Markområde Vemdalsskalet / Vemdalen / Härjedalen

Ostyckad mark med färdig detaljplan

Utgångspris
10 500 000 kr
Tomtarea
104 580 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
Härjedalen Vemdalens Kyrkby 55:183
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Här finns möjlighet att köpa 245 580 kvm ostyckad men detaljplanerad mark på Vemdalsskalet. Detaljplanen tillåter avstyckning av ca 60 tomter för fritidshusbruk samt en tomt som tillåter byggnation av lägenhetshotell. Området ligger naturskönt och har både fjällutsikt och söderläge. Skoterled och längdspår går alldeles i närheten.
Försäljningen gäller fastighetsbeteckningarna Vemdalens Kyrkby 55:183 och 53:217 och totalt 245 580 kvm mark.

Bilder
Sponsrade länkar
Vemdalens Kyrkby 55:183
Vemdalens Kyrkby 53:217
Fakta
Fakta
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggrätt, anslutningar mm
  Marken är ostyckad men tillåter enligt detaljplan ca 60 tomter för fritidshusbruk samt en större tomt som tillåter byggnation av lägenhetshotell. Området består av två markområden med två olika ägare som ingår i ett gemensamt exploateringsavtal. Vid försäljning kommer köpare av marken att, i överlåtarens ställe, inträda som part i avtalet och ta över fullt ansvar för att avtalet efterlevs. Kommunen ska också godkänna en eventuell köpare.

  Totalt rör försäljningen 245 580 kvm mark


  Byggrätten på majoriteten av tomterna:

  170 kvm, varav högst 30 kvm uthus eller garage, 2 lgh, byggnader placeras minst 4,5 m från tomtgräns, byggnation skall utgå från den lokala byggnadstraditionen med enkla former. Läs mer om kommunens designprogram på herjedalen.se.

  För mer detaljerad information angående exploateringsavtalet hänvisas till Per Olofsson på Härjedalens Kommun, 0680-161 00.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  104580 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Totalareal
  104580 kvm
 • Beskrivning, tomt
  Ostyckad råmark
 • Rättigheter last
  Avtalsservitut: Optokabel, elledning m.m. - Se beskrivning, Avtalsservitut: Va-ledningar - Se beskrivning, Officialservitut: Utrymme, Officialservitut: Utrymme, Officialservitut: Utrymme
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Avtalsrättighet VA-ledningar, Avtalsrättighet Optokabel
 • Planbestämmelser
  För Del Av Vemdalenskyrkby 53:10, 55:5, Detaljplan (Beslutsdatum: 20161208, Registreringsdatum: 20170113), Vemdalens Kyrkby 55:5, 55:6 Samt 53:10, Detaljplan (Beslutsdatum: 20091203, Registreringsdatum: 20100326)
Ekonomi
 • Upplåtelseform
  Tomt
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Vemdalsskalet

  Vemdalsskalet är ett av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Björnrike och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass.
  Vemdalsskalet är högt beläget över havet och de snösäkra fjällen erbjuder varierande skidåkning och Vemdalsskalet erbjuder vintertid ett brett spektra av nöjen och god mat. Här finns även skidshop med uthyrning, skidskola, Ica-butik, inredningsbutik, café, gym, naprapat och frisör.

  Den vision man haft om en restaurang, gästservice och skiduthyrning i området kring Skalspasset, har även den blivit verklighet. I närheten av 6-stolsliften Pass-Express ligger Skalets andra centrum där du hittar restaurang, ny gästservice, skiduthyrning och en mindre filial till Concept Store.

  Kring hotellet och barnområdet, fortsätter man utvidga Vemdalsskalets befintliga centrum. När det är färdigt står 8 nya byggnader på plats. Tillsammans kommer de att erbjuda mysiga kvarter med trevliga butiker, serveringar och annan service, vilket ytterligare kommer att förhöja Vemdalsskalets attraktionskraft.

  I Vemdalen finns 50 km preparerade längdspår både för klassisk åkning och skate och 18 mil rösade leder på fjällen som passerar mysiga fikastopp.

  Sommartid erbjuds fjällvandring, bad, cykling, kanot, ridning, jakt, varierat fiske och skogen som bjuder på svamp och bär. Närhet till Sonfjällets nationalpark. För den som tycker om golf, finns det möjlighet att välja mellan Hede och en kuperad och utmanande och naturskön 18-hålsbana i Klövsjö.

  Mer info om vad som händer i Vemdalen - alla årstider, besök vemdalen.se
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier