Änggatan 12

Änggatan 12

Slutpris

5 900 000 kr


Centrum / Gamletull— Halmstad

Änggatan 12


Slutpris
5 900 000 kr

Centrum / Gamletull— Halmstad

Förtjusande villa anno 1924

Nästan mitt i stan men ändå med känsla av lantlig idyll med syrenbuskar, äppelträd och stensatta uteplatser. Huset byggdes 1924 och är en sekelskiftesdröm där många originaldetaljer finns bevarade, vackra flaggfönster, fina plankgolv, stavparkett i fiskbensmönster och hela tre väl fungerande kakelungar.

Bottenvåningen ärar umgänge och social samvaro med bra sällskapsytor där kakelugnen är den självklara publikfriaren. Den separata matsalen inbjuder till fest för många och till vardags samlas man i köket. Ovanvåningen blir familjens privata handlingsutrymme där du kan lämna sängen precis så obäddad du vill. Vem drömmer inte om att ha en kakelugn i sovrummet? Exakt det får du här i båda sovrummen, helt magiskt! Vidare ett modernt badrum med tvättmöjligheter som gör livet lite enklare. En trappa upp finns vinden som delvis är inredd med ytterligare ett sovrum med fin vy över Galgbergets grönska och man kan fortsätta att inreda resten efter eget tycke och smak. Huset har dessutom ett källarplan med stor potential då det i dagsläget enkom används som förråd/pannrum/verkstad.

Den uppvuxna trädgården charmar med fruktträd och flera olika uteplatser att välja mellan. Stora gräsytor där studsmattan eller fotbollsmålet får plats. Den separat gäststugan med egen toalett är extra lyxigt och har flera användningsområden, kontor, gäststuga, eller låter man tonåringen husera här. Nuvarande ägare har även valt att sätta solceller på taket vilket ger låga driftskostnader tillsammans med en luft/vatten-värmepump. Här finns även fiber, elbilsladdare och smarta lösningar för wifi mm.

Huset är i mycket gott skick och charmar med sin unika karaktär. Älskar du knarrande golv och värmande kakelugnar, då är detta huset för dig!


Boarea/biarea
135/70 kvm
Driftkostnad
32 027 kr/år
Tomtarea
561 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2022-06-20

Mäklarhuset Halmstad

Denna villa på Änggatan såldes av oss 2022-06-20. Se alla våra försäljningar i Halmstad samt även på Änggatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.