Nytt tomtområde på Vemdalsskalet / Vemdalsskalet / Vemdalen / Härjedalen

4 nya tomter med fint läge på Vemdalsskalet

Pris
800 000 kr
Upplåtelseform
Tomt
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Här finns nu möjlighet att köpa 4 tomter i ett nytt område med fjällutsikt, nära längdspåren på Vemdalsskalet. Tomterna ligger i soligt läge och har byggrätter som tillåter 160 kvm byggarea fördelat på två lägenheter om man önskar. Området är en naturlig förlängning av befintligt stugomåde och ligger på gångsavstånd till Vemdalsskalet med butiker och restauranger.

Sponsrade länkar
Bilder
Fakta
Fakta
Beskrivning
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Vatten
  Kommunalt vatten
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Byggrätt, anslutningar mm
  BYGGRÄTT, B l e1 f1 v1
  Bostäder, högsta byggnadshöjd 6,0 m.
  Tomtplats får bebyggas med ett fritidshus med maximalt två lägenheter eller två hus med max en lägenhet per hus.
  Största byggnadsarea är 160 kvm. Inom areabegränsningen 160 kvm får uthus garage eller annan byggnad, maximalt 30 kvm, utan boningsrum uppföras.
  Minsta fastighetsstorlek är 1000 kvm.
  Bebyggelsen bör utgå från Härjedalens byggnadstradition i sin utformning. Byggnader bör ha enkla former med taknock i samma riktning som långsida. Taken bör ha en lutning mellan 25 och 35 grader, med begränsade takutsprång. Färgsättningen bör harmonera med bygdens traditionella färgsättning. Husets fasad bör vara av trä. Takmaterial skall utgöra av icke reflekterande material.
  Souterrängvåning får anordnas.

  Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Bygg på Härjedalens Kommun. De svarar även på frågor avseende bygglov. Tel. 0680-16100vx e-mail: miljo.bygg@herjedalen.se

  ANSLUTNINGAR
  I tomtpriset ingår anslutningsavgift för en (1) boenhet för det kommunala vattnet och anslutningsavgift för en (1) boenhet för det kommunala avloppet.
  Även elanslutningsavgift max 63A för en (1) boenhet ingår i priset.
  Samtliga anslutningar levereras vid tomtgräns.

  För frågor avseende tillkommande anslutningar för vatten och avlopp, kontakta Henrik Ingvarsson, Härjedalens kommun. 0680-16191.
Ekonomi
 • Typkod
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Upplåtelseform
  Tomt
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Vemdalsskalet är ett av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Björnrike och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass.
  Vemdalsskalet är högt beläget över havet och de snösäkra fjällen erbjuder varierande skidåkning och Vemdalsskalet erbjuder vintertid ett brett spektra av nöjen och god mat. Här finns även skidshop med uthyrning, skidskola, Ica-butik, inredningsbutik, café, gym, naprapat och frisör.

  Den vision man haft om en restaurang, gästservice och skiduthyrning i området kring Skalspasset, har även den blivit verklighet. I närheten av 6-stolsliften Pass-Express ligger Skalets andra centrum där du hittar restaurang, ny gästservice, skiduthyrning och en mindre filial till Concept Store.

  Kring hotellet och barnområdet, fortsätter man utvidga Vemdalsskalets befintliga centrum. När det är färdigt står 8 nya byggnader på plats. Tillsammans kommer de att erbjuda mysiga kvarter med trevliga butiker, serveringar och annan service, vilket ytterligare kommer att förhöja Vemdalsskalets attraktionskraft.

  I Vemdalen finns 50 km preparerade längdspår både för klassisk åkning och skate och 18 mil rösade leder på fjällen som passerar mysiga fikastopp.

  Sommartid erbjuds fjällvandring, bad, cykling, kanot, ridning, jakt, varierat fiske och skogen som bjuder på svamp och bär. Närhet till Sonfjällets nationalpark. För den som tycker om golf, finns det möjlighet att välja mellan Hede och en kuperad och utmanande och naturskön 18-hålsbana i Klövsjö.

  Mer info om vad som händer i Vemdalen - alla årstider, besök vemdalen.se
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier