyp
Avstyckad gård
Inriktning
Övrigt
Såld
2018-11-17

Mäklarhuset Gotland

Denna gård på Boge Klinte såldes av oss 2018-11-17. Se alla våra försäljningar i Slite samt även på Boge Klinte.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.