Klockarfjället / Vemdalsskalet / Vemdalen / HÄRJEDALEN

Klockarfjällets tomtområde

Pris
775 000 kr
Upplåtelseform
Tomt
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Tomter i ett trevligt område på Vemdalsskalet, Vemdalen. Området ligger på en platå med utsikt mot Sonfjället, Norrveman och Särvfjället. Närmaste alpina nedfart idag är Näsbacken. Med Västliften tar man sig ända upp på toppen av Hovde.

För beskrivning av en särskild tomt, kontakta fastighetsmäklaren.

Bilder
Sponsrade länkar
Tomtområdet sett från backen
Närmaste 6-stolslift tar dig hit upp
Näsbacken stryker förbi tomtområdet
Fakta
Fakta
Byggnadssätt
 • Vatten
  Kommunalt vatten
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Byggrätt, anslutningar mm
  ANSLUTNINGAR
  I tomtpriset ingår anslutningsavgift för en (1) boenhet för det kommunala vattnet och anslutningsavgift för en (1) boenhet för det kommunala avloppet.
  Även elanslutningsavgift max 63A för en (1) boenhet ingår i priset.
  Samtliga anslutningar levereras vid tomtgräns.

  För frågor avseende tillkommande anslutningar, kontakta Henrik Ingvarsson, Härjedalens kommun. 0680-16191.


  BYGGRÄTT
  För tomt K23, K29 gäller byggrätten:
  Största byggnadsarea är 170 kvm. Utöver största byggnadsarea får tomt bebyggas med högst 25 kvm uthus/balkong. Högst två lägenheter per tomt.

  För tomt K26 gäller byggrätten:
  Största byggnadsarea är 220 kvm. Utöver största byggnadsarea får tomt bebyggas med högst 25 kvm uthus/balkong.


  Högst två lägenheter per tomt. Högst två våningar, högsta byggnadshöjd 7,5 m, högsta nockhöjd 9,5 m.
  Suterrängvåning och vindsvåning får anordnas. Suterrängvåning inräknas i våningsantal.
  Suterrängvåning skall anordnas om lutningen är större än 25%. Understa våningens lägsta golvnivå får ligga högst 1,2 m över anslutande mark, dvs utan uppbyggd slänt framför byggnaden inkl altan.
  Understa våningens högsta golvnivå får ligga högst 1,0 m under anslutande naturlig mark då huset uppförs som fristående byggnad på platta eller liknande.
  För tomter med kraftigt sluttande terräng kan byggnadsnämnden efter särskild prövning medge en extra sluttningsvåning eller högre sockel som medför avvikelse från angiven byggnadshöjd. Åtgärden skall medföra bättre anpassning till befintlig marknivå samt god helhetsverkan för att medges.
  Bebyggelsen ska i sin utformning utgå från Härjedalens och bygdens byggnadstradition. Byggnader ska ha enkla former med taknock i samma riktning som långsidan. Fasader ska vara av trä. Taken ska ges en lutning på 24-36 grader och utföras med begränsade taksprång. Takmaterial ska utföras av icke reflekterande material. Färgsättningen ska harmonisera med bygdens traditionella färgsättning. För utförande och utformning i övrigt se kommunens designprogram.

  Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Bygg på Härjedalens Kommun. De svarar även på frågor avseende bygglov. Tel. 0680-16100vx e-mail: miljo.bygg@herjedalen.se
Tomt/Servitut
 • Beskrivning, tomt
  Tomtarea ca 994 - 1 822 m² (friköpt).
Ekonomi
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Tomterna ingår i samfällighet avseende väg och sophantering vilket innebär löpande avgifter.
 • Upplåtelseform
  Tomt
Området
 • Klockarfjället är ett relativt nyexploaterat tomtområde som ligger intill Näsbacken och Västbacken på Skalet. Närmasta lift är den nya 6-stolsliften Väst Express. Här säljer vi nu ett stort antal tomter och byggnationen är i full gång. På kort promenadavstånd, eller i botten av skidbacken, ligger Skalets andra centrum i det som heter Skalspasset.

  Skalspasset som boendeområde ligger på Vemdalsskalet och bebyggdes 2009. Här har byggts en blandning av fritidshus, bostadsrätter och lägenheter för kommersiell uthyrning.

  Vemdalen med sina tre skidområden Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö har de senaste åren haft en stark tillväxt som delvis möjliggjorts tack vare stora förbättringar i skidområdet. Nu har man tagit steget vidare med en total förvandling av skidområdet Väst på Vemdalsskalet, i området vid Skalspasset.

  Här har den nya liften Väst Express kommit på plats liksom en fördubbling av skidåkningsytor och ett nytt kraftfullt system för snötillverkning.

  Den vision man haft om en restaurang, gästservice och skiduthyrning i området kring Skalspasset har även det blivit verklighet. I närheten av 6-stolsliften Pass-Express har man byggt en helt ny serviceanläggning som rymmer en stor restaurang, lounge, bageri, möjlighet för hämtmat, ny gästservice, skiduthyrning och en mindre filial till skidshopen. Anläggningen färdigställs löpande under vintern 2015. Det här är med andra ord Skalets andra centrum!

  Vemdalsskalet är ett av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Björnrike och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Vemdalsskalet är högt beläget över havet och de snösäkra fjällen erbjuder varierande skidåkning och Vemdalsskalets erbjuder vintertid ett brett spektra av nöjen och god mat. Här finns även skidshop med uthyrning, skidskola, Ica-butik, inredningsbutik och frisör.

  I Vemdalen finns 50 km preparerade längdspår både för klassisk åkning och skate och 18 mil rösade leder på fjällen som passerar mysiga fikastopp.

  Sommartid erbjuds fjällvandring, bad, cykling, kanot, ridning, jakt, varierat fiske och skogen som bjuder på svamp och bär. Närhet till Sonfjällets nationalpark. För den som tycker om golf, finns det möjlighet att välja mellan Hede och en kuperad och utmanande och naturskön 18-hålsbana i Klövsjö.

  Mer info om vad som händer i Vemdalen - alla årstider, besök vemdalen.se
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier