Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Östersund / Marielund
Odensalagatan 51 B
Boarea: 33 kvm
Avgift: 1 792 kr/mån
Driftkostnad: 300 kr/mån
Rum: 1 rum
Våning: 1 av 3 (Hiss finns ej)

Östersund - Marielund / Odensalagatan 51 B

Stilren 1:a med låg avgift

Detta är compact living när det är som bäst! En smart inredd 1:a som utnyttjat sina 33 kvm på bästa sätt. Lägenheten är snyggt renoverad med enhetligt golv och vitmålade väggar. Köket renoverades så sent som 2015 med helt ny inredning och maskinell utrustning. Lägenheten kan säljas med möbler, tv och ljudsystem så det är bara att flytta in! Här bor du med gångavstånd till såväl mataffär, gym, badhus, köpcentrat Lillänge samt Mittuniversitet. Till stadskärnan promenerar du på 20 minuter. Populär och välskött förening i lugnt område. Välkommen på visning!

Sponsrade länkar

Panorama

Köksinspiration

Provmöblera
Bostadsvisning i VR
Upplev bostaden genom virtuell verklighet på mobilen

För att se VR - fyll i ditt mobilnummer nedan, så får du ett sms med en länk. Surfa sedan in på sidan och sätt mobilen i ett VR-set.

Matplats
Matplats
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Saniflo
Annons

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Praktiskt planerad 1:a som stilrent renoverats med enhetligt laminatgolv och vita väggar i hela lägenheten.

  Ingång i markplan till hallen där det finns hatthylla för ytterkläderna och en stor garderob med skjutbara spegeldörrar för ypperlig klädförvaring. I hallen finns även ett inbyggt städskåp.

  Till höger i hallen ligger badrummet som renoverades av föreningen i samband med stambyte på 90-talet. Golvet har ljust klinker, väggarna är klädda i vitt kakel och ljust målad väv. Här finns duschhörna, handfatsmöbel (-14), wc (-14), spegelskåp (-14), handdukstork samt ett högskåp med spegeldörr (-14). Förberett för tvättmaskin.

  Rummet har plats för både säng och liten soffhörna. Vid fönstret ryms ett matbord. Från rummet tar man sig ut på balkongen i norr.

  Köket helrenoverades 2015 med ny maskinell utrustning och inredning. Vita, släta köksluckor och skåp med smarta lösningar för optimal förvaring. Bänkskiva i grå laminat, kakel i vitt/rött ovan bänkytorna.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  33 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  1 rum
 • Våning
  1 av 3 (Hiss finns ej)
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1963-64
Energideklaration
 • Energiprestanda
  149 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2010-01-14
TV/Internet
 • Internet: Bredband via ComHem 100/10 Mbit/s
  TV: via ComHem
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  ca 129 garageplatser. Går att hyra för 230 kr/månaden alt med el-port för 280 kr/månaden. Till garageplatsen är det separat kö.
  ca 148 parkeringsplatser. Enbart p-plats går att hyra för 50 kr/månad, p-plats med motorvärmare kostar 150 kr/månad. Till parkeringsplatserna finns det för närvarande (20170123) p-platser lediga..
Övrigt
 • Medlemmarna hjälps åt med städning av sitt eget trapphus samt källarutrymmena. I varje trapphus finns ett trappombud som gör schema mm. Gräsklippning runt eget hus och skotta snö framför entrédörrarna ca 3 meter. Den som inte kan/inte vill städa trapphuset kan leja städpool för 150 kr/gång. För gräsklippning och snöskottning kan man kontakta Seniorpoolen eller Veterankraft.
Ekonomi
 • Försäkring
  100 kr/mån
 • Hushållsström
  200 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  300 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  600 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  250 kr/lån kr
 • Andel i förening
  0,2218
 • Pantsättning
  är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-02-13.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Vatten
  Värme
  Bostadsrättstillägg
  Bredband via ComHem 100/10 Mbit/s samt fast telefoni. Samtalen bekostas av medlemmen.
  Kabel-Tv via ComHem
 • Planerade avgiftsändringar
  Föreningen har den 1/1 2017 höjt månadsavgifterna och ytterligare en höjning kan eventuellt komma i samband med byte av fjärrvärmekulverten.
  Den näst senaste höjningen som gjordes var 2011 med 3% innan dess hade föreningen inte höjt avgiften på ca 10 år.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Marielund. I föreningen finns 249 lägenheter.
 • Allmänt
  Mycket trivsam förening som har som mål att bli den mest trivsamma och familjära bostadsrättsföreningen i Sverige. Området uppfördes 1963-64 där föreningen äger kvarteret Valhall 3 som består av 12 flerbostadshus med 249 lägenheter, 3 studentrum, 28 lokaler samt förvaltningskontor/samlingslokal. Föreningen har adresserna Krondikesvägen 72, 74, 76, 78 och 80, Odensalagatan 51, 53, 55, 57, 59, 61 och 65.

