Okome-Backagård 223 / Okome / Vessigebro / Falkenberg

Något helt unikt

Utgångspris
6 500 000 kr
Boarea/biarea
283/37 kvm
Driftkostnad
31 250 kr/år
Tomtarea
4 277 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)
Visningar
 • Tor 1 okt 16:30-17:30

  Anmälan krävs

 • Lör 3 okt 13:00-14:00

  Anmälan krävs

Boka Budgivning
Läs mer om budgivning

Den här möjligheten får ni bara inte missa! Nu erbjuds ett unikt hus i en lugn och härlig miljö med utsikt över Ätraforsdammen. Här möts man av vackra halländska vidder och ett underbart inland där närmsta granne är en hästgård.

Stenhuset, med grunden från år 1900, inramas av en vacker stengärdesgård och ni välkomnas av en infart med egen planterad rondell. Under 2000-talet, då resten av huset färdigställdes har man låtit stengrunden sätta karaktären för hela fastigheten. Huset består av två våningsplan där entrén nås från framsidan med entréhall, tre sovrum, varav ett i vinkel med öppen spis, stort badrum med dusch och bubbelbad och en separat tvättstuga med intilliggande förråd och pannrum.

En pampig ektrappa tar dig upp till andra våningen som även nås från baksidan av huset genom köksingången. Här uppe möts man av ett mäktigt allrum och kök i öppen planlösning – öppet upp till nock med synliga bjälkar, helkaklat badrum med dusch, allrum/sovrum och klädkammare. Utgångar till både terrass, balkong och veranda!

Huset omgärdas av en generös tomt med fina planteringar, växthus, mat/vinkällare och ett dubbelgarage. Stora härliga gräsytor sköts med åkgräsklippare (som såklart ingår i köpet).

Känner ni för att flytta in med den lilla väskan så går även det bra, då säljarna erbjuder möjligheten att överta all inredning till ett mycket förmånligt pris.

I huset har ni alla moderniteter och möjligheter till arbete på distans. Fiber installerades 2018 och bergvärme 2019.

Här har inget lämnats åt slumpen, det här måste ni helt enkelt uppleva på plats!

Välkommen att boka visning!

Bilder
Sponsrade länkar
 • Upplev bostaden genom virtuell verklighet på mobilen

  För att se VR - fyll i ditt mobilnummer nedan, så får du ett sms med en länk. Surfa sedan in på sidan och sätt mobilen i ett VR-set.

Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Visa alla 49 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Inspiration
Planritning
Planritning bottenvåning
Planritning övervåning
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Entréhall
  Specialtillverkade, unika dubbeldörrar välkomnar oss in i en vacker och rymlig hall med klinkergolv och gedigna gråstensväggar med imponerande djupa (70 cm) fönsternischer. Samtliga fönster och ytterdörrardörrar på entrévåningen är specialtillverkade för att återskapa originalstilen från år 1900. Taket är vitt och väggarna är målade i en behaglig ljusgrå färg som matchar gråstensväggarna perfekt.
 • Sovrum
  Även det här rummet ramas in av de vackra gråstensväggarna som får sällskap av grova bjälkar i gran vilket ger rummet en rustik känsla. Dubbla massiva oljade ekdörrar leder in till rummet där en imponerande vitputsad kamin är rummets naturliga medelpunkt. Här finns även utgång till gaveln av huset. På golvet ligger ekparkett och bakom den pampiga himmelsängen finns en avdelande vägg med tapet från Cole&Son. Bakom väggen återfinns en generöst tilltagen walk in closet med tre dubbla garderober samt två enkla med fin inredning.
 • Sovrum
  Det här rummet nås från hallen genom en massiv oljad ekdörr. Ett snyggt klinkergolv i Marrakech leder in till rummet, dar man sedan finner grått laminatgolv och vitmålade väggar med en fin blommig fondtapet. Rummet karaktäriseras av ett vackert bågat fönster med inbyggda nischer i stenväggen. En vit enkelgarderob ger bra förvaring.
 • Sovrum
  Även det här sovrummet pryds av ett bågat fönster och erbjuder bra förvaring i form av en vit garderob. På golvet ligger grått laminatgolv och väggarna är vitmålade med en härlig fondvägg med stora gröna blad. Båda sovrummens storlek gör att de lämpar sig lika väl för kontor som sällskapsrum eller barnkammare.
 • Badrum med dusch och bubbelbadkar
  Härligt badrum med generösa ytor och spakänsla! Dubbla handfat ger plats för hela familjen. Inredning i ek och utrustat med stort bubbelbadkar. Under takduschen infinner sig sann vardagslyx. Utrustning: Stor rymlig dusch med betonglasväggar, bubbelbadkar, handdukstork, wc och två handfat.
 • Tvättstuga
  Tvättstugan är också en genomgång till groventre och pannrum. utrustat med tvättmaskin från 2015 , vask och träbänkskiva . Klinker på golvet.
 • Groventré
  Stort förrådsrum med skjutdörrsgarderober och mycket goda förvaringsmöjligheter. Stort nog för att ge plats åt exempelvis hemmagymmet eller snickarverkstaden.
 • Pannrum
  Stort rum för panna och accumulatortankar. Betonggolv.

