Västerhejde Bjärs 416

Västerhejde Bjärs 416

Slutpris

7 700 000 kr


Västerhejde - Visby Närområde— Visby— Gotland

Västerhejde Bjärs 416


Slutpris
7 700 000 kr

Västerhejde - Visby Närområde— Visby— Gotland

Unikt tillfälle att förvärva Stora Bjärs, en gård med anor!

Den ståtliga allén tar dig fram till Stora Bjärs, en jordbruksfastighet med vacker gårdsbild och gamla anor. Mangårdsbyggnaden ligger indragen från vägen skyddad av en ängsliknande park med stora träd, öppna ytor och skyddande häckar.

Det fint putsade bostadshuset med mansardtak är uppfört i kalksten i mitten av 1800-talet och har genom åren renoverats men behållit sina tidstypiska detaljer som vackra brädgolv, kakelugnar, synliga takbjälkar och vackra dörrar. Totalt omfattar bostadshuset 10 rum och kök fördelat på 230 m² där den vackra salen utgör själva samlingspunkten som sedan omgärdas av flertalet sovrum som möjliggör stort eget boende eller någon form av verksamhet. Under senare år har det här bedrivits bed & breakfast med en del för privat boende. Alla dörrar finns dock intakta så den som vill husera i hela huset själv gör det utan förändring i planlösningen.

Längsmed södra gaveln finns en stor trälagd altan i bästa solläge med utgång ifrån köket som går i lantlig stil med vedspis. Blir solljuset för skarpt går det enkelt att sätta upp solsegel som skydd och du umgås här utan insyn bakom snyggt glest plank.

På baksidan av huset finns fruktträd och plats för egen odling såväl som för spel och lek. Från trädgården och har man fin utsikt över de egna markerna runtom som totalt utgör knappa 5 hektar varav 2 hektar är åkermark.

Bra ekonomibyggnader i form av ladugård, lada, garage mm. I ladugården som numer är helt utrymd har det tidigare varit stall. Ladan är stor med bra portar och rymmer med lätthet husvagn eller husbil och därtill bra förvaring i magasinsdelen. Utöver det äldre garage och vedbod. Utrymmen som passar för egen förvaring eller verksamhet.

Gården ligger väldigt vackert och har närhet till skola, restaurang och handelsträdgård sommartid. Cykelväg till Visby och populära Tofta.

Kontakta fastighetsmäklaren för visning.


Boarea
230 kvm
Driftkostnad
58 088 kr/år
Tomtarea
4.7600 ha
Rum
10 rum (8 sovrum)
Fastigh.bet
GOTLAND VÄSTERHEJDE BJÄRS 2:7
Objekttyp
Gård
Såld
2022-09-23

Mäklarhuset Gotland

Denna gård på Västerhejde Bjärs såldes av oss 2022-09-23. Se alla våra försäljningar i Visby samt även på Västerhejde Bjärs.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.