  För att hålla kostnaderna samt månadsavgifter nere sköter medlemmarna själva städning i trapp och källarutrymmen enligt schema. Även gräsklippningen framför eget hus samt snöskottning framför entrédörren ca 5 m. De som inte kan eller inte vill delta i städningen kan leja städpoolen för 150 kr/gång.

  I föreningen finns en förvaltningsbyggnad med mycket fräscha och renoverade lokaler såsom kontor, samlingslokal, bakstuga, bordtennisrum, grovtvättstuga, relax och bastu samt solarium. Föreningen har även släpvagn som finns att hyra för 100 kr/dag. Inom föreningen finns dessutom en övernattningslägenhet som går att hyra för 200 kr/dygn.

  Föreningen anordnar dessutom trivselaktiviteter för medlemmarna såsom Musikcaféer, Luciakaffe, Julbord, Surströmmingsfest, Krogshow, Vår- och Höststäddagar med trivsel på kvällen mm.

  Låssystemen har säkerhetsnivå 5 vilket innebär att ägaren kan köpa till hur många nycklar som helt men när lägenheten säljs skall samtliga nycklar lämnas tillbaka. Saknas någon nyckel skall säljaren betala omskiftning av låsen.

  Från och med den 1/3 ingår bostadsrättstillägget i föreningens fastighetsförsäkring.

  För ytterligare medlemsförmåner och bilder på gemensamma lokaler se föreningens hemsida: http://www.brfmarielund.nu
 • Kommande renoveringar
  Planerar att inom något år bygga ut fjärrvärmekulverten.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Föreningen har den 1/1 2017 höjt månadsavgifterna och ytterligare en höjning kan eventuellt komma i samband med byte av fjärrvärmekulverten.
  Den näst senaste höjningen som gjordes var 2011 med 3% innan dess hade föreningen inte höjt avgiften på ca 10 år.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen har under senare år tilläggsisolerat med ekofiber 1993, bytt fönster till 3-glas med lågenergiglas 1994-96 renoverat badrummen och bytt avloppsstammar i kök samt stående avloppsrör mellan 1997-2000, byggt relax med bastu och solarium 2001-2002, helt nytt fläktsystem 2008-2009, ny utebelysning 2009, ny belysning i trapphus och källare 2010. TELE2 har installerat fiberoptik i samtliga lägenheter, COM HEM ingår i avgiften.
  Föreningen har dessutom renoverat lekplatser och byggt nytt lekhus på stora lekplatsen mitt i området 2011.
  Föreningen har åtgärdat samtliga tak-avlopp (2013), kostnad ca 1,4 miljoner. Översyn samt åtgärder av samtliga luftstammar har gjorts under 2012/2013. Föreningen har under 2016 byggt nya garagelängor, flera garageplatser bredare, djupare, högre med fjärrstyrda motorportar. 1 garagelänga återstår men räknas vara klar till semestern 2017.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör förråd och matkällare. Det finns stora cykelförråd i varje hus liksom tvättstuga med bra maskiner och torkrum.

  I föreningen finns en förvaltningsbyggnad med mycket fräscha och renoverade lokaler såsom kontor, samlingslokal, bakstuga, bordtennisrum, grovtvättstuga, relax och bastu samt solarium. Föreningen har även släpvagn som finns att hyra för 100 kr/dag. Inom föreningen finns dessutom en övernattningslägenhet som går att hyra för 200 kr/dygn.
Området
 • I lummiga Marielund bor ni med promenadavstånd till det mesta. I Tegelplans centrum ca 5 minuters promenad bort finns mataffär, gym, kiosk och restaurang. Vill ni till stadskärnan tar det ca 20 minuter att promenera, vill ni hellre åka buss så finns busshållplats ca 50 m från bostaden. Mittuniversitetet ligger ca 15 minuters promenad bort liksom köpcentrat Lillänge där det finns allt från mataffär, apotek, klädbutiker, sportaffärer, systembolag m.m.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Jämtland / Östersund / Odensalagatan