  2019 installerades en bergvärmeanläggning Nibe F1155.
  Det går bra att elda i vedpannan och använda det systemet om man önskar, de är sammankopplade så bergvärmen går in efter det.
 • Övervåning
  Vacker trätrappa i massiv oljad ek leder till övervåningen.
  Stort allrum med kök och matplats, badrum och sovrum/allrum.

  Ovanvåningen erbjuder en luftig, öppen planlösning med takhöjd upp till nock. Grova bjälkar i betsad gran ger en härlig känsla! Det finns möjlighet att inreda sovloft om man skulle behöva mer plats.

  Med balkonger och terrass i tre väderstreck har man alltid en plats att njuta av solen och slående utsikt över hästhagar och sjön ett stenkast bort.
 • Kök
  Platsbyggt kök (2007) från Fridhemsbergs snickeri. Luckor i brunbetsad ek. Vitt kakel ovan bänkskivor i halländsk granit. Verandan är perfekt för frukost i morgonsol och gångbron leder ut till en köksträdgård med färska örter och sedan vidare till trädgården. Via den massiva stentrappan, där smultron växer sommaren igenom, når du den vackert murade mat- och vinkällaren som erbjuder bra förvaring för såväl vin som sommarens skörd från trädgården.

  Utrustning: kyl, frys, häll, varmluftsugn (Electrolux) och fläkt (Fjäråskåpan). Diskmaskin från 2020 (Bosch). Vitlaserat tak med spotlights samt gråmålade väggar. Fin vitrinskåpsförvaring med belysning i den öppna planlösningen mot allrummet. Här är den naturliga platsen för härlig matlagning och social samvaro.
 • Allrum
  Här ryms flera olika sittplatser och ett matsalsmöblemang för det stora sällskapet. Den öppna planlösningen ger fina möjligheter till att hitta sin egen läshörna. Rummet centreras kring en vacker kamin. Parkettgolv i körsbär ger den rätta karaktären. Mysig liten balkong på ena gaveln med fin utsikt och en större terrass på framsidan av huset, även den med utsikt mot Ätraforsdammen! Vitlaserat tak upp till nock samt diskret gråmålade väggar.
 • Badrum med dusch
  Stort, kaklat badrum i fransk stil med golvvärme som i alla övriga rum. Vitt handfat med kommod och inredning i päronträ.
  Utrustning: Dusch med vikbara dörrar i glas, wc, handfat och handdukstork.
 • Allrum med förrådsutrymme
  Det här rummet används idag som TV-rum och här återfinns vitlaserat tak med bjälkar i brunbetsad gran som ger den rätta känslan för mysiga kvällar i soffan. Diskreta gråmålade väggar och fondtapet i behaglig grön ton. Via rummet nås ett generöst tilltaget förvaringsutrymme som kan användas som klädkammare eller förråd.

