Hede Kyrkby 59:95 / Hede/Skärsjövålen/Synderkölen / Hede / Härjedalen

Tomt i Skärsjövålen

Utgångspris
150 000 kr
Driftkostnad
2 000 kr/år
Totalareal
1 532 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
HÄRJEDALEN HEDE KYRKBY 59:95
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Välkomna till en tomt i Skärsjövålens vilsamma stugområde, med närhet till Sonfjället. Här finns möjligheten att bygga en stuga på max 120 kvm på en trevlig skogstomt. Vintertid finns närhet till skoterled samt längdspår (2,5km & 5km) och ca 45 minuter bort ligger Vemdalsskalet, Storhogna/Klövsjö och Björnrikes skidområden. I Skärsjövålen finns en hel del turleder både sommartid och vintertid, även fisket i området är omtalat och lockar människor året om. Närmaste ort är Hede cirka 20 minuter bort med mataffärer, bank, vårdcentral och en fin 18-håls golfbana med utsikt över Sonfjället. Söker du något utanför pulsen och är ute efter något lugnt ställe att bygga på är detta helt rätt ställe!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 8 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Fakta
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Vatten:
  Samfällt vatten
 • Avlopp:
  Saknas
 • Byggrätt, anslutningar mm
  BYGGRÄTT, BFI
  Med B betecknat område får användas endast för bostadsändamål.

  Med F betecknat område får bebyggas endast med fristående hus. Å tomtplats som omfattar med F betecknat område får endast en huvudbyggnad och ett uthus uppföras. Huvudbyggnad får upptaga en areal av högst 120 kvm och innehålla högst en lägenhet. Uthus får upptaga en areal av högst 30 kvm och får ej inredas för bostadsändamål.

  Å med I eller II betecknat område får byggnad uppföras med respektive högst en eller två våningar. Utöver angivet våningsantal får vind ej inredas.
  Å med I eller II betecknat område får byggnad ej uppföras till större höjd än respektive 4.0 och 8.0 meter; uthus å med I betecknat området får dock ej uppföras till större höjd än 3,0 meter.

  Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Bygg på Härjedalens Kommun. De svarar även på frågor avseende bygglov. Tel. 0680-16100vx e-mail: mob@berg.se.

  ANSLUTNINGAR
  Samfällt vatten finns i området och möjlighet att ansluta sig till det finns. Anslutningspunkten finns vid tomtgräns. BDT-avlopp rekommenderas, men möjlighet till trekammarbrunn kan finnas efter prövning. För mer information, ta kontakt med Miljö & Bygg på Härjedalens kommun.

  Det finns ingen elanslutning till tomten, närmsta elstolpe är cirka 20 meter bort. Anslutningsavgiften bör vara enligt schablon 28 200 kr ex moms, men eventuellt är den lägre. För mer information, kontakta Härjeåns 0680 - 242 00. https://www.harjeans.se/10749.anslutning_till_elnatet.html
Gemensamhetsanläggningar
 • Härjedalen Hede Kyrkby Ga:10 - vattentäkt och reservvattentäkt med tillhörande anordningar, vattenledningar, dagvattendiken och vägar
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  1532 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Totalareal:
  1532 kvm
 • Beskrivning, tomt
  För att hitta till tomten kan ni söka på adressen bredvid, Skärsjövålen 11.
 • Planbestämmelser
  Kyrkbyn 59 1 59 82, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19710506)
Övrigt
 • Skärsjövålens fritidsområde har en egen hemsida https://skarsjovalen.se/, där ni hittar mer information.
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  135 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde:
  0 kr
 • Markvärde:
  135 000 kr
 • Typkod:
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Samfällighetsavgift som gäller vatten & vägar:
  2 000 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad:
  2 000 kr/år
 • Kommentar, driftkostnad
  Det tillkommer även en avgift för renhållning, kostnaden för bebyggt tomt är 1131 kr för tillfället.
 • Fastighetsskatt:
  1 350 kr/år
 • Upplåtelseform:
  Tomt
 • Pantbrev
  Det finns 2 pantbrev om totalt 89 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Karta & platser
Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Sjö
 • 2,58 km
 • 3 min
 • 6 min
 • 18 min
Området

Hede/Skärsjövålen/Synderkölen

Dessa områden ligger vid Sonfjällets fot och inbjuder till friluftsliv i sveriges äldsta nationalpark. Här finns fina skoterleder, bra fiskevatten, härliga leder för vinter och sommarturer och levande fäbodkultur.

Sonfjället

Sonfjällets nationalpark är 10 400 ha stor och en av Europas äldsta. Den karaktäristiska siluetten syns från många håll i området. Det är Sonfjällets topp som alltid först fångar upp morgonsolens strålar – och det är också där kvällssolen stannar kvar allra längst. Sonfjällstoppen. Högsta toppen är 1277,7 m ö h. Sonfjällets nationalpark skapades 1909 för att bevara hedmarker som ännu inte blivit renbete. På det viset gav man också björnen, som då var näst intill utrotad, en fristad. Här kan man också ha turen att se lodjur, älg och fjällämmel. Det händer att man ser spår av järv och varg. Nationalparken kan också ståta med ett rikligt fågelliv, tex ljungpipare, fjällpipare, dalripa och fjällripa. Fjällvråk, fiskgjuse och kungsörn är de stora rovfåglar som ofta ses.

Friluftsliv

I nationalparken finns fina turleder för både sommar- och vinterturer. På andra sidan landsvägen och infarten till Hede ligger Särvfjället där fina skoterleder tar dig till ett trevligt stopp vid Orrens Värdshus och vidare mot Västra Härjedalen. I hela området finns bra fiskevatten. I Hede finns en 18-håls parkbana för alla golfare. Banan brukar ha oförskämt fina greener och brukar också kunna öppna otippat tidigt. Självklart ser man Sonfjället genom hela rundan. För alpin skidåkning behöver man ta sig 30 km med bil till antingen Björnrike eller Vemdalskalet som erbjude pister med högsta kvalitet.

Service och restauranger

I Hede finns pizzerior och Sonfjällsgården erbjuder både boende och har en trevlig restaurang. Mitt i Hede finns en bra ICA-butik, en kreativ och välsorterad färgbutik, vårdcentral, tandläkare, veterinär och ett nyöppnat naturum.

Familjeliv

Vid foten av fjället finns många spännande miljöer att upptäcka för barnfamiljer. I Hede by finns en camping med pool för sköna sommardagar. Vemdalen har alltid haft stort barnfokus när det gäller skidåkningen och allt fler andra vinteraktiviteter för barn dyker upp. Tex barnskoter hos Vemdalen Experience i Vemdalen by, isgocart vid Vemdalens Camping och så klart alla Valleaktiviteter som Skistar har kring barnområdet. Sommaren blir en allt mer välbesökt period Vemdalen och därför satsar man vidare med nya investeringar. Sommaren 19/20 skapar man pumptrack- och shorttrackbanor för cykel, lekplats i närheten av torget, man inventerar övriga cykelleder och skapar äventyrsvandringar för barn.

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier