Falkvägen 4 / Sveg / Härjedalen

Mycket fräsch och fin villa

Slutpris
1 100 000 kr
Boarea
110 kvm
Driftkostnad
32 332 kr/år
Totalareal
1 083 kvm
Rum
5 rum (5-4 sovrum)
Såld
2019-06-19
Bostaden är såld!

Denna villa på falkvägen såldes av oss 2019-06-19. Se alla våra försäljningar i Sveg samt även på falkvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Sveg är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Naturskönt, nära idrottsplats och centrum, ligger den här fina villan. Ett Älvsbyhus som byggdes 2016 som elevboende för gymnasieungdomar. Idag har villan 5-6 sovrum och en mindre vardagsrumsdel, detta för att nuvarande ägare valt att göra ett sovrum extra. Det sovrummet kan man lätt riva för att få en större allrumsdel. Huset är rustat med ett badrum med dusch och WC, WC-rum och en praktisk tvättstuga med dusch, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Huset känns i sin helhet fräscht och nytt och är ett lättsamt köp för en upptagen barnfamilj som önskar lite extra utrymme och inte har tid och lust med större renovering. På fastigheten finns ett stort förråd med plats för cyklar, utemöbler, grillar och annat man kan behöva förvara.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Sveg

Sveg är Härjedalens centralort med ca 2 500 invånare. Därmed är Sveg den största tätorten i Härjedalen och den fjärde största i Jämtland. Sveg är känt sedan slutet av 1200-talet som tingsplats.

Historia

Sveg är beläget vid Ljusnan och väster om samhället ligger den konstgjorda sjön Svegssjön. Namnet Sveg tror man kommer från en krök som älven Ljusnan gör i området; "sveigr". På 1900-talets början etablerade sig stora skogsbolag här och järnväg byggdes genom samhället. Skogens betydelse har minskat och idag finns andra näringar och arbetsgivare i området. Torvindustri och sågverk är två av dem. Sykes är en stor arbetsgivare och har runt 300 personer anställda i sitt callcenter. Idag går Inlandsbanan och Snötåget förbi Sveg på sin väg genom landet och mot fjällvärlden.

Fritid och service

Här finns två stora butiker, Ica och Coop, verkstäder, bilprovning, restauranger, apotek och vårdcentral. Här har man fina fotbollsplaner en ganska nybyggd och fin ishall, ett relativt nytt och jättefint badhus och en bra sporthall. Man har mycket fina skidspår med skidskyttearena och en alpin backe som drivs av klubben. I närområdet finns fina fiskevatten och härlig natur att upptäcka.

Kommunikationer

Till Sveg tar man sig tex med flyg från Arlanda, inlandsbanan eller bussen Härjedalingen som avgår från Cityterminalen i Stockholm. Även till och från Östersund och Mora går det utmärkt att ta Länstrafiken som även har busstrafik mellan byarna Hede, Vemdalen, Funäsdalen och Sveg.

Familjeliv

I Sveg finns fem förskolor, ett låg- och mellanstadium, en högstadieskola och gymnasium som bl a har skidprogram. Sveg har ett bra idrottsutbud och erbjuder fina friluftsaktiviteter.

Tips & inspiration