Sök Meny
Visningar
 • Lördag 28 januari 13:30-14:00

  Öppen visning

 • Tisdag 24 januari 17:00-17:30

  Öppen visning

Boka visning
Östersund / Söder
Odensviksvägen 6a
Utgångspris: Kalkyl 1 700 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 111 kvm
Avgift: 5 303 kr/mån
Rum: 5 rum, varav 4 sovrum
Våning: 2 av 3 (Hiss finns ej)

Östersund - Söder / Odensviksvägen 6a

Renoverad 5:a med stor inglasad balkong och öppen spis!

Tillfälle att förvärva en mycket smakfullt renoverad 5:a i populära bostadsrättsföreningen Lommen! Här bor ni på ett lugnt läge på Söder med närhet till mataffär och fina strövområden längs Storsjön. Lägenheten är placerad på andra våningen med stor inglasad balkong i söderläge, fritt från insyn och med sjöglimt. I vardagsrummet finns en öppen spis som går att elda i. De senaste 2 åren har lägenheten renoverats med nytt kök och vitvaror från Elektrolux, nya ytskikt i alla rum och nyslipad ekparkett. Välkommen på visning!


Köksinspiration

Provmöblera
Vardagsrum med öppen spis
Vardagsrum med öppen spis
Gott om ljusinsläpp
Gott om ljusinsläpp
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Köket
Köket
Hall
Hall
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sovrum 3 (föräldrasovrum)
Sovrum 3 (föräldrasovrum)
Sovrum 4
Sovrum 4
Badrum
Badrum
Gäst wc
Gäst wc
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Ingång till en bra hall med hatthylla för klädavhängning vid entrén. Här ligger ett grått klinkergolv, väggarna i hallen är målade i en ljus, grå färg. Längre in i hallen ligger ekparkett som är original men slipad 2015. I anslutning till hallen ligger en gäst wc med klinkergolv i grått och kaklade väggar i vitt. Två av lägenhetens fyra sovrum ligger i anslutning till hallen. Sovrum nr 1 har ekparkett och tapeter som är ljust mönstrade. En inbyggd garderob för klädförvaring. Sovrum nr 2 har målade väggar i grönt och ekparkett på golvet. Vidare in i lägenheten finns köket till höger. Smakfullt renoverat med svarta stommar och luckor från Epoq, massiv bänkskiva i ek och vitt kakel. Gott om bänkytor och förvaring. Maskinellt är köket utrustat med fullstor kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Samtlig maskinell utrustning är från Elektrolux. På golvet ligger en grå matta i linoleum, väggarna är vita. Härligt vardagsrum med gott om ljusinsläpp från de stora fönstren. Här finns plats för både soffhörna och matsalsmöbel. Öppen spis som är eldningsbar ger hög mysfaktor till rummet. Från vardagsrummet tar man sig ut på en rejäl inglasad balkong i söderläge och minimal insyn. Vardagsrummet har enhetlig ekparkett som i hallen och vita väggar. Rymligt föräldrasovrum med gott om klädförvaring i flera garderober längs ena väggen. Här sitter ljusgrå tapeter på väggarna bortsett från ena väggen som har en snygg, mönstrad fondtapet. Ekparkett på golvet. Sovrum nr 4 ligger intill föräldrasovrummet. Här sitter vita tapeter på väggarna och på golvet är det ekparkett. Två garderober för kläderna. Badrummet renoverades av föreningen i slutet av 90-talet i samband med stamrenovering. Vitt klinkergolv och på väggarna sitter vitt kakel samt ljust målad väv. Här finns duschhörna, wc, handfat, spegelskåp samt tvättmaskin (-16) som ingår i överlåtelsen.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  111 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  5 rum
Energideklaration
 • Energiprestanda
  178 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd Datum: 2009-05-19
TV- och Internetanslutning
 • TV: Com Hem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften Internet: Bredbandsbolaget. 100 Mbit/s. Bredband med telefoni kostar 150 kr/mån. Samtalskostnaderna ingår ej,
Bilplats/Övriga byggnader
 • Inom området finns 40 garage 250kr/mån, varav de flesta är kallgarage, 56 carportar 200kr/mån och 28 bilparkeringsplatser utan tak 150 kr/mån. Samtliga kalla platser är försedda med temperatur- och tidsstyrda motorvärmare. För närvarande ganska långa köer. Dessutom finns 3 st gästparkeringar, att användas för tillfällig parkering av besökare till Lommen, utanför huset Odensviksvägen 10A. Hyresavtalen för bilplatser är fristående från lägenheterna och tilldelas enligt särskild kölista. Det är dock viss omsättning på platser, så väntetiden brukar inte vara så lång. Priserna för platser är f.n. Varmgarage: 300 kr/mån Kallgarage: 250 kr/mån Carport: 200 kr/mån Parkeringsplats: 150 kr/mån Lommen har också 5 st cykelgarage, öppna med tak, med plats för sammanlagt nästan 50 cyklar.
