Hede Kyrkby 59:95 / Hede/Skärsjövålen/Synderkölen / Hede / Härjedalen

Tomt i Skärsjövålen

Slutpris
145 000 kr
Driftkostnad
2 000 kr/år
Totalareal
1 532 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
HÄRJEDALEN HEDE KYRKBY 59:95
Såld
2019-10-17
Bostaden är såld!

Denna tomt på Hede Kyrkby 59:95 såldes av oss 2019-10-17. Se alla våra försäljningar i Hede

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Hede/Skärsjövålen/Synderkölen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkomna till en tomt i Skärsjövålens vilsamma stugområde, med närhet till Sonfjället. Här finns möjligheten att bygga en stuga på max 120 kvm på en trevlig skogstomt. Vintertid finns närhet till skoterled samt längdspår (2,5km & 5km) och ca 45 minuter bort ligger Vemdalsskalet, Storhogna/Klövsjö och Björnrikes skidområden. I Skärsjövålen finns en hel del turleder både sommartid och vintertid, även fisket i området är omtalat och lockar människor året om. Närmaste ort är Hede cirka 20 minuter bort med mataffärer, bank, vårdcentral och en fin 18-håls golfbana med utsikt över Sonfjället. Söker du något utanför pulsen och är ute efter något lugnt ställe att bygga på är detta helt rätt ställe!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Hede/Skärsjövålen/Synderkölen

Dessa områden ligger vid Sonfjällets fot och inbjuder till friluftsliv i sveriges äldsta nationalpark. Här finns fina skoterleder, bra fiskevatten, härliga leder för vinter och sommarturer och levande fäbodkultur.

Sonfjället

Sonfjällets nationalpark är 10 400 ha stor och en av Europas äldsta. Den karaktäristiska siluetten syns från många håll i området. Det är Sonfjällets topp som alltid först fångar upp morgonsolens strålar – och det är också där kvällssolen stannar kvar allra längst. Sonfjällstoppen. Högsta toppen är 1277,7 m ö h. Sonfjällets nationalpark skapades 1909 för att bevara hedmarker som ännu inte blivit renbete. På det viset gav man också björnen, som då var näst intill utrotad, en fristad. Här kan man också ha turen att se lodjur, älg och fjällämmel. Det händer att man ser spår av järv och varg. Nationalparken kan också ståta med ett rikligt fågelliv, tex ljungpipare, fjällpipare, dalripa och fjällripa. Fjällvråk, fiskgjuse och kungsörn är de stora rovfåglar som ofta ses.

Friluftsliv

I nationalparken finns fina turleder för både sommar- och vinterturer. På andra sidan landsvägen och infarten till Hede ligger Särvfjället där fina skoterleder tar dig till ett trevligt stopp vid Orrens Värdshus och vidare mot Västra Härjedalen. I hela området finns bra fiskevatten. I Hede finns en 18-håls parkbana för alla golfare. Banan brukar ha oförskämt fina greener och brukar också kunna öppna otippat tidigt. Självklart ser man Sonfjället genom hela rundan. För alpin skidåkning behöver man ta sig 30 km med bil till antingen Björnrike eller Vemdalskalet som erbjude pister med högsta kvalitet.

Service och restauranger

I Hede finns pizzerior och Sonfjällsgården erbjuder både boende och har en trevlig restaurang. Mitt i Hede finns en bra ICA-butik, en kreativ och välsorterad färgbutik, vårdcentral, tandläkare, veterinär och ett nyöppnat naturum.

Familjeliv

Vid foten av fjället finns många spännande miljöer att upptäcka för barnfamiljer. I Hede by finns en camping med pool för sköna sommardagar. Vemdalen har alltid haft stort barnfokus när det gäller skidåkningen och allt fler andra vinteraktiviteter för barn dyker upp. Tex barnskoter hos Vemdalen Experience i Vemdalen by, isgocart vid Vemdalens Camping och så klart alla Valleaktiviteter som Skistar har kring barnområdet. Sommaren blir en allt mer välbesökt period Vemdalen och därför satsar man vidare med nya investeringar. Sommaren 19/20 skapar man pumptrack- och shorttrackbanor för cykel, lekplats i närheten av torget, man inventerar övriga cykelleder och skapar äventyrsvandringar för barn.

Tips & inspiration