  Utsikt åt två håll över lantidyllen med betande islandshästar runt knuten.
 • Beskrivning av samtliga rum
  Vacker byggnad såväl inne som ute där varje rum är genomtänkt och stilfullt inrett. Anlagd trädgård och stenmurar med härliga gräsytor i backen ovanför huset. Stor singelbelagd infart med en fin blodbok i mitten. Stenmurar inramar tomten på framsidan av huset mot vägen.
  Vattenburen golvvärme överallt. Handsmidda gångjärn, platsbyggd köksinredning, specialbeställda fönster och dörrar för att nämna en del.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  283 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Biarea:
  37 kvm
 • Totalareal:
  4 277 kvm
 • Rum:
  5 (3-4 sovrum)
 • Fastighetsbeteckning
  FALKENBERG OKOME-BACKAGÅRD 2:5
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp:
  1,5 plansvilla
 • Byggnadsår:
  2005-2016
 • Standardpoäng:
  35
 • Grund:
  Platta på mark
 • Stomme:
  Trä / gråsten /lecasten
 • Bjälklag:
  Trä
 • Fasad:
  Natursten och träfasad
 • Takbeklädnad:
  Betongpannor
 • Fönster
  Vackra 2-glasfönster isoler (argongas) med spröjs som går att ta bort vid putsning,
 • Ventilation
  Självdrag och tilluftsventiler
 • Kommentar, skorsten
  Två kaminer, 10-12 kW på bottenvåning och 3-9 kW på ovanvåning
 • Vatten
  Djupborrad brunn ca 121 m, 2011. Separat brunn till bevattning
 • Avlopp
  Eget avlopp 2007, godkänd 3-kammarbrunn med infiltration
 • Uppvärmning
  Bergvärmeanläggning Nibe F1155 installerat 2019 samt en extra varmvattenberedare. Vedeldad värmepanna finns kvar. (Pelletsbrännare går att koppla på! Baxi 30 kW med tillhörande 2 acc. tankar á 1 200 l och 1 800 l)
 • El, stammar
  Tre separata trefas-uttag, ett i dubbelgaraget och två i huvudbyggnaden.
 • Allmän information
  2003 började planeringen av detta vackra hus! 2009 kunde inflyttning ske men slutbesiktning ufördes först 2016 då allt stod klart. 2012 byggdes det fristående garaget. Trädgården med fina terrasser och planteringar har växt fram under tiden.
  Vattenburen golvvärme finns i hela huset förutom i förråd och pannrum.
 • Renovering omarbetning etc
  2003 - Bygglovsansökan
  2004 - Bottenplatta, väggar mm
  2005 - Panna, murstockar, takpannor mm
  2006 - Golvvärme, fönster mm
  2007 - Avlopp, kök och vitvaror, kamin
  2008 - Ytter- och innerdörrar mm
  2009 - Murning, el, VVS mm
  2010 - Tvättstuga
  2011- El, fönster, brunnsborrning, växthus mm
  2012 - Garage, badrum nedre plan,
  2013 - Garageportar, el i garage
  2015 - Öppen spis med insats nedre plan (Dovre), tvättmaskin
  2017 - Glasbetongväggar dusch nedre plan
  2018/19 - Installation av fiber. Installation av bergvärmeanläggning. Målning/tapetsering av väggar och tak. Professionell takbehandling mot alger och beväxning. Målning med dammförsegling på samtliga stenväggar invändigt samt på betonggolv i förråd. Flytspacklat och lagt ekparkett i stort sovrum, samt installerat dubbeldörrar. Byggt rumsavdelande vägg med walk in closet bakom. Installerat ny dörr till tvättstuga samt till ett sovrum. Ändrat planlösning så att samtliga sovrum har egen ingång. Målat hela nedervåningen och tapetserat fondväggar i två av tre sovrum. Målat hela övervåningen samt vitlaserat taket i allrummet. Fondtapet i TV-rum. . Installerat fjärrstyrda rullgardiner i sovrum. Installerat belysning på över- och undervåning med Plejdfunktion. Installerat el till vinkällare med Plejdfunktion. Utvändigt i trädgården - anläggning av gräsmatta samt plattläggning på gångar i rabatter. Färdigställt rabatter med perenna växter.
  2020 – Installation av diskmaskin, slutfört arbete med gräsmatta ner bakom garage
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Specifik energianvändning:
  44 kWh/kvm och år
 • Energiprestanda, primärenergital:
  62 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2020-08-21
 • Besiktningsman:
  Robert Hast
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fiber är installerat 2018.
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  Många fina uteplatser att vara på, både vid huset på fram och baksida samt vid växthuset uppe i backen med fin utsikt!
  Två balkonger finns också, en större på framsidan av huset även den med fin utsikt samt en mindre på ena gaveln av huset som är inbyggd.
  På baksidan av huset finns en ingång till köket via en veranda som nås via en "bro", det blir taket på vin- och matkällarförråden.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  På baksidan av huset finns en vinkällare och matkällarförråd med fin gråstensfasad och vackra trädörrar.

  Uppe på höjden finns ett stort växthus från Willab Garden med murad tegelstenssockel. Växthuset fungerar både som uterum och en oas för dina växter! En underbar vinkranka ger generös skörd varje år samt skänker skugga. Utanför finns en stensatt uteplats. Detta är ytterligare ett fantastiskt läge för att njuta av kvällssolen och solnedgången över dammen. I växthuset finns indraget dricksvatten samt eluttag.

  Fristående isolerat dubbelgarage med förrådsutrymme, byggt 2012, ca 88 kvm stort. Belysning finns och fjärrstyrda portar är från Osbyporten.
Gemensamhetsanläggningar
 • Falkenberg Gällsås Ga:1
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  4277 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Beskrivning, tomt
  En trädgård fullmatad med ett femtiotal olika perenna växtarter, både i plan yta och i terrasser på baksidan av huset som leder upp till ett vackert växthus där man kan njuta av den fina utsikten mot Ätraforsdammen!
  På vintern kan man nyttja del av trädgården till pulkabacke.

  Bevattningsbrunn, grävd brunn.
  Utkastaren på baksidan av huset är kopplad till denna brunn. Övrigt är kopplat till den djupborrade brunnen.
 • Rättigheter förmån
  Avtalsservitut: Avloppsledning, infiltrationsanläggning - Se beskrivning
 • Övriga rättigheter och belastningar
  Gällsås vägsamfällighet.
  Bäckagård Nyrpe vägsamfällighet.
Övrigt
 • Åkgräsklippare och vedklocka ingår i köpet.
  I princip allt möblemang, lampor etc. säljs separat till mycket förmånligt pris om så önskas.
Ekonomi

 • Taxeringsvärde
  2 574 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde:
  2 419 000 kr
 • Markvärde:
  155 000 kr
 • Typkod:
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår:
  2009
 • Uppvärmning:
  18 000 kr/år
 • Försäkring:
  8 000 kr/år
 • Vatten och avlopp:
  1 500 kr/år
 • Renhållning:
  2 000 kr/år
 • Sotning:
  1 000 kr/år
 • Vägav/Snö:
  750 kr/år
 • Årlig elförbrukning:
  11000 kWh/år
 • Sammanlagd driftskostnad:
  31 250 kr/år
 • Fastighetsskatt/-avgift
  8 349 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 39 599 kr/år)
 • Beskrivning av kostnader
  Några kbm ved eldas i vedpannan i kombination med bergvärmen
 • Antal personer i hushållet
  4
 • Upplåtelseform:
  Äganderätt
 • Pantbrev
  Det finns 1 pantbrev om totalt 1 200 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Ekonomi
Taxeringsvärde
2 574 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
Byggnadsvärde :
2 419 000 kr
Markvärde :
155 000 kr
Typkod :
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår :
2009
Uppvärmning :
18 000 kr/år
Försäkring :
8 000 kr/år
Vatten och avlopp :
1 500 kr/år
Renhållning :
2 000 kr/år
Sotning :
1 000 kr/år
Vägav/Snö :
750 kr/år
Årlig elförbrukning
11000 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
31 250 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
8 349 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 39 599 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Några kbm ved eldas i vedpannan i kombination med bergvärmen
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform :
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 1 pantbrev om totalt 1 200 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  BRUS
  1,2 km
  Gustafsberg Uddevalla
  1,98 km
  Sjönevads Gästis
  6,42 km
  Fisk och skaldjur
  6,81 km
  Restaurang Ekholmen AB
  6,82 km
 • Skolor
  Vessigebroskolan
  6,93 km
 • Kommunikationer
  Bäckagård
  691 m
  Ätraforsdammen
  1 km
  Magård
  1,06 km
  Ätrafors
  1,17 km
  Rävige
  1,33 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Hållplats - Bäckagård
 • 691 m
 • 2 min
 • 3 min
 • 9 min
 • Sjö
 • 2,82 km
 • 8 min
 • 16 min
 • 1 tim 1 min
 • Vatten
 • 236 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 1 min
Området

Okome

Den lantligt belägna kyrkbyn mellan Falkenberg och Ullared.

Natur

Okome ligger precis mitt emellan halländskt åkerlandskap och den halländska skogslandsbygden. Här har man oslagbar närhet till skog, fiske, jakt och fina vandringsleder. Man har i Okome inte långt till de djupa skogarna vilka bjuder på fin bär- & svampplockning (om man hittar de små rackarna), ett stort djurliv och vacker miljö. Vattendrag finns på många ställen i trakterna t.ex. Tollsaresjön, Norra- & Södra Välasjö, Ätran, Eseredsjön och Lyngsjön. Tar man sig ca två mil norrut så sägs det bara i Krogsered finnas hela 32 st sjöar!

Familjeliv

I lilla familjära Okome ligger Okome förskola och F-6 skolan Okomeskolan. Närmaste högstadieskola är Apelskolan i Ullared och inne i Falkenbergs centrum ligger Falkenbergs gymnasieskola. Skolskjuts finns för de som går i kommunal skola.

Ett liv i rörelse

I Okome huserar fotbollslaget Ätrafors BK. Det är inte heller långt till vare sig Vessigebro eller Ljungby, båda med fotbollslagen VBK och Ginsten. I Åkulla bokskogar anordnas ofta löptävlingar och här tränas flitigt, även mountainbike. En bit ifrån Okome ligger även Ätran som bl.a. har en idrottsplats med skidspår.

Att göra

Okome-Köinge-Svartrå hembygdsförening är en aktiv förening med många aktiviteter på sin agenda som vandringar, frågesport och olika sorters firande. Det finns även ett museum vid Okome Kvarn där föremål kan visas efter överenskommelse. Mellan Okome och Köinge ligger Axtorna, där det berömda slaget en gång utspelade sig. Även bygdegården i Okome är ett populärt tillhåll där det bl.a. anordnas populära musikkvällar. Icke att förglömma, ungefär en mil ifrån Okome ligger Gekås, norra Europas största varuhus och ett av nordens största turistmål.

Fördelar

#Fiske
#Bussar
#Glesbebott
#Motionsspår
#Lugnt
#Barnvänligt
#Skidspår
#Sport och friluftsliv
#Liv i rörelse
#Landsbygd
#Cykelstigar (mtb)
#Tryggt

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn