Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Östersund / Odensvik
Odenbacken 10
Boarea: 110 kvm
Driftkostnad: 27 500 kr/år
Tomtarea: 941 kvm
Rum: 6 rum (3 sovrum)

Östersund - Odensvik / Odenbacken 10

Välkommen till Odenbacken 10

Varmt välkommen till Odenbacken som erbjuder ett lugnt, ogenerat läge i Odensviks villaområde på 940 m² välplanerad trädgårdstomt med vackra och påkostade planteringar och som gränsar mot skogsområde. Närhet till Storsjöns strand och till Minnesgärdets fina rekreations och strövområden. Ett flertal livsmedelsbutiker ligger i närområdet och till stadskärnan tar det ca 5 minuter med bil. Villan är arkitektritad och uppfördes under mitten av 1960-talet . Runt millennieskiftet och därefter har det genomförts en omfattande renovering och tillbyggnation. Så sent som 2016 genomfördes en omfattande renovering då vardagsrummet och köket helrenoverades och byggdes om. Väggar mellan kök och sällskapsrummet togs bort och därigenom skapades en ljus och öppen enhet på ca 55 m². Köket fick en ny påkostad inredning från Epoq kök i vit högglans, nya vitvaror med hög standard, ett nytt enhetligt ekparkettgolv, nya vitmålade takplattor med inbyggda spotlights och här lagar du mat på hög nivå och hämtar dina örter och råvaror från den egna trädgården.
En fantastisk "vinterträdgård" för året runt bruk med generösa fönsterpartier uppfördes 2010. Spa-avdelning med relaxrum, toalett, dusch, bastu och bubbelbad skapades 2005. Nytt yttertak på både villan och garaget, omdränerad och tilläggsisolerad grund, omfattande förbättringar som terrassering av trädgården med spegeldamm och vattenfall, stenlagd uteplats under tak med murad grill. 2007 installerades en bergvärmeanläggning som bidrar till fördelaktiga driftkostnader.

Denna bostad är
ett skyddat köp

Läs mer om fördelarna

Sponsrade länkar
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Saniflo
Annons

Planlösning 2D
Planlösning 2D
Planlösning 3D, möblerad
Planlösning 3D, möblerad
Planlösning 2D
Planlösning 2D
Planlösning 3D, möblerad
Planlösning 3D, möblerad
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  PLANLÖSNING

  Hall som mynnar ut i ett rymligt vardagsrum med fönstervägg mot trädgården med sydväst läge och erbjuder en vacker utsikt mot Brunfloviken med Oviksfjällen i bakgrunden. Från rummet genom en glasdörr är utgång till stor balkong. Vardagsrummet har en helt öppen planlösning mot villans kök och matplats som har plats för många. Köket byggdes om och inreddes "väggrent" 2016 med ny köksinredning från Epoq-kök i vit högglans, arbetsbänkar i svart sten, helkaklade väggar i vitt runt arbetsytorna, maskinellt är köket utrustat med högteknologiska vitvaror för finsmakare. Här lagar du mat på hög nivå genom inbyggd induktionshäll, inbyggd köksfläkt i arbetsbänken mot matplatsen och som är höj och sänkbar (vitt hodd), kyl och frys (side by side) med ismaskin och filtrering av vatten och har "show case" och "inner case-funktion". Integrerad diskmaskin, inbyggda ugnar från Asko som är omställningsbar till mikro, vinkylare som är två delad med olika temperaturer för rött och vitt. Köket och sällskapsrummet helrenoverades 2016 med nytt enhetligt ekparkettgolv, nytt innertak med inbyggda spotlights. Från köket når ni hallen/entrén där den yttre delen har golvbeklädnad av klinker. Genom våningsplanet löper en inre hall som mynnar ut i husets vinterträdgård.

  "Vinterträdgården" uppfördes 2007 och har inretts och dimensionerats för året runt bruk där alla fönsterpartier är skjutdörrar med 3-glas av högsta isolerkrav. Rummet har vackert ryggåstak i trä med 3.20 meter till nock med inbyggda spotlights. Golvet är beklädd med klinker som har golvvärme (vattenburen). I rummet finns en Jötul braskamin i täljsten. Den ca 35 kvm stora vinterträdgården erbjuder också plats för både mat och sittgrupper för att umgås, såväl sommar som vintertid. Tack vare de generöst tilltagna glasytorna skapas en mäktig känsla där gränsen mellan ute och inne suddas ut. I direkt anslutning till vinterträdgården nås ett soldäck och trädgården genom de skjutbara glasdörrarna.

  Våningsplanet inrymmer två sovrum samt ett arbetsrum som ligger i anslutning till vinterträdgården. Samtliga rum har ekparkettgolv. Föräldrasovrummet har inbyggda garderober samt stora fönster mot trädgården och vattnet. Dusch och toalett med helkaklade väggar, klinkergolv, duschplats med betongglas. Badrumsinredning i bok. Badrummet renoverades 1999. Arbets -och sovrummen och den längsgående hallen har enhetligt ekparkettgolv.

  PLANLÖSNING I KÄLLARPLAN
  Påkostad spa-avdelning med relaxrum som har golvbeklädnad av exklusivt kakel samt kakelklädda väggar. Inbyggt bubbelbadkar från Svenska Badkar. Duschplats med kakelklädda väggar. Bastu med glasdörr och separat toalett i anslutning. Innertak av trä med infällda spotlights och nya större fönster. Spa-avdelningen inreddes 2007.

  Allrum/gästrum/tonårsrum med murad öppen spis med Jötul insats, parkettgolv och panelade väggar. (Rummet är tack vare sin storlek möjlig att dela av och därigenom skapa ett tonårs/gästrum).

  Tvättstuga som inreddes 2005 med klinkergolv. Arbetsbänk med lådor för förvaring och är utrustat med tvättmaskin och torktumlare 2014 (Bosch).
  Tork och teknikrum där villans bergvärmepump är installerad, Nibe Fighter 1230 installerad 2007.

  Genom våningsplanet löper en hall och klädkammare med klinkergolv. Under trappan finns ett litet utrymme med klinkergolv som sväljer mer förvaring. Källarplanet har även en praktisk matkällare och ytterligare ett grovförråd.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  110 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • 140 kvm inklusive vinterträdgården
 • Rum
  6 rum (3 sovrum)
 • Fastighetsbeteckning
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  Friliggande villa
 • Byggnadsår
  1965
 • Byggnadskommentar
  Grundmurar: Betong/betonghålsten (omdränerat, isolerat samt fuktskyddad platonmatta 2003)
 • Standardpoäng
  34
 • Grundmur
  Betong/hålsten (omdränerat samt isolerat med fuktskydd (platonmatta 2003)
 • Grund
  Betongsulor
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Betong
 • Fasad
  Mexi/sandsten med inslag av trä
 • Takbeklädnad
  Betongpannor (nytt yttertak 2000)
 • Fönster
  2-glasfönster. Tre-glas isolerrutor i vinterträdgården.
 • Ventilation
  Självdrag
 • Skorstenskommentar
  Murad skorsten i allrum.
  Skorsten av plåt i vinterträdgård.
 • Vatten
  Kommunalt vatten
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Egen bergvärmeanläggning/pump. Vattenburen golvvärme (golvvärme i vinterträdgården, kök och hall)
 • Renovering Omarbetning etc
  Historik/renovering, om/tillbyggnad

  1965: Villan uppfördes
  1999: Renoverades badrummet på övre plan.
  2001: Nytt betongtegeltak på huvudbyggnad och garage. Total renovering, ny underlagspapp.
  2002: Lösulls-isolering vindsutrymme och garage. 40 cm tilläggsisolering lades till en tidigare isolering på ca 25 cm (landgångar byggdes åtgärden sänkte energikostanden kraftigt).
  2003: Dränering husgrund och tilläggsisolering. Utgrävd till ca 30 cm under husets nya dräneringsrör, tjärstrykning med gummimembran, 50 mm strykonit utvändigt platonmatta, Nya rör för regnvattensystemet på ca 1.5 meters djup samt ny brunn. Terrassering av tomten i samråd med trädgårdsarkitekt, plantering, friland, röda och svarta vinbär, hallon, krusbär, Aroniabuskar mm.
  2004: Anläggning av spegeldamm med vattenfall. Anläggning av stenlagd uteplats under tak med murad grill.
  2005: Uppförande av cykelbod med plasttak. (Utgrävning med 20 cm singelbädd) Ny stenlagd infart till husets framsida. ca 100 m² samt stenläggning mellan hus och garage. Utgrävning ca 30-40 cm (gammal asfaltplan). Styrolit isolering 10 cm, sedan bärlagen av stenkross 18-32, fiberduk, sättsand och stenplattor, ny stenmur mot häck.
  2009: Ny stenläggning, husets baksida mellan cykelförråd och spegeldamm.
  2007: Installation av bergvärmepump med 2 stycken borrhål a 199 meter. IVT värmepump + extra varmvattenkapacitet för bad i spa-avdelning (150 liter). Anläggningen försörjer både huset och garaget (kulvert).

  Renoveringar inomhus, övre plan

  2003: Slipning av parkettgolv i alla rum på övre planet. Fabriksrenoveringar av innerdörrar övre våningen. Nytt parkettgolv i gillestugan. Installation av Jötul spis.
  2006: Ny ektrappa. (Stepkit).
  2005: Inredning och byggnation av Spa-avdelning med toalett, dusch, bastu, bubbelbad samt relaxrum. Innertak av trä med spotlights, vitt kakel på väggar, exklusivt italienskt kakel på golven (Höganäs). Nya större fönster i badavdelningen och relaxrum. Två av rummen i norra delen har byggts om till tvättstuga och klädvårdsrum– Arbetsbänk med förvaringslådor. Torktumlare (Bosch Avanti inköp 2014). – Tvättmaskin (Bosch Varioperfekt inköpt 2014).
  2010: Tillbyggnad glasat rum mot söder ca 35 m² (Vinterträdgård). Rummet är fullt vinterisolerad, alla fönsterpartier är 3-glas med högsta isolerkrav. Dorocellgrund med gjuten armerad betongplatta där vattenburen golvvärme gjutits in (30 cm frigolit isolering under). Taket i plåt med 40 cm isolering. samtliga större fönster har härdat säkerhetsglas. De tre största fönstren är av skjutdörrstyp, bredd ca 3 m/st med utgång till altan.
  2016: Ombyggnation av vardagsrum, matplats, kök med ny köksinredning, ny vitvaror, nytt ekparkettgolv, målat tak och installation av spotlights.
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  114 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2015-05-22
 • Besiktningsman
  Örjan Zetterström
TV/Internet
 • Fiber är installerat i fastigheten och kan anslutas till valfri operatör
Uteplats
 • Uteplatsbeskrivning
  Balkong, soldäck i anslutning till vinterträdgården samt stenlagd uteplats med grill i trädgården.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  På tomten finns en förrådsbod/vedbod samt en fantastisk koja uppe i träden för barn.
 • Parkeringsbeskrivning
  Fristående garage som enbart används som förråd. Uppvärmt via kulvert från bostadshuset.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  941 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Tomtbeskrivning
  På tomten växer röda och svarta vinbär, trädgårdshallon, krusbär, blåbärsbuskar och en Acaibuske. Här finns även ett jordgubbsland, flertalet örter och ett äppelträd.
 • Planbestämmelser
  Odensviksskogen,del Av Mm, Stadsplan (Beslutsdatum: 19631011), Måsen,tomterna 1-5, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19640702)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  1 831 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  1 044 000 kr
 • Markvärde
  787 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1965
 • Försäkring
  5 600 kr/år
 • Renhållning
  3 900 kr/år
 • Hushållsel, uppvärmning och renhållning
  18 000 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  27 500 kr/år
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Fastighetsskatt
  7 687 kr/år
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 10 pantbrev om totalt 4 050 000 kr.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

  Bostad / Sverige / Jämtland / Östersund / Odenbacken