Ekonomi
 • Avgift
  5 303 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Försäkring
  110 kr/mån
 • Hushållsström
  250 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  360 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Inre reparationsfond
  1 699 kr (Senast kontrollerad: 2016-12-22)
 • Beskrivning reparationsfond
  Från månadsavgiften sätts 221 kr av varje månad till den inre reparationsfonden.
 • Överlåtelseavgift
  1 112 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  445 kr
 • Andel i förening
  0,94851
 • Andel av årsavg.
  0,94851
 • Andelstal insats
  0,94851
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Av månadsavgiften sätts 221 kr av i en inre reparationsfond varje månad.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga planerade avgiftsförändringar för 2017.
Föreningen
 • Benämning
  HSB Brf Lommen. I föreningen finns 175 lägenheter.
 • Kommande renoveringar
  Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om fondering eller nyttjande av fondmedel.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Inga planerade avgiftsförändringar för 2017.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om fondering eller nyttjande av fondmedel. Föreningen har installerat elmätare för varje lägenhet som kommer kontrolleras varje månad och kostnaden kommer läggas på hyran. Detta kommer börja användas vid årsskiftet 2016/2017. Under 2014 har följande gjorts: Åtgärdat skador på väggar i tvättstugorna 4 och 5, inköp av nya torktumlare till tvättstuga 4 och 5, inköp av ny dator till vicevärdskontoret, inköp av en byrå till övernattningskontoret, skyltning av utrymningsvägar m.m. för brandsäkerheten har utförts. OVK har genomförts i området och balkongutbyggnader. Inglasningar av balkonger gjordes 2015.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till varje lägenhet hör ett källarförråd och ett matkällarförråd. Föreningen har 5 st tvättstugor. På Rådhusgatan finns tvättstugorna 1, 2 och 3. På Odensviksvägen 6 B finns tvättstugorna 4 och 5. Utanför dessa finns bokningslistor där man skriver upp sig för en ledig tid när man önskar tvätta. Regler för nyttjande av tvättstugorna finns anslaget i anslutning till dessa. Tvättstugorna är utrustade med mangel och torkskåp, eller har särskilda torkrum. Övernattningsrummet "Hilton" är beläget på Rådhusgatan, granne med tvättstuga 3, och inte långt från bastun. I rummet finns två sängar med täcken och kuddar, ett bord och två stolar, och en garderob. I rummet finns också ett kylskåp och dusch. Toalett finns i korridoren, endast en meter utanför rummet. Bastun finns på Rådhusgatan, i samma korridor som tvättstuga 3 och övernattningsrummet. Att bada bastu är gratis, och utanför dörren finns en bokningskalender. Där finns också ett nyckelskåp dit våra bostadsnycklar passar. I nyckelskåpet finns nyckeln till bastun. I relax-avdelningen finns även en bäddsoffa, och bastun är också reserv för övernattning då ordinarie övernattningsrummet "Hilton" är upptaget. Om bastun vill användas för övernattning skall det dock godkännas och bokas av vicevärden. Kostnaden för övernattning är 100 kr per natt. Samlingslokal i källaren på Odensviksvägen 10 B. Den används varje år i samband med stämmor, julfest mm. Den kan också nyttjas av Lommens medlemmar för olika ändamål som t ex vid födelsedagar, dans o. dyl. Lokalen är cirka 100 kvadratmeter och har bord och stolar för cirka 60 matgäster. I anslutning till lokalen finns pentry med kylskåp, spis mm. Samt en toalett. Bokning sker på vicevärdskontoret och kostnaden är densamma som för övernattningsrummet, dvs 100 kr. I källaren mitt emot samlingslokalen på Odensviksvägen 10 finns ett mindre rum som är snickarbod. Där finns en hyvelbänk, en extra arbetsbänk, och ventilationsutrustning. Lommen har 5 st cykelgarage, öppna med tak, med plats för sammanlagt nästan 50 cyklar.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.