Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Östersund / Lugnvik
Stenhuggargränd 1
Boarea: 61 kvm
Avgift: 3 282 kr/mån
Rum: 2 rum, varav 1 är sovrum
Våning: 7 av 8 (Hiss finns)

Östersund - Lugnvik / Stenhuggargränd 1

2:a med högt läge

Ljus och trivsam lägenhet i centrala Lugnvik med utsikt över trädtopparna mot Storsjön och Frösön. Renoverat badrum med kakel och klinker samt hiss som tar dig hela vägen upp till våning 7. Föreningen kommer under året att glasa in balkongerna så med detta läge kan du njuta av din utsikt under en stor del av året. Välkommen på visning!


Köksinspiration

Provmöblera
Kök med utrymme för matplats
Kök med utrymme för matplats
Ljust kök med neutrala färger
Ljust kök med neutrala färger
Kök med vy mot hallen
Kök med vy mot hallen
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Balkong med vy över Lugnvik och glimt av sjön
Balkong med vy över Lugnvik och glimt av sjön
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Fräscht badrum i ljusa färger
Fräscht badrum i ljusa färger
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Entré till farstu där vi finner ett klinkergolv med installerad golvvärme (el), ljus hall med linoleumgolv i ljus parkettimitation (2010) och en större praktisk garderob med skjutdörrar (2009). Direkt till höger i hallen är badrummet och direkt till vänster finner du köket. Längre fram till vänster är vardagsrummet och rakt fram i hallen är sovrummet. Relativt nyrenoverat badrum med vita kaklade väggar och svart klinkergolv med golvvärme (el). Badrummet pryds av en duschhörna med glasväggar och turkost mosaikkakel. Här finns: wc, praktisk badrumskommod, dusch samt är förberett för tvättmaskin. Köket, som har matplats vid fönster, har goda arbetsytor med laminat bänkskivor i trä. Under de vita skåpen sitter spotlights och som stänkskydd vid arbetsytor ett ljusgrått mosaikkakel. Ljusa tapeter och linoliemgolv. Här finns: spis, fläkt samt kyl (2013) och frys (2013) i fullhöjd. Sovrum med ljusa väggar och utgång till balkongen som har högt och fint läge. Linoleumgolv i ljus parkettimitation (2009). Trivsamt vardagsrum med ljusa tapeter och linoleumgolv i ljus parkettimitation (2009).
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  61 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 rum, varav 1 är sovrum
Byggnadssätt
 • Hisskommentar
  Hissknapp 7
Energideklaration
 • Energiprestanda
  135 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd Datum: 2009-10-30
TV- och Internetanslutning
 • Kabel-Tv - Bredbandsbolaget Föreningarna i Lugnvik Brf 18, 21 och 22 erbjuder ett kvalitetsbredband till en låg kostnad. Idag erbjuder vi upp till 100/100 Mbit (100 Mbit Nedströmshastighet / 100 Mbit Uppströmshastighet) för 200kr/månad.
Bilplats/Övriga byggnader
 • 189 st garageplatser. Går att hyra för 350 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. För närvarande kort eller ingen kö till garageplats. 38 st husvagnsplatser som går att hyra för 75 kr/mån. Till husvagnsplatserna är det separat kö. För närvarande kort kö. 158 st parkeringsplatser med motorvärmare. Går att hyra för 150 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. För närvarande ingen kö.
Ekonomi
 • Avgift
  3 282 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Hushållsström
  400 kr/mån
 • Bredband
  200 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  600 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Inre reparationsfond
  2 717 kr (Senast kontrollerad: 2017-01-27)
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  0,39119
 • Andel av årsavg.
  0,38511
 • Andelstal insats
  0,39119
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-01-27.
 • Planerade avgiftsändringar
  Om inglasning av balkongerna genomförs kommer det tillkomma en "balkongavgift" varje månad på max 425 kr/mån.
Föreningen
 • Benämning
  RB Ösd-hus 21. I föreningen finns 241 lägenheter.
 • Allmänt
  Föreningen äger fastigheterna Pumpmakaren 1, Sprängaren 12 och Borraren 2 i Östersundskommun med därpå uppförda 10 st byggnader med 241 lägenheter och 6 lokaler. Bland lokalerna ingår maskinhall med utrymme för fastighetsskötarpersonal. Byggnaderna är uppförda 1975. Fastigheternas adress är Pumpmakargränd 1-17 och 2-22 samt Stenhuggargränd 1-25. Föreningen är aktiv och ordnar kostnadsfria föreläsningar för sina medlemmar som tex om familjejuridik, brandsäkerhet m.m.
 • Kommande renoveringar
  2017: Planering av asfaltering vid garagen. 2017: Preliminär inglasning och ombyggnation av balkongerna. Besiktningar av badrum sker löpande.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Om inglasning av balkongerna genomförs kommer det tillkomma en "balkongavgift" varje månad på max 425 kr/mån.
 • Gjorda renoveringar
  2006: Föreningen bytte samtliga fönster till 3-glas, rustat upp lekplatserna enligt EU:s rekommendationer. 2008: Nya fläktar och nytt ventilationssystem. En del badrum har renoverats i föreningen. 2011: Hissarna i lofthusen byttes ut. 2012: Taken på låghusen renoverades och trapphusen i lofthusen renoverades. 2013: Lägenhetsdörrarna byttes ut. 2014: Fortlöpande badrumsrenoveringar och balkong besiktningar utförda. 2015: Utbyte av motorvärmare, etapp 1 av garagerenoveringar påbörjades (garagen kommer att vara kallställda). 2016: Etapp 2 & 3 av garagerenoveringar genomförs (garagen kommer att vara kallställda)
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Det finns källarförråd, tvättstuga, bastu, cykelförråd, festlokal, snickarrum (i lofthuset) samt ett övernattningsrum med plats för 4 personer till en kostnad för 150:-/dygn. Odlingslotter finns att låna kostnadsfritt. Tvättstugan finns mellan adresserna Stenhuggargränd 1 samt Pumpmakargränd 2
Området
 • Trivsamt bostadsområde med blandad bebyggelse endast ca 3 km från Östersunds stadskärna och ca 20 minuters gångavstånd. Nära Storsjöns strand och fina strövområden. I området finns förskola samt grundskola, hälsocentral, frisör, bensinmack, pizzeria samt elljusspår. Närmaste matvaruaffär är ICA Maxi och mitt i området finns en välsorterad OK/Q8-mack med bl.a. postservice. Bussförbindelser till centrala Östersund finns från Östersemsvägen och Norra Åsvägen. Bostadsområdet är mycket trivsamt med grundskola 1-9, hälsocentral, förskola, pizzeria, bensinstation med närlivs mm runt knuten. Närheten till Storsjön erbjuder fin natur och nära till friluftsliv och utomhusverksamhet med fotbollsplan/isbana, tennisbana och grönområden.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.
  Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.

  Säljer du din bostad med vinst måste du betala en skatt på hela eller delar av vinsten, en så kallad reavinstskatt på 22 %. Nu slopas taket för uppskov och du får istället betala en årlig skatt på 0,5% av vinsten.

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.